Jukurit toivoo onnettaren ehtineen kyytiin Kuopion-reissulle

LIIGA / Ennakko
Savon herruudesta taistellaan tällä kertaa Mikkelissä.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukurit ja KalPa iskevät yhteen lauantaina kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Perjantaina Kuopiossa tiukan taistelun jälkeen voiton mikkeliläisryhmästä ottanut KalPa saa varmasti vastaan nälkäisen jukuriryhmän, joka pyrkii katkaisemaan viiden ottelun mittaista tappioputkeaan.

Jukurit lähtee kamppailuun viisi peräkkäistä maalin tappiota allaan. Tiistaina joukkue hävisi kotikaukalossaan Ässille 3−2 ja perjantaina KalPa kaatoi joukkueen samoin numeroin jatkoajalla. Mikkeliläisryhmä on voittanut viimeisistä kahdeksasta kamppailustaan vain yhden ja pudonnut sarjassa sijalle yhdeksän.

Mikkeliläisryhmän peli-ilme on pysynyt kuitenkin tappiollisista huolimatta hyvänä. Pelillisesti joukkue on ollut useissa otteluissa niskan päällä. Maalinteko on tuottanut sarvipäille kuitenkin vaikeuksia. Ajoittain on vaikuttanut, että onnetarkin on kääntänyt selkänsä joukkueelle, minkä vuoksi pienten marginaalien pelit ovat menneet vastustajien nimiin.

KalPaakin vastaan joukkue löysi vireen hieman tahmean avauserän jälkeen ja onnistui luomaan riittävän määrän paikkoja voittaakseen ottelun. Erityisesti mikkeliläisten nelosketju Janne Kumpulainen Topi Nättinen - Joonas Kalliola pelasi ottelussa pirteästi ja vastasi Jukureiden avausmaalista.

Erikoistilannepelaamisesta, erityisesti ylivoimasta, löytyy mikkeliläisryhmän suurin kompastuskivi. Tehoja sinne osastolle kaivattaisiin, sillä joukkueelle on tarjoutunut viime peleissä reilusti mahdollisuuksia ratkaista kamppailu edukseen juuri ylivoimalla. 

Jukureiden kokoonpanot ovat eläneet hieman viime peleissä ja muutoksia saattaa tulla myös lauantain kamppailuun. Tehottomasti alkukauden pelannut Jesper Piitulainen on ollut sivussa kahdesta edellisestä ottelusta ja perjantain ottelun huilasi myös puolustaja Antti Jaatinen. He saattavat hyvinkin tuoda tuoreita jalkoja lauantain otteluun.

Rissasen johdolla pistejahtiin

Sarjassa kolmantena majaileva KalPa on vastaavasti esiintynyt viime aikoina varsin pirteästi ja voittanut viimeisistä kuudesta ottelustaan neljä. Kuluvalla viikolla joukkueen molemmat kamppailut ovat venyneet yliajalle, sillä perjantain jatkoaikavoiton lisäksi joukkue kärsi 5−4-jatkoaikatappion Sportille tiistaina.

Mikkeliläisjoukkueen tapaan myös KalPan ottelut ovat olleet tiukkoja kamppailuja, sillä edelliset neljä ottelua ovat päättyneet maalin erolla. 

Kuopiolaisryhmä oli perjantain ottelussa terävä alkupuoliskolla ja paremman liikkeensä ansiosta hallitsi peliä. Pelin edetessä Jukurit kuitenkin onnistui löytämään lääkkeet pelin hyydyttämiseen ja samoja troppeja mikkeliläisryhmä tarvitsee myös lauantain kamppailussa.

− Maalin jälkeen he pääsivät aika hyvin peliin mukaan ja pelasivat tosin hyvin kiekossa. Heidän puolustus pysyi rohkeasti kiekossa, kääntyi takaisinpäin ja otti vauhtia pois pelistä viisaasti. Sitä kautta saivat peliin päälle oman rytmin, kommentoi KalPa-luotsi  Pekka Virta.

− Toisessa erässäkin pyrittiin kovaan paineeseen, mutta oltiin vähän myöhässä karvauksessa ja sen vuoksi omasta hyökkäyksestä ei tullut luontaista jatkopelaamista. Siinä mielessä Mikkeli onnistui siinä pelisuunnitelmassa aika hyvin.

KalPalta perjantain kamppailussa ratkaisurooliin nousi joukkueen ykkössentteri Jaakko Rissanen, joka iski 2−2-tasoitusmaalin ja syötti voitto-osuman jatkoajalla. Kuopiolaishyökkääjä on tällä hetkellä yhdeksän ottelun pisteputkessa ja on koonnut putken aikana kaikkiaan tehot 5+7. Unkarilaishyökkääjä Balazs Sebok oli myös hyvällä pelipäällä perjantaina ja haki hanakasti ratkaisuja kentällä.

Kuopiolaisryhmä sai perjantain ottelussa jobinpostia, kun puolustaja Joonas Lyytinen loukkasi itseään törmättyään Jukureiden Olli Sipiläisen kanssa. Puolustaja löi päänsä laitaan ja hänet vietiin sairaalaan tutkittavaksi.

− Tällä hetkellä hyvä uutinen on se, että lähtötilanteessa kaikki raajat toimivat eli minkäänlaisesta halvauksesta ei ole kyse. Vammamekanismi oli kuitenkin sen näköinen, että se täytyy aina tarkistaa. Sitten kun ollaan ihan varmoja, ettei mistään vakavasta ole kyse, niin voidaan antaa ihmisen vapaasti liikkua, kommentoi KalPan lääkäri Olavi Airaksinen Lyytisen tilannetta.

Seuraa Heitä

Janne Kumpulainen #7 |

Laitahyökkääjä

Väkkärämäinen laitahyökkääjä on ollut alkukauden positiivisia yllättäjiä. Hyvän liikkeensä ja pelisilmänsä ansiosta on jatkuva uhka hyökkäyspäässä ja tekee paljon töitä myös alaspäin.

Jaakko Rissanen #28 | KalPa

Keskushyökkääjä

KalPa-hyökkääjä on hurjassa pisteputkessa ja iski perjantainakin tehot 1+1. Jatkuuko pistetehtailu myös lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Alamäki jatkuu
Jukurit kuului alkukauden suurimpiin yllättäjiin, mutta arki on koittanut Mikkeliin. KalPa on vastaavasti löytänyt takaisin voittojen tielle vaikean jakson jälkeen.
1 2
3 4