Jukureilla on tähtäimessään viimeinen päänahka lauantaina.

Oskari Mäkisarka

Jukurit metsästää viimeistä päänahkaa vieraskiertueen päätepysäkille saapuvasta SaiPasta

Jukurit katkaisi tiistaina tappioputkensa ja nappasi samalla toisen vielä puuttuneista päänahoistaan, kun se kaatoi TPS:n. Lauantaina sillä on edessään viimeinen kanto kaskessa, kun vieraspelien viikkoa viettävä SaiPa saapuu vierailulle.

Jukurit nappasi liigahistoriansa ensimmäisen voiton TPS:stä tiistaina 3-2-jatkoaikavoitolla. Samalla myös yhdeksän kotiottelun tappioputkensa katkaissut mikkeliläisryhmä jatkoi pelillisesti vahvoja otteita, joita se on esittänyt jo pidemmän aikaa. Joukkue puolusti tiiviisti ja sai myös hyökkäyssuuntaan tilanteita sekä tärkeitä onnistumisia, mikä on ollut alkukauden ongelmakohta.

TPS:ää vastaan erityisesti ykkösketjun Zach Budish ja Miika Roine olivat pelipäällä ja ketju vastasikin kahdesta joukkueen kolmesta maalista. Molemmat kokosivat ottelussa tehot 1+1.

− Viime aikoina ollaan kohdattu näitä kärkiporukoita ja ollaan pelattu hyvin. Peli on ollut hyvää, tulos on ollut taas sen karvan verran vajaata. Kyllä meidän täytyy uskoa, ettei tuo meidän tilastointi ole niin päin mäntyä, että ne aina valehtelisi. Ollaan oltu tilastoissa plussan puolella vastustajaan nähden monta iltaa, mitkä on sitten hävitty maalilla. Tuloksentekohan meillä on ollut vaikeutena, summasi jukurihyökkääjä Jesper Piitulainen.

− Viisi vastaan viisi-pelaaminenhan on hyvin tasaista, olkoon vastakkain mitkä joukkueet tahansa tässä sarjassa. Erikoistilanteet näitä pelejä tuppaavat ratkaisemaan ja sieltä se on meillä jäänyt nyt vähän vajaaksi. Lasketaan suhteessa enemmän alivoimalla kuin tehdään ylivoimalla, niin sen vuoksi tulos on vielä ollut meille epäsuotuisa.

SaiPan lähtökohdat lauantain otteluun ovat huomattavan erilaiset kuin kotijoukkueella, sillä lauantain ottelu on sille jo viikon kolmas vierasottelu. Joukkue voitti tiistaina KooKoon ja perjantaina se nappasi pisteet Kuopiosta 5-2-lukemin. Palautumisaika perjantain ottelun jälkeen jää lappeenrantalaisryhmällä melko lyhyeksi, sillä kiekko putoaa jäähän Mikkelissä jo kello 15. Piitulainen muistutti, että levon tuomaan etuun ei voi kuitenkaan tuudittautua.

− Tähän huijaukseen voi aina mennä, että luulee sen olevan itsestäänselvyys, että on raikkaampi kuin kaveri, joka pelaa toisen pelin lyhyen ajan sisään. Näin toivottavasti ei tapahdu meidän kohdalla, vaan käytetään se etu hyväksi ja valmistaudutaan siten, että ollaan energisiä heti alkuun, Piitulainen totesi.

− Täytyy myös muistaa, että heillä on se peli puserossa ja sitä kautta alkuun on varmasti helpompi lähteä liikkeelle. Fysiologinen etu siinä kuitenkin levänneellä joukkueella on, mutta kun mennään henkiselle puolelle, kuinka sen edun käyttää hyväkseen, niin siinä ei saa mennä mönkään.

Lappeenrantalaisryhmän viime aikojen otteet ovat olleet hieman ailahtelevia, mutta perjantain KalPa-voitto nosti joukkueen jo neljänneksi sarjataulukossa. Erinomaista kautta pelaava Frans Tuohimaa on ollut maalillaan yksi menestyksen takuumiehistä tiiviin puolustuksen takana ja hyökkäyksestä on löytynyt riittävästi ratkaisuvoimaa Cody Kunykin ja Topi Nättisen johdolla. Ville Kohon, Elmeri Kaksosen ja Anssi Löfmanin kaltaiset taistelijat puolestaan pitävät huolen, että asenne pysyy kohdillaan illasta toiseen.

Viime kierroksillä vahvassa iskussa on ollut laitahyökkääjä Jonatan Tanus, joka on iskenyt kuluvan viikon peleissä kolme täysosumaa. KalPaa vastaan myös kapteeni Koho kokosi tehot 2+1.

− Hekin ovat muuttaneet peliään aika paljon eteenpäin puolustamiseen, että ei sielläkään paljon peruutella. Alkuhan siellä oli katastrofaalinen, mutta sieltä he ovat nousseet. Hyvällä maalivahtipelillä ovat kairanneet voittoja peleistä. Tietysti siellä näkyy myös se vanha saipalaisuus eli periksiantamattomuus on se juttu, kuvaili itsekin urallaan kaksi kautta SaiPaa edustanut Piitulainen.

SaiPa on Jukureille myös erityislaatuinen vastustaja sen vuoksi, että se on ainut joukkue, jota mikkeliläisjoukkue ei ole vielä liigataipaleellaan onnistunut voittamaan. Edellisessä kohtaamisessa Mikkelissä SaiPa nousi rinnalle ja ohi päätöserässä Roy Radken osumilla. Sitä edellisellä kerralla Lappeenrannassa SaiPa puolestaan tasoitti ottelun vain sekuntia ennen loppusummeria ja voitti lopulta voittomaalikisassa.

Tulosvetovihje

Jukureilla yllätysmahdollisuus
SaiPa kuuluu liigan ailahtelevasti esiintyviin joukkueisiin, sillä viimeistelyvarmuus on ollut ailahtelevaa. Jukurien kausi on ollut odotetun heikko, mutta yllätyspotentaalia on. Lauantai-ilta Mikkelissä sytyttää Jukureita piirun verran enemmän, mikä riittää ainakin pisteille.
2 3
2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Antti Jaatinen #43 | Jukurit

Puolustaja

Peruspuolustaja avasi kauden maalitilinsä TPS:ää vastaan ja kirjautti kaikkiaan tehot 1+1. Nähdäänkö onnistumisia myös SaiPaa vastaan?

Jonatan Tanus #11 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Vikkelä hyökkääjä tehtaili KooKoon verkkoon voittomaalin ja KalPaa vastaan osui kahdesti. Jatkuuko maaliputki Jukureiden kustannuksella?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Jukureilla yllätysmahdollisuus
2 3
2
HIFK hakee taas pisteet Hämeenlinnasta
1
3 4
Ilves heikentää Valtosen kortteja
4 5
1 2
KärpätLukko
Kärpät tempoilee Lukon pois pelistä
4 5
1
PelicansJYP
Lahdessa nähdään maaleja
3 4
2 4
TPS taipuu Porissa
3 4
2 3

Loukkaantuneet