Jukurit etsii vastuunkantajia, mutta onko TPS:n puolustus liikaa mikkeliläisille?

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi turkulaisten juhliin.
Kuva © Timo Savela
Tiistaina Mikkelissä taistellaan jälleen sarjapisteistä, kun sarjassa kolmantena oleva TPS vierailee Jukureiden kotiluolassa.

Jukureiden peli ei ole ollut viimeiseen kuukauteen yhtä lennokasta kuin alkukaudella. Marraskuun 21. päivästä lähtien joukkue onkin saanut 14 ottelusta vain 12 pistettä, mikä ei yllä joukkueen tavoitteeseen, joka on 14 pistettä kymmenestä ottelusta.

Mikkeliläisten peli ei ole ollut kotikaukalossa vahvaa, vaikka joukkue onnistui katkaisemaan hetkellisesti kotikammoaan jatkoaikavoitolla KalPasta. Viime viikon perjantaina ongelmat kuitenkin jatkuivat, kun Ilves vei pisteet tylysti numeroin 2-0.

Ratkaisurooleissa olevat pelaajat ovat olleet usein untenmailla ja heidän onkin noustava jälleen esiin, sillä liian usein mikkeliläisten kolmos- ja nelosketjut ovat vastanneet joukkueen parhaista maalipaikoista. Kliseisesti sanottuna: Jukureiden täytyy olla maalipaikoissa tehokkaampia ja hyökkäyspelaamiseen on saatava rentoutta.

Jatkaako Georgijev varmoja otteitaan?

Sarjakakkosen paikasta tiukasti KalPan kanssa taistelevan TPS:n peli ei ole ollut yhtä kaunista kuin ennen joulutaukoa. Joukkue koki tappion kotikaukalossa HPK:lle maalein 1-5 ja SaiPaakin vastaan turkulaisten hanat aukesivat vasta kolmannessa erässä.

SaiPaa vastaan nollapelin torjunut Aleksandar Georgijev on ollut Oskari Setästä vastaan viime otteluissa varmempi ja voi hyvinkin olla, että venäläisvahti saa jatkaa nollapelinsä ansiosta maalinsuulla, vaikka se irtosikin melko helposti 14 torjunnalla.

Hyökkäyspelin kanssa tuskailleella Jukurit-joukkueella ei ole tiedossa helppoa iltaa tälläkään kertaa turkulaisten kanssa. TPS:n puolustuspeli on ollut koko kauden erittäin kurinalaista ja joukkue puolustaa omaa maalinedustaansa tiiviisti, vaikka HPK:ta vastaan puolustuksessa nähtiinkin pientä huolimattomuutta.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Turussa, kun TPS vei pisteet maalein 4-2. Tuolloin Jukurit johti peliä vielä kahden erän jälkeen 2-1, mutta Jukureille kolmas erä oli vaikea, kuten se on myös useasti ollut joukkueen pelatessa johdossa.

Edellinen kamppailu Mikkelissä päättyi myös turkulaisjuhliin, kun Dave Spina taiteili pisteet voittomaalikilpailussa TPS:lle.

Seuraa Heitä

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

Viime otteluissa hyvin pelannut Kallio pääsee kantamaan tällä kaudella ensimmäistä kertaa joukkueensa kultaista kypärää.

Valtteri Hietanen #52 | Sport

Puolustaja

Jukureiden puolustaja Valtteri Hietasta ei näy kovinkaan usein maalintekijänä tai syöttäjänä. Puolustuksessa Hietanen tekee kuitenkin pieniä asioita oikein, mistä kertoo joukkueen paras lukema (+9) plusmiinus-tilastossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurien voitto jää edelleen haaveeksi
Jukurit on ollut viime aikoina sarjan heikoin kotijoukkue ja edellisestä kolmen pisteen voitosta alkaa olla kuukausi. TPS:n suorittaminen on puolestaan ollut kohtalaisen tasasta, kun joukkue on onnistunut raapimaan pisteitä vakuuttavan nousujohteisilla otteilla. Sama jatkuu myös Mikkelissä, kun murhaava ylivoiman tehokkuus tuo TPS:lle täyden pistepotin.
0 2
3 4