Taisteleva viikinkiheimo keskisuomalaisen kevätpuhurin koeteltavaksi

LIIGA / Ennakko
Taistelu pisteistä on ollut aiemmissa kohtaamisissa tiukkaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kalevankankaan tiistai-illassa Jukurit saa vieraakseen huikeaa kevättä pelaavan JYPin. Molemmille joukkueille pisteet ovat merkityksellisiä, sillä isännät pelaavat pääsystä pudotuspeleihin. Vierailija puolestaan pyrkii parantelemaan asemiaan sarjataulukon yläpäässä.

Jukurit jatkoi vahvoja otteitaan myös lauantaina, kun se kaatoi täyden kotiyleisön edessä KooKoon 4−2-numeroin. Mikkeliläisryhmän esitys oli melko tyly, eikä se jättänyt kouvolalaisvieraille juurikaan mahdollisuuksia, vaikka loppulukemat kohtuullisen tasaiset olivatkin.

JYPiä vastaan mikkeliläisryhmältä vaaditaan vähintään samanlaista tylyyttä, sillä jyväskyläläisryhmä on tällä hetkellä huikeassa iskussa. Vuodenvaihteen jälkeisistä 22 ottelusta joukkue on voittanut 18 ja jäänyt ainoastaan kolmesti pisteittä.

Viime aikoina JYPin peli ei kuitenkaan ole ollut aivan tuloksien tasolla, vaan esityksissä on ollut jonkinasteisen ulospuhalluksen henkeä. Torstaina KalPa nousi jyväskyläläisryhmän 5−0-johtoasemassa passivoitumisen seurauksena jo kahden maalin päähän, mutta ei onnistunut viemään kiriään sen lähemmäs. Lauantaina taas Sport tuotti päänvaivaa ja ottelu ratkesi vasta Joonas Nättisen päätöserän osumalla.

Jukurit on puolestaan äitynyt kevätauringon lämmittäessä pelaamaan ehkä kauden parasta peliään. Kovista panoksista huolimatta joukkueen esitykset ovat näyttäneet rennoilta ja taisteluilme on huokunut katsomon ylimmille penkkiriveille saakka. Erityisesti maalivireen löytyminen kauden tärkeimmillä hetkillä on ollut tärkeä asia.

Ratkaisevatko erikoistilanteet?

Joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa erikoistilanteet ovat näytelleet isoa roolia. Sarjan toiseksi tehokkainta ylivoimapeliä pelaava JYP on Jukureiden verkkoon iskemistään kymmenestä pelitilannemaalista tehnyt peräti viisi ylivoimalla. Edellisessä Jyväskylän kohtaamisessa Michel Miklik upotti ratkaisun kahdella ylivoimamaalilla ja viimeksi Mikkelissä Antti Suomela löi lopullisen ratkaisun ottelulle ylivoimalla kolmannessa erässä.

Jyväskyläläisryhmän hyökkäyksestä löytyy ratkaisuvoimaa laajalta. Viime aikoina Suomelan ja Nättisen lisäksi hyvässä tehovireessä ovat olleet Jerry Turkulainen, Janne Tavi ja Ossi Louhivaara. Kokeneen Jani Tuppuraisen sihti sen sijaan on ollut hukassa ja hyökkääjä on peräti kymmenen ottelun maalittomassa putkessa, joten häneltä kaivattaisiin lisätehoja.

Keskinäisten otteluiden todellinen tehomies löytyy kuitenkin jyväskyläläisryhmän takalinjoilta. Mikko Kalteva on kerännyt tehoja jokaisessa viidestä kohtaamisesta ja kokonaissaldo näyttää lukemia 1+6.

Jukureissakin tehot ovat jakautuneet viime aikoina melko tasaisesti. Henrik Koiviston ja Turo Asplundin johtamien ykkös- ja kakkosketjujen takaa nelosketjun Joonas Kalliola iski lauantaina KooKoon verkkoon täysosuman. Alempien ketjujen työmiesten arvo nousee muutenkin kevään edetessä aina vain suuremmaksi.

Tiistain kamppailu on joukkueiden kauden kuudes keskinäinen kohtaaminen. Voitot kohtaamisista ovat menneet JYPille 4-1, mutta kamppailut ovat olleet tiukkoja ja kertaalleen ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikisasta saakka. Tasainen taisto on siis odotettavissa myös päätöskohtaamisesta.

Seuraa Heitä

Joonas Kalliola #25 |

Laitahyökkääjä

Nelosketjun hyökkääjä viimeisteli lauantaina kylmänviileän osuman KooKoon verkkoon. Jatkuuko pistetehtailu JYPiä vastaan?

Mikko Kalteva #7 |

Puolustaja

JYPin varakapteeni on ollut kovaa valuuttaa kauden keskinäisissä kamppailuissa. Onnistuuko puolustaja vielä kauden viimeisessäkin kohtaamisessa pääsemään tehoille?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit kiusaa JYPiä
JYP on viime aikoina pelannut hieman alavireisesti, mutta onnistunut silti kaivamaan tukun pisteitä. Joukkueelle tulee hurmoksellisia hetkiä, jotka ovat kantaneet voittoihin muun muassa Sportista ja KalPasta. Jukurit on pelannut viime aikoina parempaa kiekkoa pyrkien vielä pudotuspeleihin. Suurempi panos illan peliin tuokin paremman latingin, joka kiusaa kovasti JYPiä.
2
2 3