Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Ruusu on jäänyt viime peleissä liiaksi yksin Ilves-maalila.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Ilveksellä tiukka paikka katkaista karmea kierre − TPS:n ylivoima testaa Ruusun

Ilves koki perjantaina järkyttävän tappion paikallisvastustaja Tapparalle. Heti lauantaina tupsukorvat isännöivät vahvasti kautensa aloittanutta TPS:ää.

TPS saapuu Tampereelle ottamaan mittaa Ilveksestä. Turkulaiset majailevat Liigan sarjataulukossa toisella sijalla, kun taas tamperelaisisäntä on miltei pahanpohjimmaisena − sijalla 13. TPS pelasi viimeksi edellisenä tiistaina, jolloin se hävisi niukasti kotonaan Ässille 3−2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Ilves pelasi eilen perjantaina paikallispelin Tapparaa vastaan. Kauden toinen tamperelaisten jäsentenvälinen muodostui sellaiseksi nöyryytykseksi, jonka Ilves haluaa unohtaa mahdollisimman nopeasti. TPS-ottelun kannalta ratkaisevaa onkin, saako kotijoukkue pyyhittyä häpeällisen 8−1 kylvetyksen mielestään.

Joukkueiden maalivahtipeli nousee isoon rooliin illan kamppailussa. Niin Oskari Setänen kuin Rasmus Tirronenkin ovat pystyneet pelaamaan voittavaa peliä liki jokaisena iltana ollessaan torjuntavastuussa. Tirronen saa torjuntavuoron Ilvestä vastaan.

Ilvekseltä on ykkösvahti Antti Lehtonen sivussa, joten kahdessa edellisessä ottelussa maalilla olleen, ja 14 maalia päästäneen Markus Ruusun on onnistuttava kääntämään henkilökohtainen vireensä.

Vaikka illan joukkueet ovat miltei sarjataulukon kaksi ääripäätä, ovat joukkueet tehneet lähes yhtä paljon maaleja pelaamissaan otteluissa. Ilves on pelannut 16, TPS 15 ottelua ja joukkueiden tehtyjen maalien määrässä on vain neljän kihauksen ero.

Päästettyjä maaleja Ilveksellä onkin sitten miltei tuplamäärä turkulaisiin verrattuna.

Kumpikin joukkue on ottanut todella vähän kahden minuutin rangaistuksia tällä kaudella. Molemmat löytyvät Liigan jäähytilaston viiden vähiten istuneen joukkueen joukosta. Ilveksen kannalta tämä on hyvä merkki, sillä joukkue on viimeisten joukossa alivoiman onnistumisprosenteissa. TPS puolestaan on tilaston kakkospaikalla Pelicansin jälkeen.

Sama kaava toistuu myös ylivoimatilastossa, joten tupsukorvien ei auta päästää TPS:n huippupelaajia pyörittämään pakkopeliään.

Tulosvetovihje

Lepo TPS:n etu
Vaikka TPS on kärsinyt etenkin hyökkääjien loukkaantumisista, on sillä edelleen riittävästi potentiaalia suuriin maalimääriin. Ja Ilvestä vastaan onkin viime otteluissa juhlittu. Perjantaina Tappara kuritti kissapaitoja kahdeksalla maalilla ja edellisessä ottelussa KooKoo kuudella. Lisäksi TPS:n puolella on lepo. Turkulaiset ovat saaneet valmistautua otteluun päiviä, kun Ilveksellä on niskassaan tuore murskatappio Tapparaa vastaan. Mikäli TPS olisi ykkösmiehistöllään liikenteessä, Ilveksen murskajaiset saattaisivat jatkua, mutta tamperelaiset lähtevät otteluun varmasti puolustus edellä.
1 2
2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Markus Ruusu #34 | LeKi

Maalivahti

Nuori maalivahti tuli Ilvekseen kehittymään ja saamaan vastuuta. Ykkösmaalivahti Lehtosen loukkaannuttua vastuuta on tullut, mutta päästettyjen maalien määrä ei kerro hyvästä tekemisestä. TPS-peli oiva paikka muuttaa kurssia.

Elias Karvonen #44 | TPS

Hyökkääjä

Karvonen on saanut paljon vastuuta kärkiketjuissa Ilari Filppulan ja Eric Perrinin ollessa poissa. Tehnyt neljään edelliseen otteluun yhteensä tehot 2+2.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Kerho palaa voittojen tielle
3 4
1 2
Lepo TPS:n etu
1 2
2 3
Pelicansilla edellytykset yllätykseen
1 2
2 3
HIFK:n tuskainen vierastaival jatkuu
3 4
2 3
Kärpät katkaisee SaiPan voittoputken
0 1
3 4
Tapparan hanat auki
2 3
5 6
Satakunnan tasainen derby
1 2
1 2

Loukkaantuneet

kh
Kämmenvamma 10.2. Sivussa 6-8 viikkoa.
p
Alaraajavamma
lh
Loukkaantui ottelussa Ässiä vastaan 20. tammikuuta. Kausi ohi.
TPS
h
Ylävartalovamma, loppukausi

Edelliset ottelut