Kalevankankaalla legendojen ja debytantin ilta

LIIGA / Ennakko
Tuomas Tuokkola johtaa KooKoota ensimmäisen kerran tiistaina.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kalevankankaan tiistai-illassa yhteen lyövät Mestis-vuosilta tutut kiistakumppanit, Jukurit ja KooKoo. Pahoin alkukaudesta rämpinyt vierailija saapuukin Mikkeliin uusien oppien kanssa, sillä joukkuetta johtaa ensimmäistä kertaa uusi päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

Kotijoukkue Jukurit pelasi edellisviikolla kaksi ottelua: keskiviikkona se kärsi tiukan 4−3-jatkoaikatappion HPK:lle kotikaukalossaan, mutta lauantaina se kylvetti vieraissa aneemista Lukkoa peräti 7−1-numeroin. Mikkeliläismiehistö sai onnistumisia laajalle rintamalle, sillä lauantaina kamppailussa joukkueen jokainen ketju onnistui maalinteossa. 

Onnistumiset takuulla kasvattivat muutenkin voitokkaita, mutta vähämaalisia kamppailuita pelanneen mikkeliläisryhmän itseluottamusta. Etenkin lauantain ottelussa joukkue oli huomattavasti normaalia tylympi maalipaikoissaan, vaikka paikkoja oli tosin useampaan lisämaalinkin.

Jukureiden pientä suvantovaihetta viettänyt kakkosketju Teemu Tallberg-Henrik Koivisto-Zach Budish nosti jälleen osakkeitaan iskemällä viikon otteluissa neljä osumaa. Heitä vahvasti säestivät Turo Asplundin ykkösketju ja Topi Nättisen nelosketju.

Mikkeliläisjoukkue on pyrkinyt etenkin kotikaukalossaan paineistamaan ylhäältä ja hakemaan osumia heti ottelun alkuun. Johtoasemaan päästessään Jukurit on puolustanut vahvasti ja pitänyt vastustajan loitolla parhaimmilta maalipaikoilta. Varsinkin ottelun alussa kouvolalaisvieraan on siis syytä olla tarkkana.

Tiistain kamppailussa on myös pientä juhlahumua, sillä ennen ottelua nostetaan kattoon kahden jukurilegendan pelinumerot: Antti Laakson #12 ja Petri Lehtosen #24.

Valmentaja vaihtui - kääntyykö kurssi?

KooKoon otteet ovat olleet täysin päinvastaisia kuin isännillä. Joukkue on hävisi viime viikon vieraskiertueellaan tiukkojen taistojen jälkeen Sportille ja Kärpille. Tappiot venyttivät joukkueen tappioputken viiden ottelun mittaiseksi.

Sportia vastaan kouvolalaisryhmä oli pitkään voitossa kiinni, mutta isännät tulivat viimeisellä kymmenminuuttisella tasoihin ja iskivät voittomaalin kaksi sekuntia ennen loppusummeria. Kärppiä vastaan joukkue taipui jatkoajalla, mutta peliotteet olivat hyvin tuskaisia.

Tehot ovat olleet pitkälti hyökkääjäkaksikko Juha-Pekka Haataja - Terry Broadhurstin harteilla. Haataja on iskenyt viimeisissä viidessä ottelussa tehot 3+2 ja Broadhurst 3+0. Kaksikko on siis iskenyt kaksi kolmasosaa joukkueen maajoukkuetauon jälkeisistä yhdeksästä osumasta.

Petri Mattila totesi lauantain ottelun jälkeen, että tappiot näkyvät joukkueen henkisellä puolella. Tiistaina kouvolalaisjoukkueen penkin takana seisoo kuitenkin uusi mies, kun Tuomas Tuokkola debytoi joukkueen peräsimessä. Nähtäväksi jää tuoko valmentajanvaihdos tarvittavaa piristysruisketta kouvolalaisjoukkueen pelaamiseen.

KooKoo on tällä hetkellä sarjan heikoin vierasjoukkue, sillä se voittanut ainoastaan kaksi ottelua 11 vieraspelistään.

Seuraa Heitä

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä iski ennen maajoukkuetaukoa 16 otteluun kolme tehopistettä, mutta tauon jälkeen meno on ollut vakuuttavaa: viidessä ottelussa ovat syntyneet tehot 4+3. Pisteiden lisäksi on tuttu näky blokkaamassa laukauksia.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Kouvolalaisten hyökkäyksen kulmakivi ja häneltä tarvitaan onnistumisia jälleen, mikäli KooKoo pisteille mielii päästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit jatkaa voitokkaasti
Jukurit saa vieraakseen uuden valmentajan alaisuuteen siirtyneen KooKoon. Tuokkolan kädenjälki tuskin ehtii vielä paljoa näkyä, joten Mikkelissä nähtäneekin melko yksinkertaisin eväin taisteleva kouvolalaisryhmä. Jukurit puolestaan sai hyvää virtaa Lukko-höykytyksestään, joka kantaa voittoon myös tiistai-iltana. Topi Nättinen jatkaa pirteää peliään.
3 4
2