Taistelu putken ympärillä - Ilves katkaisemaan, TPS jatkamaan

LIIGA / Ennakko
Jasper Lindsten jatkoi hyviä otteitaan.
Tampereelle vierailulle tuleva TPS on kuin huomaamattamaan noussut liigan kolmanneksi neljän ottelun voittoputkessa. Vastavuoroisesti kolmen ottelun tappioputkessa ajelehtiva Ilves on valahtanut Liigassa jo sijalle kymmenen.

Kotijoukkue Ilves on pelannut maajoukkuetauon jälkeen neljä peliä, joista se on saalistanut vain yhden voiton, häviten kolme. Ilveksen ongelma tällä hetkellä on tehottomuus tarvittavissa tilanteissa. Joukkue hallitsee peliä paikoittain, mutta kun pitäisi repiä kaulaa vastustajaan tai tappaa peli, niin toteutus jää puolitiehen. 

Paikallispelissä Tappara tuli takaa ja voittoon jatkoajalla. Puolustukseksi pitänee sanoa että jokaisella joukkueella Liigassa on tällä hetkellä vaikeuksia Tapparan kanssa. 

Kotipelissä Jukureita vastaan viikko sitten ja tiistaina Helsingissä IFK:n vieraana Ilves hallitsi paikoin ottelua − varsinkin kotona. Tehottomuus on ongelma, pelkällä ottelun hallinnalla ei voiteta pelejä, jos maaleja ei synny. Nuoret pelaajat sentään yrittävät, mutta ei heistä voi vielä vaatia sateentekijöitä.

Ulkomaalaisista Jerry D´Amigo on ihan näppärä ja soveltuu Ilvekseen kelvollisesti. Brett Bulmer sensijaan on täysin keskenkuntoinen ja oikea paikka peleissä pitäisi olla nelosketjussa toistaiseksi. Ilves sai vielä jobinpostia, kun Veli-Matti Vittasmäki on poissa kahdesta neljään viikkoa.

Liigan kuumin joukkue tulee Turkkusest

TPS on tällä hetkellä Liigassa kolmantena. Peli sujuu mallikkaasti, ja joukkue on ihan Liigan terävintä kärkeä. Varsinkin puolustuspäässä joukkue on todella kurinalainen. Näin ollen kumpi tahansa maalivahdeista, Oskari Setänen tai Aleksandar Georgijev, onkaan maalissa, niin helppo siellä on pelata tiiviin pakiston takana. 

Turkulaisten ylivoima tökki ennen maajoukkuetaukoa, ja tauolla lienee käytetty aikaa sen harjoitteluun, koska nyt se toimii. Lieneekö siinä osasyy, kun Palloseura on saalistanut tauon jälkeen kolmesta pelistä täydet yhdeksän pistettä. Kakkosketju Jasper Lindsten-Eric Perrin-Tomi Kallio on pelannut myös tauon jälkeen erinomaisesti. 

Edellä mainitussa ketjussa nuoren Lindstenin onkin hyvä ja helppo pelata, kun kaksi kokenutta kettua vieressä tukee vahvasti. Lindsten onkin Liigan tehopörssin jaetulla ykkössijalla.

Ilveksen on syytä olla tarkkana, kun joukkueen hyökkäys myös puolustuksen tapaan paineistaa ahkerasti. Puolustajat eivät saa aikaa maltillisiin avauksiin, kun aina on joku TPS-paitainen iholla häiritsemässä.

TPS-keskushyökkääjä Patrik Virta loukkaantui tiistaina Sportia vastaan ja oli pois myös perjantain HIFK-ottelusta. TPS:n joukkueenjohdon mukaan hyökkääjän kuntoa seurataan päivittäin, joten pelaaminen Ilvesta vastaan on mahdollista.

Seuraa Heitä

Ville Meskanen #18 | Ilves

Laitahyökkääjä

Nuori pelaaja, lupaava pelajaa. Ja näin. Hieno seurata, vaikka ottelusta toiseen.

Jasper Lindsten #76 | Västerås

Laitahyökkääjä

Perjantai-iltana maali ja muutenkin näppärää peliä esittänyt nuorukainen ei turhaan ole turkulaisten kakkosketjussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lepo sekä kotikenttä Ilveksen mahdollisuudet
Ilves pääsee otteluun huomattavasti paremman levon turvin, sillä joukkueen edellinen peli oli tiistaina. TPS puolestaan pelasi perjantai-iltana Helsingissä. Vahvassa vireessä olevat turkulaiset ovat ottelun ennakkosuosikkeja, mutta Ilveksen tiivis puolustuspeli, kotikenttä sekä TPS:n mahdollinen väsymys pitävät maalimäärät alhaisina.
1 2
1 2