Jukureille voittamaton vierailija kauden tärkeimpään otteluun

LIIGA / Ennakko
SaiPa on ollut paha vastus Jukureille kuluvalla kaudella.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Tiukan tappion KalPan vieraana perjantaina kärsineellä Jukureilla nopeasti mahdollisuus nollata tappio, kun SaiPa saapuu vierailulle Mikkeliin. Kapealla materiaalilla operoiva lappeenrantalaisryhmä on ollut kuluvalla kaudella Jukureille kova pala purtavaksi, sillä se on vienyt kauden kaikki kolme kohtaamista nimiinsä.

Jukurit avasi viikon kaatamalla nousujohteisella esityksellä Lukon 4-3-numeroin jatkoajalla. Perjantaina KalPaakin vastaan joukkue paransi loppua kohden, mutta joutui lähtemään kotimatkalle niukka 1-0-tappio niskassaan.

KalPaa vastaan joukkue pelasi kuitenkin puolustussuuntaan hyvän pelin ja onnistui pitämään kuopiolaistenkin huippupaikat melko vähissä. Kolmannessa erässä joukkue alkoi löytämään hyökkäyspeliinsäkin suoraviivaisuutta, jota nähtiin edellisissä Ilves- ja Lukko-peleissä.

Perjantain ottelussa ketjujakin hieman muuteltiin pelin sisällä ja sekin osaltaan piristi pelaamista. Henrik Koiviston johtaman kakkosketjun lisäksi myös Niko Laakkonen ja Joonas Kalliola olivat näkyvimpiä hahmoja mikkeliläisryhmässä. Laakkonen haastoi hyvällä luistelullaan puolustajia ja ajoi muutaman kerran röyhkeästi maalille.

SaiPa-kamppailu on Jukureille tärkeä myös sarjataulukkotilanteen kannalta. Ilves on tasapisteissä joukkueen kanssa ja KooKoo sekä Lukko vaanivat vain kahden pisteen päässä. Vastaavasti edellä olevaan Sportiinkaan eroa ei ole kuin kaksi pistettä.

− Toistaiseksi kauden tärkein ottelu meille. Positiivinen asia on se, että saatiin KalPaa vastaan nousujohteinen esitys ja se antaa uskoa lauantaihin, kuvaili Jukureiden apuvalmentaja Juuso Hahl seuran kotisivuilla.

− Helppoa ei tule olemaan missään tapauksessa. SaiPa taistelee tosi kovaa, oli tosi hyvä Sportia vastaan edellisessä pelissä, vaikka sieltä vähän on miehiä lähtenytkin.

Kapealla materiaalilla ja kova asenteella haastamaan

Siirtorajan tuntumassa kokoonpanoaan uuteen uskoon muokannut SaiPa kärsi tiistaina 5-3-tappion kotona Kärppiä vastaan. Torstaina se kuitenkin taisteli tiukan puolustustaistelun jälkeen täyden pistepotin Sportilta 1-0-numeroin.

SaiPasta lähtivät siirtorajalla puolustaja Per Savilahti-Nagander ja hyökkääjät Brock Trotter sekä Curtis Hamilton. Aiemmin joukkueesta poistuivat jo Jussi Markkanen sekä Matti Järvinen. Uutena kasvona joukkueeseen liittyi TPS-laina Teemu Lämsä, jonka SaiPa-debyytti jäi torstaina kesken.

Lämsän lisäksi myös Elmeri Kaksonen jäi sivuun kesken Sport-ottelun, mikä kavensi lappeenrantalaishyökkäystä entisestään. Tomi Leivo teki puolestaan Sportia vastaan vahvan sisääntulon kaukaloon loukkaantumisen jälkeen ja iski ottelun ainoan osuman.

Lappeenrantalaisryhmä esitti Sportia vastaan tiivistä puolustuspeliä viimeisenä lukkonaan 39 kertaa kiekon tielle venynyt Frans Tuohimaa. Nähtäväksi jää kuinka kapealla miehistöllä pelaava ryhmä jaksaa taistella lauantain kamppailussa.

SaiPalla on myös hyvät muistot edellisestä Mikkelin vierailusta, kun joukkue nappasi pisteet joulukuussa 3-1-numeroin. Kotikaukalossaakin keltamustat ovat olleet kaksi kertaa Jukureita vahvempia, joten Jukureilla on viimeinen mahdollisuus napata kauden avausvoitto SaiPasta.

Seuraa Heitä

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Yritystä on, mutta onnistumiset kiertävät nuorta keskushyökkääjää. Katkeaisiko 11 ottelun maaliton putki SaiPan kustannuksella?

Tomi Leivo #11 |

Laitahyökkääjä

Palasi torstaina kehiin loukkaantumisen jälkeen ja iski heti voittomaalin. Hyökkääjän esimerkkiä tarvitaan myös lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vähämaalinen ottelu edessä
Vastakkain on sarjan huonoin vierasjoukkue ja toiseksi huonoin kotijoukkue, kuntopuntarissa vain HIFK on kaksikon takana. Joukkueilla on myös paljon yhteistä. Maalintekovaikeudet riivaavat ja erikoistilannepelaaminen on ollut heikkoa. Jukureilla ongelma on ollut ylivoima, SaiPalla alivoima. Suurin ero joukkueiden välillä onkin rangaistuksien määrä. SaiPa on ottanut Liigassa eniten kaksiminuuttisia, Jukurit toiseksi vähiten. Tämä yhdistettynä kotietuun tuovat Jukureille lievän ennakkosuosikin aseman, mutta maaleilla ottelussa ei mässäillä.
1 2
0 1