Kuntopuntarin jumbot ottavat mittaa toisistaan Mikkelissä

LIIGA / Ennakko
Torstaina Mikkelissä kamppaillaan tosissaan tärkeistä sarjapisteistä.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukurit ja Sport mittelevät toisiaan vastaan torstaina viimeisen kerran tällä kaudella. Molemmat kärsivät maalinteon vaikeudesta keskiviikkona, joten jää nähtäväksi, kumpi onnistuu paikoissaan torstaina.

Mikkeliläisten viime ottelut eivät ole sujuneet ollenkaan ruusuisesti. Jukureiden kupla on kenties puhkeamassa, sillä on selvää, että joukkue on pian jumbosijalla, jos otteissa ei tapahdu muutosta. 

Viimeiseen kymmenestä ottelusta Jukurit onkin poistunut vain kahdesti voittajana. Viimeisin tappio on keskiviikolta, kun SaiPa voitti Lappeenrannassa luvuin 1-0.

Vierasjoukkue Sportin alkukauden hyvä ilme on tipotiessään, sillä joukkue on napannut vain yhden voiton edellisestä kymmenen ottelun ryppäästä. Myös vaasalaiset jäivät keskiviikkona nollille, kun Pelicans vei kolme pistettä maalein 2-0.

Jukureiden suurin ongelma on ollut viime aikoina maalinteko ja etenkin huippupaikoille pääseminen. Viime aikoina joukkue on usein turvautunut puolustajien viivavetoihin, jotka eivät ole tuottaneet kaivattua tulosta.

Jukurit-vahti Sami Rajaniemeä joukkueen tappioista ei voi missään nimessä syyttää − päinvastoin. Rajaniemi on pystynyt tarjoamaan monena iltana mikkeliläisille mahdollisuuden voittoon, vaikka puolustus onkin rakoillut. Kerta toisensa jälkeen mikkeliläisten on kuitenkin täytynyt myöntää vastustajansa paremmuus maalipaikoissa.

Pelin punainen lanka on ollut viime aikoina myös Sportilla kateissa. Keskiviikkona Lahdessa joukkueelta jäi uupumaan Jukureiden tapaan tehokkuus: kymmenestä viime ottelusta peräti kolmesti joukkue on jäänyt ilman ainuttakaan tehtyä maalia.

Keskiviikkona Ben Bloodin kanssa tapellutta Otto Karvista ei torstaina kentällä nähdä. Myös kärkihyökkääjät Markus Nenonen, Joonas Komulainen ja Olavi Vauhkonen ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Tällä hetkellä Sport on sarjataulukossa kahdennellatoista sijalla tasapisteissä Jukureiden kanssa. Tämä "kuuden pisteen ottelu" toiminee vedenjakajana molempien kohdalla, sillä voitolla haaveet pudotuspeleistä elävät. Tappio puolestaan vaikeuttaisi huomattavasti pääsyä pudotuspeleihin.

Seuraa Heitä

Mika Järvinen #38 | Karlskrona

Maalivahti

Keskiviikkona Lahdessa 32 torjuntaa napannut Mika Järvinen oli joukkueen ainoa piristysruiske, joka tarjosi joukkueelleen mahdollisuudet täysiin pisteisiin. Myös torstaina Järviselle on sankarin viittaa tarjolla, kun vastaan asettuu huomattavasti tehottomampi jukurilauma.

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Jukureiden tehokkaimpiin pelaajiin lukeutuva Koivisto kohtaa viime kauden seuransa. Hyökkääjä ei ole onnistunut maalinteossa viimeiseen kymmeneen otteluun, vaikka paikkoja onkin tarjoutunut riittävästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle