Lauantaina käydään kovaa kamppailua pisteistä.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Erikoistilanneongelmaiset kamppailevat pisteistä Mikkelissä

Syyskuu päätetään Kalevankankaalla Jukureiden ja Sportin kauden avauskohtaamisen merkeissä. Sport on esiittänyt viime kierroksilla tuloksellisesti vahvoja otteita, mutta myös Jukureiden käyrä on pelillisesti ollut nouseva. Joukkueiden pelistä löytyy kuitenkin yhteinenkin tekijä, sillä molemmilla on ollut hankaluuksia erikoistilannepelaamisensa kanssa.

Jukurit kärsi tiistaina niukan 1-0-tappion KalPan vieraana. Pelillisesti mikkeliläisryhmä esitti hyvää ja vauhdikasta peliä, mutta tuttuakin tutumpi tahmeus maalinteossa oli esteenä voitolle.

Maalinteon lisäksi joukkueen murheena on ollut tehoton ylivoima. Ajoittain pakkopeli pyörii kohtuullisen hyvin, mutta kokonaisuudessaan se vaatii huomattavasti lisää terävyyttä ja suoraviivaisuutta. Jukurit on sarjan kolmanneksi heikoin ylivoimajoukkue reilun 10 prosentin tehokkuudellaan ja ylivoimamaaleja se on tehnyt kauden aikana kaikkiaan kolme.

Joukkueen kärkiketjuilta odotetaan edelleen lisää tehoja, sillä esimerkiksi Henrik Koiviston ja Turo Asplundin maalisarakkeet osoittavat vielä pyöreää nollaa. KalPaa vastaan paikan ykkösketjusta saanut Janne Kumpulainen esiintyi pirteästi, kuten teki myös nelosketjun Joonas Kalliola.

Oman pään mikkeliläisryhmä on onnistunut pitämään ilahduttavan puhtaana, sillä viidessä viimeisessä ottelussa joukkueelle on tehty ainoastaan kuusi maalia. Alakerran tiivistyminen onkin ollut yksi isoista tekijöistä mikkeliläisryhmän parantuneiden pelisuoritusten takana.

Molemmissa päissä verkko heiluu

Sport aloitti Savon vierailunsa jo perjantaina, kun se kohtasi KalPan Kuopiossa. Vaasalaisten peliesitys jätti parantamisen varaa, mutta se rokotti kuopiolaisisäntää virheistä kovalla kädellä ja nappasi 5-2-vierasvoiton. Joukkueen tulokset ovat olleet muutenkin viime aikoina hyviä, sillä joukkue on neljän ottelun pisteputkessa.

Vaasalaisjoukkueen vahvuus on ollut tehokkaassa viimeistelyssä, sillä se on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja. Erityisesti amerikkalaishyökkääjä Michael Parks sekä Markus Nenonen ovat olleet kovassa iskussa tehtailemalla viisi maalia mieheen. KalPaa vastaan molemmat osuivat kahdesti maalipuiden väliin.

Tehokkaan viimeistelyn vastapainoksi kotkapaidat ovat päästäneet sarjassa eniten maaleja, joten puolustuspäähän kaivattaisiin lisää jämäkkyyttä.

Sportilla on ollut Jukureiden tapaan ongelmia erikoistilannepelaamisensa kanssa. Ylivoimatilaston 11. sijaa hallussaan pitävä joukkue on tehtaillut ylivoimamaaleja vain neljä ja alivoimalla vaasalaisryhmä on puolestaan sarjan heikoin reilun 66 prosentin lukemallaan.

Tulosvetovihje

Tasainen taaperrus voittaa huuman
Sport pelasi perjantaina Kuopiossa napaten pisteet vakuuttavalla voitolla. Tämän turvin vaasalaisilta voidaankin odottaa varsin terävää alkua ottelulle, kun Jukurien edellisestä pelistä on hieman enemmän aikaa kuluneena. Loppua kohden vaasalaisille voidaan kuitenkin odottaa raskaampaa liikettä. Jos joku osaa hyödyntää kärsivällisen 60-minuuttisen, se on Risto Dufva.
3
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Janne Kumpulainen #51 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Väkkärämäinen laitahyökkääjä on kentällä yleensä aina siellä missä tapahtuu. Nopeilla suunnanmuutoksilla ja näppärillä käsillään juonikas hyökkääjä tuo paljon lisäarvoa Jukureiden hyökkäyspeliin.

Markus Nenonen #28 | Tappara

Laitahyökkääjä

Laitahyökkääjä on ollut viime otteluissa iskussa, sillä verkko on heilunut neljästi edellisessä kolmessa ottelussa hänen lavastaan. Jatkuuko maalivire Jukureita vastaan?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFK marssii kohti valoisampaa huomista
4 5
1 2
Tasainen taaperrus voittaa huuman
3
1 2
Jyväskylässä tukku maaleja
4 5
2 3
Ilveksen puolustuskalusto koituu jälleen kohtaloksi
4 5
1 2
KalPa kokee toistamiseen lintulauman vahvemmaksi
4
1 2
Nihkeys jatkuu Lappeenrannassa
0 1
2 5
Lukon alivoimaputki katkeaa
2 3
2 3

Edelliset ottelut