Jukurit metsästää kauden ensimmäistä Pelicans-päänahkaa.

Jussi Puuri

Jukureiden kotiputken seuraavana haasteena puolustuksen poissaolojen kanssa painiva Pelicans

Viime viikolla voittoisasti kotikaukalossa esiintynyt Jukurit jatkaa kotiotteluiden putkeaan, kun Pelicans saapuu vierailulle Mikkeliin. Pelicans on ollut aiemmissa kohtaamisissa varsinkin otteluiden alussa terävänä ja siihen Jukurit lähtee hakemaan korjausta. Lahtelaisryhmälle omat haasteensa tuo myös puolustuspään poissaolot.

Jukurit kaatoi viime viikon otteluissaan TPS:n ja SaiPan hieman erilaisilla esityksillä. TPS:ää vastaan joukkueen esitys oli tasaisen vahva, kun taas SaiPa-ottelussa joukkue pelasi nousujohteisen kamppailun oltuaan jo kahden maalin takaa-ajoasemassa. Ongelmana olleeseen maalintekoonkin mikkeliläisryhmä löysi ainakin hetkellisesti uutta juonta ja verkko heiluikin kahdessa pelissä kaikkiaan seitsemän kertaa.

SaiPaa vastaan alkusyksystä vahvassa vireessä ollut, mutta kauden edetessä hieman kuvasta kadonnut ketju Jesper Piitulainen-Julius Vähätalo-Ville Leskinen sai arvokkaita onnistumisia. Piitulainen katkaisi ottelussa 17 ottelun maalittoman putkensa ja Vähätalo sai onnistumisen 13 ottelun kuivan kauden jälkeen.

− SaiPa-peli oli hyvä osoitus meiltä, että vaikka oltiin jopa vähän jäljessä siinä pelissä, niin pystyttiin kuitenkin voittamaan. Meillä on tällä kaudellakin ollut useampia pelejä, missä ollaan oltu edellä, mutta ollaan hävitty ne. Meni kerrankin näin päin, että pystyttiin tekemään paikoista maalit ja se viimeinen erä pelattiin mielestäni hyvin, jukurihyökkääjä Janne Ritamäki totesi.

− Tällä kaudella meidän verkkoon on usein tehty maaleja lopussa, kun peli on ollut tasan, mutta nyt parissa viime pelissä on onnistuttu kääntämään ne toiseen suuntaan. Se on hyvä merkki, että ollaan alettu kääntämään näitä tiukkoja pelejä eduksi.

Pelicans voitti viime viikolla KooKoon vieraskaukalossa, mutta sai todeta Tapparan ja JYPin kotiarenallaan paremmakseen. Lahtelaisten esitykset ovat olleet muutenkin hieman ailahtelevia ja joukkue on muuttanut myös hieman pelitapaansa. Alkukaudesta nähty todella aggressiivinen karvaus on vaihtunut hieman varmistelevampaan pelitapaan.

Lahtelaisryhmä aiheutti juuri kovalla karvauksellaan aiemmissa kohtaamisissa Jukureille harmaita hiuksia ja varsinkin otteluiden alkupuoliskoilla se tuotti myös tulosta maalien muodossa. Pelicans teki molemmissa otteluissa ensimmäisellä kymmenminuuttisella kaksi osumaa ja otti sillä pelin haltuunsa. Jukurileirissäkin tätä asiaa on teroitettu.

− Meidän pitää olla huolellisia, että ei voida syöttää huonoihin paikkoihin tai ne iskevät heti kiinni. Siinä pitää olla malttia ja viisautta pelata niitä tilanteita. Siinä kovassa karvauksessa on se hyvä puoli, että kun saat pelattua hyvin pari syöttöä, niin siinä on baana auki hyökkäyssuuntaan ja paikka iskeä vastaan, muistutti Ritamäki.

Pelicansin tehomiehinä viime peleissä ovat häärineet kolmen ottelun maaliputkessa oleva Antti Tyrväinen sekä kultakypärä Iikka Kangasniemi. Lahtelaisryhmän alakerrassa Mikko Kousa tuo myös jatkuvaa hyökkäysuhkaa. Heiltä odotetaan myös isoa panosta alkukaudesta huikealla teholla toimineeseen ylivoimaan, joka kuitenkin viime aikoina on yskähdellyt pahasti.

Lahtelaisryhmän puolustuskaluston yllä on kysymysmerkkejä Jukurit-ottelun alla, sillä joukkueen kärkipuolustajiin lukeutuva Libor Sulak on maajoukkuetehtävien vuoksi sivussa ja Nico Manelius jätti JYP-ottelun kesken loukkaantumisen takia. Heidän lisäkseen puolustuksesta poissa ovat sairastupalaiset Juha Leimu, Jordan Rowley ja Roni Rukajärvi. Lahtelaisluotsi Petri Matikainen ei osannut varmasti vielä sanoa kokoonpanosta mitään.

Sulakin poissaolo on iso takaisku Pelicansille, sillä hän on kantanut isoa vastuuta lahtelaispuolustuksessa. Tehojen valossakin tšekkipuolustajan kausi on ollut todella vahva, sillä hän on tehtaillut 16 ottelussa tehot 4+10.

− En osaa vielä sanoa, millainen kokoonpano saadaan jalkeille. Se selviää aamulla. Tarkastukset ovat vielä kesken, Matikainen kertoi Pelicansin kotisivuilla.

Tulosvetovihje

Pelicans laukoo Jukurit kumoon
Pelicans on laukonut Liigassa kolmanneksi eniten, Jukurit vähiten. Vastaavasti Jukurien maalia kohti on lauottu kolmanneksi eniten, Pelicansin maalia kohti kolmanneksi vähiten. Pelicansilla on ollut tuloksellisesti vaikeaa viime kierroksilla, mutta Jukureita vastaan ilo palaa joukkueen tekemiseen.
1 2
5 6

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Jesper Piitulainen #54 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Jukureiden varakapteeni heitti SaiPaa vastaan gorillan selästään iskemällä tehot 1+1. Onnistumiset kasvattavat varmasti laitahyökkääjän itseluottamusta.

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Romuluinen laitahyökkääjä on osunut maalipuiden väliin kolmessa viimeisessä ottelussa. Maalien lisäksi hyökkääjä tuottaa vastustajalle harmia fyysisellä pelillään.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFK:n pisteputki jatkuu
2 3
1 2
HPK:n kurimus jatkuu
1 2
3 4
Pelicans laukoo Jukurit kumoon
1 2
5 6
Lappeenrannassa mahdollisuuksia maaleihin
4 5
3 4
Sport yllättää JYPin
3 4
1 2
Tapparan rutiini riittää
3 4
1 2