Jukurit ja Pelicans jahtaavat ehjiä 60-minuuttisia: "Pitää saada aktiivinen peli käyntiin"

LIIGA / Ennakko
Jukurit ja Pelicans metsästävät kauden avauspisteitä lauantaina.
Perjantain avauskierroksella tappiot kärsineet Jukurit ja Pelicans kamppailevat pisteistä lauantaina. Molempien tavoitteena on varmasti pistetilin kartuttamisen lisäksi oman pelin parantaminen.

Jukurit jäi perjantain kamppailussa KalPaa vastaan hieman telineisiin ja kärsi 3−0-tappion. Varsinkin joukkueen hyökkäyspeli oli takkuista, eikä Jukurit onnistunut hyödyntämään saamiaan tekopaikkoja.

− Kyllä meidän pitää ainakin karvauspeli saada toimimaan. Me olimme tänään kaksi erää pelkästään keskialueella ja peruuttelimme liikaa. Pitää saada aktiivinen peli käyntiin ja sitä kautta saada riistoja sekä maalipaikkoja, linjasi Jukureiden Teemu Tallberg perjantain ottelun jälkeen.

Positiivisen maininnan KalPa-ottelusta ansaitsee yhdestä takaiskusta huolimatta mikkeliläisjoukkueen alivoimapelaaminen, joka on toiminut hyvin harjoituskaudelta lähtien. Viime kaudella joukkue oli sarjan heikoimpia alivoimajoukkueita, mutta nyt suunta näyttää toiselta.

− Olemme saaneet aktiivisen rytmin siihen ja jokainen tietää, mitä siinä pitää tehdä. Siinä on aika selvät kuviot nyt. Se on yksi tämän kauden kehityskohteista. Pitää päästä siihen, ettei meitä vastaan tehdä yhtään ylivoimamaalia, sitten se on hyvä, Tallberg totesi.

Tallbergin, Henrik Koiviston ja Zach Budishin muodostama kolmikko loi perjantain kamppailussa muutaman tekopaikan ja oli joukkueen parhaimmistoa hyökkäyspäässä. Nelosketjun kaksikko Julius Vähätalo-Joonas Kalliola esiintyi myös pirteästi kentälle päästyään.

Tasaisuutta suorituksiin kaivataan

Pelicans kärsi kotikaukalossaan tappion Sportille 5−3-numeroin. Perjantain kamppailu oli hyvin monivaiheinen, sillä Pelicans tuli kertaalleen kahden maalin takaa tasoihin, mutta joutui lopulta päätöserässä taipumaan.

Lahtelaisryhmän viisikkopelaaminen oli vielä hakusessa, ja Sport rokotti vastaiskuista kovalla teholla. Lauantaina joukkueen otteisiin kaivataan lisää huolellisuutta.

− Se pitää jatkossa tulla enemmän selkärangasta ja sen pitää kestää se koko 60 minuuttia. Kyllä se sitten näyttää enemmän meidän pelaamiselle. Vastahyökkäykset kertoivat osaltaan siitä, että hermoiltiin liikaa, kommentoi Pelicans-hyökkääjä Aleksi Rekonen perjantain kamppailua Etelä-Suomen Sanomille.

Lahtelaisryhmän näkyvintä osastoa Sportia vastaan oli 1+1-tehot koonnut Iikka Kangasniemi. Hän oli rakentamassa ylivoimalla ketjukaverinsa Kimi Koiviston avausmaalia ja viimeisteli itse alivoimalla 2-3-kavennuksen.

Seuraa Heitä

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Pääsi perjantaina pariinkin otteeseen hyvään tekopaikkaan, mutta maalit jäivät vielä tekemättä. Joko Pelicansia vastaan verkko heiluu?

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Pienikokoinen taituri iski avauspelissä heti kaksi tehopistettä. Hän tuottaa varmasti päänvaivaa myös jukuripuolustajille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukureiden hyökkäyspelaamisen ongelmat jatkuvat
Jukurit ei saanut avauskierroksella maalihanojaan avattua, eikä tehottomuutta voi pitää edes yllätyksenä. Hyökkäyksessä on potentiaalia, mutta sen ulosmittaaminen vaatisi enemmän tukea alakerrasta. Miika Koiviston puuttuminen näkyy pelin avaamisessa. Maalilla Rajaniemi pitää lukemat siedettävinä. Pelicans hävisi myös ensimmäisen ottelunsa, mutta materiaalietu on pussileukojen puolella.
1 2
3 4