Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Jukurit ja Ässät ovat pelanneet tällä kaudella kerran toisiaan vastaan.

Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi

Jukureilla edessään otollinen sauma, Ässien paluumuuttajilta tarvitaan lisää tulosta tappioputken katkaisemiseksi

Vaasassa tappioputkensa katkaissut Jukurit saa Kalevankankaan lauantaisaunaan vieraakseen alavireisesti viime pelit pelanneen Ässät.

Jukureiden peliesitys torstaina Sportia vastaan ei häikäissyt, mutta tiukalla taistelulla joukkue katkaisi viiden ottelun tappioputkensa 3−1-numeroin. Jukurivalmentaja Juuso Hahl näkikin pelillisistä suoritusta tärkeämpänä voittoisan tuloksen.

− Luulen, että se voitto sinällään oli iso asia, tuli se millä tavalla tahansa. Ettei se mene koko ajan siihen, että pelataan hyvä peli ja uljaasti sitten maalilla hävitään. Voitto maistui, maistuu edelleen ja antaa hyvän selkänojan lauantaille, Hahl totesi.

Torstain pelissä mikkeliläisryhmä menetti miehistöstään kultakypärä Zach Budishin, joka sai suihkukomennuksen polvitaklauksesta. Sport-ottelussa muun muassa Markku Flinck otti isoa vastuuta Budishin ulosajon jälkeen ja esiintyi vahvasti. Joukkueella on terveenä myös torstaina huilanneet Ilmari Pitkänen ja Janne Kumpulainen, jotka tuovat tarvittaessa tuoreita jalkoja kehiin.

Ässät sai riveihinsä maajoukkuetauolla kaksi kovan luokan paluumuuttajaa, kun Jarno Kärki ja Sakari Salminen siirtyivät patapaitaan. Kärki esiintyi JYP-ottelussa vahvasti rakentaen paikkoja ketjukavereilleen ja Salminen vastasi porilaisjoukkueen ainoasta osumasta ottelussa.

Tuloksellisesti Ässien esitykset ovat olleet viime aikoina heikkoja, sillä joukkue on neljän ottelun tappioputkessa. Erityisesti maalinteko on tökkinyt, sillä patapaidat ovat tehneet viimeisissä neljässä ottelussa ainoastaan kolme maalia ja jääneet kahdesti nollille. Yksi syy nihkeälle viimeistelylle löytyy pelin avaamisesta, sillä joukkue ei juurikaan pääse hyökkäämään rintamana keskialueen yli, vaan turvautuu usein päätykiekkoihin.

Porilaisryhmän ketjut ovat eläneet viime aikoina osin uusien vahvistusten sekä heikkojen tulosten vuoksi. Ylivoimalla porilaisryhmä on kuitenkin väläytellyt Kärjen ja Salmisen johdolla viime peleissä.

− Kyllä meillä on ihan otollinen sauma lauantaina. Kun valmiiseen joukkueeseen lähdetään tekemään muutoksia, siinä on aina se, että jotain se energisoi ja toisilta se on taas pois. Monet asiat, kuten hierarkia, ketjut ja erikoistilanteet muuttuvat. Siinä on niin paljon muuttuvia tekijöitä, kommentoi Hahl lauantain vastustajan tilannetta.

− Jotkut asiat menevät heti kohdalleen ja toiset asiat ottavat aikaa. Joukkue ei tule siis ihan stabiilista tilasta. Se on kuitenkin varmaa, että joukkue tulee kovalla moraalilla ja yrityksellä, kun tietää heidän päävalmentajansa ajatusmaailman jääkiekosta. Harvoin hänen viestinsä ainakaan on, että yritetään vähemmän.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen aiemmin syyskuussa Porissa, jolloin Ässät nappasi voiton selkein 6−2-numeroin. Viime kaudella joukkueiden keskinäisistä kamppailuista voitot menivät tasan, sillä molemmat onnistuivat voittamaan vierasottelunsa. 

Oman mausteensa kamppailuun tuovat joukkueiden päävalmentajat Risto Dufva ja Jyrki Aho. Aho toimi Dufvan apuvalmentajana jo Mestiksessä Jukureissa ja myöhemmin Liigassa JYPin valmennusryhmässä.

− Pelillisesti mielenkiintoinen ottelu myös odotettavissa, koska molemmilla joukkueilla on aika paljon samanlaisia tapoja työkalupakissa. Yleensä silloin kun on samanlaisia tapoja, ne kumoavat toisiaan ja silloin mennään syvimpien asioiden, eli luistelun ja kamppailun, äärelle. Silloin päästään oikeasti käyttämään niitä omia juttuja, Hahl summasi.

Tulosvetovihje

Ässien tappioputki poikki
Jukurit katkaisi viiden ottelun tappioputkensa edellisessä ottelussaan Sportia vastaan. Ässät on puolestaan hävinnyt neljä edellistä ottelua. Suuressa kuvassa mikään ei silti muuttunut, Jukurit on edelleen sarjajumbona ja pelaajamateriaali on huomattavasti suuria satsauksia tehnyttä Ässiä heikompi. Porilaisilla on ollut suuria vaikeuksia viimeistelyssä, mutta parhaimmillaan ketsuppipullo on yhden osuman päässä aukeamisesta.
0 1
3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Markku Flinck #61 | Jukurit

Keskushyökkääjä

Flinck sai paljon vastuuta Sportia vastaan Zach Budishin lennettyä ottelusta ulos. Hyökkääjä pelasi vahvaa fyysistä peliä ja näytti osaamista hyökkäyssuuntaan rakentelemalla muutaman hyvän tilanteen. Ässiä vastaan Flinckiltä kaivataan samanlaisia otteita.

Ville Korhonen #11 | Ässät

Laitahyökkääjä

Korhonen on tehnyt kuluvalla kaudella neljä osumaa, joista kolme on syntynyt tyhjään maaliin ja yksi alivoimalla. Laitahyökkääjän viimeisestä tasakentällisillä tehdystä maalista on kulunut aikaa jo kuitenkin vuosi. Katkeaako tämä putki lauantaina?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFK jyrää kotonaan
4 5
1 2
Ässien tappioputki poikki
0 1
3 4
KooKoolla vaikeuksia kotihallissa
1 2
2 3
LukkoTPS
Hyvä isäntä, vahva vieras
2 3
2 3
Tapparan pisteputki jatkuu
3 4
1 2
KalPan pisteputki jatkuu
2 3
1 2
Isännät määräävät tahdin
5 6
1 2