Jukurien Ville Leskinen kohtaa kaimansa perjantai-iltana Mikkelissä.

Jussi Puuri

Kärppien seuraava uhri löytyy Mikkelistä

Liigan johtaja ja jumbo kohtaavat Mikkelissä. Ennakolta otteluun on vain yksi suosikki. Oulun Kärppien taso ja tähtipelaajat ovat liikaa Jukureille.

Hännän huipuksi jäänyt Jukurit saa perjantaina vieraakseen Liigan kärkipaikan napanneen Kärpät. Jukurien tappioputki on jo viiden ottelun mittainen, eikä kahdeksasta viimeisestä ottelusta ole irronnut kuin yksi voitto. Samassa ottelumäärässä Kärpät on taasen hävinnyt vain yhden. Joukkueiden kohtaaminen on tämän kauden ensimmäinen, mutta ennakkoasetelmat ovat hyvin selkeät.

Kärppäjoukkue on vain vahvistunut viime aikoina. Noin viikko sitten sairaslomalta palannut Ville Leskinen jatkoi keskiviikkona HIFK:ta vastaan siitä mihin jäi ennen loukkaantumistaan. Kärpät voitti keskiviikon kotiottelunsa lopulta luvuin 5-0. Samassa ottelussa kärkipuolustaja Shaun Heshka teki odotetun paluun. Heshka on tärkeä pelaaja varsinkin Kärppien ylivoimassa.

Jukurien puolelta löytyy myös Ville Leskinen, joka kantaa tällä hetkellä joukkueensa kultakypärää tehoin 5+2. Joukkueen suoritustasosta kertoo paljon, että jopa kahdeksan ottelua vähemmän pelannut Kärppien Leskinen on tehnyt yhden pisteen enemmän. Kärpissä tehot 5+3 riittävät vasta sisäisen pistepörssin kahdeksanteen sijaan.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran jo lauantaina. Tuloksessa näkyy vääjäämättä, jos kumpikaan joukkueista erehtyy ajattelemaan perjantai-iltaa pidemmälle. Peräkkäisinä pelipäivinä Kärpiltä löytyy yhtä hyvä maalivahti molemmille päiville, mikä tukee myös heikompaa valmistautumista tai suoritusta.

Kärpät ei ole tehnyt maaleja vieraskentillä samanlaiseen tahtiin kuin kotipeleissä. Perjantai-iltana Kärpillä on mahdollisuus kuitenkin napata voitto Jukureista usean maalin erolla. Ylimielisyyteen ei kuitenkaan ole varaa, sillä Risto Dufvan johtama Jukurit on taatusti jo kyllästynyt häviämiseen. Dufva saa kuitenkin tehdä melkoisia temppuja perjantai-iltaa varten, jotta kovakuntoinen Kärpät edes horjuisi.

Jukurit on ollut vaikeuksissa paineistavien joukkueiden kanssa, kuten tiistaina Pelicansia vastaan. Tästä näkökulmastakaan peli ei tule olemaan helppo Jukureille, sillä Kärpät pelaa aktiivista jääkiekkoa. Jukureilla löytyy varmasti uskoa kurssin kääntämiseen, mutta perjantai-iltana realiteetit tulevat vastaan. Jukureista tulee Kärpille vain seuraava uhri ja uuden voittoputken jatke.

Tulosvetovihje

Kärpät jatkaa pistepussin lihottamista
Joukkueiden kaudet ovat alkaneet varsin erilaisissa merkeissä, mikä näkyy suoraan sijoituksina sarjataulukon ääripäissä. Oululaiset ovat hurmanneet erityisesti hyökkäävällä pelityylillään, joka on tuonut loistavasti tulosta. Selvä kärkiosasta oululaisten joukkueessa on jotain, mitä Jukureilta puuttuu. Tämän kautta oululaisten itseluottamus on huomattavasti paremmalla tasolla, mikä tuo tarvittavan tuloksen Mikkelissä.
0 1
3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Miika Roine #9 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Kapteenilla on täysi työ johtaa Jukureita perjantai-iltana. Nyt joukkue pelaa todellisen haasteen edessä, mutta ilman paineita. Ykköskentän laiturin pisteet ovat olleet vähissä. Nyt niitä todella kaivataan.

Shaun Heshka #26 | Kärpät

Puolustaja

Sairastuvalta palannut Heshka sai jo keskiviikkona syöttöpisteen. Jukureita vastaan myös ylivoimamaali on hyvin todennaköinen.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Kärpät jatkaa pistepussin lihottamista
0 1
3 4
Kuopiossa pakka levällään
1 5
2
HPK:n herääminen ei riitä Raumalla
3 4
1 2
Pelicans rynnii lähemmäksi sarjan kärkeä
4 5
1 2
Tappara vetää pidemmän korren paikalliskamppailussa
3
1 2

Loukkaantuneet

lh
Polvivamma, loppukauden sivussa
p
Paluu maaliskuussa
p
Paluu maaliskuun alussa

Edelliset ottelut