Viekö Antti Pennanen jälleen voiton, vai onko nyt Risto Dufvan vuoro?

LIIGA / Ennakko
Antti Pennanen palaa entisen työnantajansa halliin toistamiseen tällä kaudella.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Jukurit ja HPK kohtaavat viimeisen kerran tällä kaudella, kun kotiedusta kamppaileva HPK ja pudotuspelipaikasta kisaava Jukurit kohtaavat toisensa.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Jukurit on pelannut viime otteluissa ailahtelevasti. Torstaina joukkue nappasi suvereenin vierasvoiton Ässistä maalein 4-0, mutta viime viikonlopun pelit KalPaa ja SaiPaa vastaan koituivat tappiollisiksi - siitäkin huolimatta, että varsinkin SaiPaa vastaan joukkue oli pelillisesti kuskin paikalla.

Vierasjoukkueena lauantaina pelaava HPK on niin ikään etsinyt itseään, eikä joukkue ole pystynyt JYPin kaltaisiin suorituksiin, minkä vuoksi jyväskyläläiset ovatkin napanneet kotiedun HPK:lta.

Ratkaisukohdat

Voitoista huolimatta HPK:n maalinteko ja ylivoima on ollut tuskaista viime aikoina. Perjantaina joukkue ei onnistunut viimeistelemään lähes kahden minuutin ylivoimalla pelatessaan viidellä kolmea vastaan.

Lisäksi tuloksenteko on jäänyt liikaa Niklas Hagmanin ja Sakari Mannisen vastuulle, jotka tosin ovat hyvässä vireessä. HIFK:ta vastaan HPK:n kanadalaisvahvistus Shane O'Brien pelasi maaliin johtaneesta virheestä huolimatta kauden parhaimman pelinsä: puolustaja pelasi varmasti kiekolla ja antoi myös yhden kovan taklauksen. Nähtäväksi jää, jatkuuko puolustajan hyvä vire myös Mikkelissä.

Niin ikään Jukureille maalinteko on tuottanut viime aikoina vaikeuksia. Sen sijaan pelitapa on joukkueella kehittynyt huomattavasti ja valmennuskolmikko Risto Dufva, Ville Nieminen ja Juuso Hahl onkin keksinyt uusia asioita joukkueen pelin parantamiseksi. Siltä osin mikkeliläisten pudotuspelijuna puksuttaa aikataulussa.

Puolustuspelissä on tehty hienoisia muutoksia ja Jukurit on päässyt iskemään hyvin vastahyökkäyksiin. Myös maalinedus- ja maskipelaamista on selvästi hiottu: Jukurit tekikin torstaina kolme maaliaan maalivahdin nenän edestä.

Tilastopoiminta

Dufva ei ole pystynyt vielä voittamaan viime kaudella Jukureita valmentanutta Antti Pennasta. Kaksi kertaa Jukurit on vienyt HPKta vastaan pelin aina jatkoajalle saakka. Viimeksi Mikkelissä Jukurit johti ottelua vielä ennen viimeistä minuuttia. Silloin Janne Lahden tasoitus vain hieman yli minuutti ennen ottelun päätöstä vei Jukureilta kolme sarjapistettä.

Seuraa Heitä

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Jukureiden joukkueen yksi tärkeimmistä palasista on heräämässä kevään tärkeimmällä hetkellä. Ässiä vastaan keskushyökkääjä kirjasi tehot 1+2.

Oula Palve #89 | Ilves

Keskushyökkääjä

Jukureista HPK:hon kesällä siirtyneen Oula Palveen otteet eivät ole olleet viime aikoina alkukauden tasolla. Keskushyökkääjän harhautukset ovat taitavia, mutta liian usein Palve hautoo liikaa kiekkoa itsellään, eikä rytmitä peliä alkukauden tapaan. Pystyykö Palve parantamaan peliään entistä seuraansa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pennanen palaa pääkallopaikalle onnellisissa merkeissä
Täksi kaudeksi Jukureiden peräsimestä HPK:hon siirtynyt Antti Pennanen on luotsannut joukkueensa oivaan vireeseen. Vaikka joukkueella on ollut viime aikoina pientä ailahtelua havaittavissa, rutiinitaso on Jukureita korkeampi. Jukurit iskee kovaa vastaan taistellessaan viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta joutuu taipumaan hämeenlinnalaisten käsittelyssä.
1 2
2 3