Jukureille vieraita pudotuspelitaistoon Porista - näkeekö ensimmäinen kotivoitto päivänvalon?

LIIGA / Ennakko
Pisteistä on taisteltu tällä kaudella tasatahtiin.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukurit ja Ässät iskevät kolmatta kertaa kuluvalla kaudella yhteen. Pisteet torstai-illan väännöstä tulisivat molemmille tarpeeseen, sillä kummankin joukkueen silmissä siintää tiukasti pudotuspelipaikka.

Jukurit esiintyi edellisviikon kolmessa kamppailussa varsin hyvin, vaikka käteen jäikin ainoastaan voitto Kärpistä. Peliesitykset ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin joulu-tammikuun vaihteen aallonpohjasta, ja joukkue on löytänyt peleihin sen sykkeen, jolla se pisteitä napsi syyskaudella.

Lauantain Pelicans-kamppailussa joukkue esitti nousujohteisen esityksen ja nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, mutta joutui lopulta nöyrtymään 3−2-tappioon.

Voittomaalissa mikkeliläisryhmän puolustus uinahti pahemman kerran, ja Vili Sopanen rokotti voittomaalilla. Puolustuspään hetkittäiset nukahdukset ovatkin olleet maalinteon ohella joukkueen suurin ongelma ja niitä pitäisi pystyä karsimaan pelistä.

Jatkossa hyvät peliesitykset olisi kuitenkin saatava näkymään myös pistepussissa. Jukurit keräsi tammikuun aikana vähiten pisteitä koko sarjassa ja putosi pudotuspeliviivan alapuolelle. Piste-erot eivät kuitenkaan ole suuria, joten mikkeliläisryhmällä ei ole mitään syytä heittää vielä kirvestä kaivoon.

Positiivista mikkeliläisittäin viikossa olivat myös Henrik Koiviston piristyneet peliotteet. Alkukaudesta kultakypärääkin kantanut hyökkääjä oli erityisesti Kärppiä vastaan vahvalla pelipäällä. Sarvipäät tarvitsevatkin Koivistolta onnistumisia taistellessaan pisteistä.

Tappioputkea katkaisemaan vieraskaukaloon

Ässät lähtee Mikkelin vierailulle kolmen ottelun tappioputkessa, kun se hävisi viime viikolla Pelicansille sekä kahdesti Sportille. Porilaisryhmä taistelee vielä tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta, jonka vuoksi joukkueen täytyisi kuluvalla viikolla napsia pisteitä viime viikon pisteettömyyden vastapainoksi.

Joukkueen maalinteko on ollut läpi kauden melko vaikeaa, mikä näkyi muun muassa Sportia vastaan. Joukkue loi tilanteita, mutta verkko ei heilunut riittävän tiuhaan ja vaasalaisryhmä nappasi viikonlopun molemmista otteluista täyden pistepotin. Porilaisryhmän puolustuspelikin on tosin ollut tiivistä, joten tiukkaa vääntöä on odotettavissa torstai-iltanakin.

Porilaisryhmän parhaimmistoa viikon otteluissa olivat kahdesti osunut Jarno Kärki sekä kaksi tehopistettä koonneet Niko Ojamäki ja Simon Suoranta.

Puolustuspäähänsä porilaisryhmä hankki ruotsalaisen Maksim Matushkinin, mutta hänen pelaamisensa Jukureita vastaan ei ole varmaa. Matushkinin odotetaan tuovan tukea isoa vastuuta kantaville Jyri Marttiselle ja Niko Peltolalle.

Joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet vierasvoittoihin: syyskuussa Jukurit haki voiton Porista 3−1 ja lokakuussa Ässät toisti tempun Mikkelissä 3−2-numeroin.

Seuraa Heitä

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Työteliäs laitahyökkääjä iski Pelicansin verkkoon tehot 1+1 ja on muutenkin viime aikoina löytänyt tehojaan pienen suvantovaiheen jälkeen.

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Maajoukkuekutsunkin saanut nuorukainen iski tammikuussa kaikkiaan tehot 5+2. Onnistuuko maalinteko myös Jukureita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukureiden tahti hiipuu kevään lähestyessä
Jukureiden huikea syysvire on enää muisto vain ja todellisuus alkaa valkenemaan. Mikkeliläiset pitävät kymmenen ottelun kuntopuntarissa perää ja pisteitä on kertynyt alle yhden ottelua kohden. Maalinteko on takkuillut pahemman kerran. Ässien illasta tulee hyvinkin helppo ellei porilaisten maalihanat ole aivan ruosteessa.
2 1
4 5