Kauden ensimmäinen paikallisottelu - Ilves kunnioittaa kiekkolegendan muistoa upealla eleellä

LIIGA / Ennakko
Ilves pelaa ottelun ensimmäisen erän Honkavaaralle osoitetuilla muistopaidoilla.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigan toisella kierroksella nähdään kauden ensimmäinen Tampereen paikalliskamppailu, kun Ilves isännöi Tapparaa. Ilves kunnioittaa edesmennyttä Aarne Honkavaaraa pelaamalla erikoispaidoissa ottelun ensimmäisen erän.

Molemmat joukkueet aloittivat eilen perjantaina kautensa voitokkaasti. Hakametsässä Tappara nollasi Ässät ja nappasi kolme pistettä 3−0-lukemin. Ilves ryösti sen sijaan kymmenen vuoden tauon jälkeen voiton Jyväskylästä.

Ville Meskanen ratkaisi ottelun voittomaalikisassa ja näin ollen Ilves sai kotiinviemisiksi kaksi sarjapistettä 2−3-lukemin.

Illan ottelussa Ilves osoittaa kunnioituksensa edesmenneelle kiekkoleijona Aarne Honkavaaralle pelaamalla ensimmäisen erän Honkavaaran muistopaidoilla.

Ratkaisupelaajat erottuivat heti edukseen

Hakametsän perjantai-illassa Tapparan ei tarvinnut venyä parhaimpaansa Ässien isäntinä. Patrik Laineen ja Kristian Kuuselan poistuttua Tapparan hyökkäys tarvitsee tällä kaudella tasonnostajia - Lempäälän pienisuurimies vastasi heti huutoon.

Henrik Haapala johti kapelimestarimaisesti Tapparan hyökkäyspeliä ja takoi kauden avausottelussa taululle tehot 2+1. Myös ketjukaveri Veli-Matti Savinainen oli pirteällä pelipäällä ja merkkautti kaksi tehopistettä.

Maalinsuulla nuori Dominik Hrachovina aloitti kilvan ykkösvahdin tontista ryminällä - tilastoihin merkattiin 28 torjuntaa ja nollapeli.

Jyväskylässä Ilveksen suurimpina sankareina kunnostautuivat Antti Lehtonen sekä Meskanen. Erityisesti jatkoajalla 23-vuotias Lehtonen venyi useisiin paraatipelastuksiin.

Meskasen 1-2-kavennusosuma oli sellainen laukaus, joita totuttiin viime kaudella näkemään Hakametsän koppikäytävän toisesta päästä. Voittolaukauksissa Meskanen sijoitti kiekon tyynen rauhallisesti Veini Vehviläisen jalkovälistä verkon perukoille ja sinetöi Ilveksen historiallisen vierasvoiton.

Voittavat vahdit vaihtoon?

On odotettavaa, että sekä Ilves että Tappara tulevat vaihtamaan aloittavat maalivahdit illan otteluun. Kotijoukkueen Hannu Toivonen lähtee sunnuntaina Yhdysvaltoihin, mutta saattaa tästä huolimatta seistä Ilveksen maalinsuulla kiekon tippuessa jäähän.

Kolmantena vaihtoehtona Ilveksellä on syyskuun loppuun asti olevalla sopimuksella joukkueen riveissä oleva Jere Myllyniemi, joka ei kuitenkaan eilisessä JYP-ottelussa ollut pelaavassa kokoonpanossa.

Tapparan maalilla nähtäneen TPS:sta Tampereelle saapunut Teemu Lassila. Lassilan viime kaudet eivät ole sujuneet ruusuilla tanssiessa ja Hrachovinan vakuuttavat otteet eivät varmastikaan helpota helsinkiläissyntyisen maalivahdin painetilaa.

Penkkien takana uusi taistelupari

Tappara-luotsi Jussi Tapola saa täksi kaudeksi paikallistaistoihin uuden taisteluparin, kun Ilveksen penkin taakse astelee täysin uusi valmennusryhmä pääkäskijänään Karri Kivi.

Ottelun avausmaalilla tulee olemaan lauantai-illan koitoksessa erittäin suuri merkitys. Ässät joutui perjantaisessa ottelussa toteamaan, millaista on pelata johtoasemassa olevia kirvesrintoja vastaan. 

Ilveksellä on alla vauhdikas 65-minuuttinen ja pitkä kotimatka Jyväskylästä, kun taas Tappara on saanut kotiottelunsa jälkeen levätä tupsukorvia paremmin. Pienten marginaalien peleissä myös rasituksesta palautuminen saattaa nousta suureen rooliin.

Ilves on tullut viime kausina tunnetuksi syksyn hurmosjoukkueena. Nähtäväksi jää, millaista kiekkohuumaa rakkaat viholliset tulevat yleisölle tarjoamaan Hakametsän kiekkopyhätössä illan pimentyessä. Tunnetta ei varmastikaan tule puuttumaan.

Seuraa Heitä

Ville Meskanen #18 | Ilves

Laitahyökkääjä

Nuorukaisella alkaa toinen täysi kausi liigamiehistön riveissä. Ennakkoluulottomalta ja vikkelältä, oikea käsi alhaalla pelaavalta, laiturilta on syytä odottaa läpimurtoa tällä kaudella. Elää maaleista. Eilen osuma JYPin verkkoon varsinaisella peliajalla sekä ratkaisumaali voittolaukauskisassa.

Henrik Haapala #25 | Genève-Servette

Laitahyökkääjä

Nostanut tasoaan joka kausi. Nyt täytyy ottaa roolia vieläkin enemmän kuin aiemmilla kausilla. Tärkeiden maalien mies sekä väsymätön taistelija. Osoitti eilisessä Ässät-ottelussa pystyvänsä nousemaan ratkaisijan roolin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tapparalla ei puhettakaan mestaruuskrapulasta
Paikalliskamppailuissa perinteiset voimasuhteet menettävät merkitystään. Tappara osoitti kauden avauksessaan puolustuspelin pysyneen uomissaan, myös erikoistilannepelaaminen oli terävää. Ilveksellä on täysi työ löytää lääkkeet Tapparan puolustuksen murtamiseksi.
1 2
3 4