Pudotuspelihenkistä taistelua Kalevankankaalla - "Pienistä voitoista ne isot voitot muodostuvat"

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Roineen pistevire KooKoota vastaan?
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Viime ajat pirteästi esiintynyt Jukurit saa lauantai-illan vääntöön vieraakseen KooKoon. Kymi-Saimaan herruuden lisäksi kamppailussa on jaossa pudotuspelitaistelun kannalta tärkeitä pisteitä.

Jukurit pelasi tiistaina Tapparan vieraana vahvan vieraspelin, mutta joutui silti poistumaan kaukalosta 2−1-tappio mukanaan. Mikkeliläisryhmä pelasi energisesti ja piti sarjakärjen ahtaalla, mutta lopulta erikoistilanneosumat käänsivät pelin kotijoukkueelle.

Mikkeliläisjoukkueen otteet ovat muutenkin olleet jo pidemmän aikaa nousujohteisia. Edellisistä seitsemästä ottelustaan joukkue on voittanut neljä ja jäänyt vain kahdesti pisteittä. 

Helmikuussa erityisen vahvassa vireessä oli Henrik Koiviston johtama kakkosketju, jossa laidoilla pelaavat Zach Budish ja Teemu Tallberg. Koivisto ja Budish kokosivat 10 tehopistettä mieheen ja Tallberg säesti heitä kuuden tehopisteen edestä. Vahvaa taustatukea on tarjonnut myös Miika Roine, joka on tehtaillut viimeisissä neljässä ottelussa tehot 2+2.

− Meidän ei isoja linjoja tarvitse muuttaa. Viime aikoina pelaaminen on ollut erittäin hyvää: ollaan saatu tulosta aikaiseksi ja pelillinen ilme on ollut hyvä. Harjoituksissa ollaan viestitty niitä juttuja, joita KooKoossa täytyy ottaa huomioon, summasi Jukureiden apuvalmentaja Juuso Hahl.

Jukureiden kokoonpanossa saatetaan nähdä pieniä muutoksia, sillä Teemu Henritius mahdollisesti tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Hyökkääjä harjoitteli perjantaina joukkueen mukana, ja päätös pelaamisesta tehdään pelipäivän aamuna.

Paineettomasti pistemetsälle

KooKoo kärsi torstaina tappion kotikaukalossaan Ässille jatkoajalla 4−3-numeroin. Tappiosta huolimatta joukkue pelasi sitkeästi ja näytti taisteluilmettä, jota joukkueelta on muutenkin nähty viime aikoina.

Sarjassa toiseksi viimeisenä olevalla kouvolalaisryhmällä on matkaa pudotuspeliviivaan yhdeksän pistettä, joten joukkueen nouseminen ei ole enää omissa käsissä. Lähtökohdat Mikkelin vierailulle ovat siis melko paineettomat, missä piileekin ottelun ratkaisutekijä.

− KooKoon pelistä huokuu vapautuneisuus. Toki Tuokkolan joukkueet pelaavat aina aktiivista kiekkoa, koska se kuuluu perinteisesti hänen prosessiinsa, Hahl totesi.

− Me ei saada mennä siihen miinaan, että tehdään siitä henkistä peikkoa itsellemme. Meillä on hyvässä muistissa SaiPa-kotiottelu, jossa emme osannet käsitellä sitä tilannetta. Siitä ollaan otettu henkistä oppia ja varmasti pystytään nyt käsittelemään tilanne paremmin.

Kouvolalaisryhmän pirteintä osastoa on viime aikoina ollut ketju Eero Savilahti-Panu Mieho-Anrei Hakulinen, joka on kerännyt pisteitä viidessä peräkkäisessä ottelussa. Ässiä vastaan Jukureillekin tuttu hyökkääjä Toni Hyvärinen avasi kauden maalihanansa iskemällä kiekon kahdesti verkon perukoille.

Mustaoranssien vierasotteet eivät ole vuodenvaihteen jälkeen suuria ilonaiheita aiheuttaneet: joukkue on voittanut kuluvan vuoden puolella ainoastaan yhden kahdeksasta vierasottelustaan. 

Joukkueiden kauden keskinäiset kohtaamiset ovat menneet 2−1 Jukureiden eduksi. KooKoo nappasi ainoan voittonsa marraskuussa Kalevankankaalta, ja Jukurit on puolestaan ryöstänyt pisteet kahdesti Kouvolasta.

− Jos mietitään, että halutaan ottaa isompia voittoja, niin meidän pitää ottaa matkalla pienempiä voittoja. Lauantaina kun pelataan hyvin, niin voidaan lunastaa se, että ollaan Kymi-Saimaan alueen paras joukkue. Pienistä voitoista ne isot voitot muodostuvat, Hahl muistutti.

Seuraa Heitä

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Ykkösketjun laitahyökkääjä on ollut vahvassa iskussa viime aikoina ja tehtaillut neljässä ottelussa tehot 2+2.

Toni Hyvärinen #15 |

Laitahyökkääjä

Jukureissakin uransa varrella kiekkoillut Hyvärinen iski kauden kaksi ensimmäistä osumaansa torstain kierroksella. Kurittaako hyökkääjä entistä seuraansakin?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KooKoo ei pysty kiusaamaan
KooKoo on pystynyt haalimaan pisteitä viiden viimeisen ottelun jaksolla peräti neljästi. Vieraskentillä meno on kuitenkin ollut tukkoisempaa, sillä edellisestä vierasvoitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Kolmen pisteen päässä pudotuspeliviivasta lymyilevä Jukurit on pelannut viime aikoina ailahtelevasti. Joukkue ei ole juuri päästänyt maaleja, mutta viimeistelyn saralla on ollut ajoittain hiljaisempaa. Jukurit vie vähämaalisen ottelun nimiinsä.
2 3
1