Rikkinäiset ryhmät Hakametsässä vastakkain

LIIGA / Ennakko
Teemu Aalto, illan juhlakalu.
Pelaajia sairastuvalle säännöllisesti menettävä Ilves isännöi illan kierroksella Vaasan Sportia, jolla tuntuu olevan samoja ongelmia kuin Ilveksellä. Viimeksi Tampereella pelatessa Sport haki pisteet jatkoaikavoitolla.

Ilveksen loukkaantumistilanne alkaa olla jo tragikoomista. MIehiä tuntuu putoavan jatkuvasti sairastuvalle, ja joukkue ei muutenkaan ole liian leveä materiaaltaan. Viime viikolla SaiPa-ottelun jälkeen Teemu Rautiainen ja Matias Sointu joutuivat jäämään sivuun. Tällä viikolla oli Eemeli Suomen vuoro. Ilves saa lainaksi LeKistä hyökkääjä Santeri Vuotin kolmen ottelun ajaksi helpottamaan pelaajapulaa.

Kissapetojen kausi on ollut muutenkin melko raskas. Talousongelmat, organisaation myyntipuheet, jatkuvat loukkaantumiset. Kentälläkään ei ole mennyt loistavasti, joten yhtään enempää ei joukkue kaipaisi huonoja asioita. Silti, sijoitus Liigassa on kymmenes tällä hetkellä.

Teemu Aalto pelasi perjantaina 800. ottelun Liigassa, ja on sijalla 16 kaikkien aikojen listalla. Perässä tulee joukkuekaveri Arto Laatikainen, vain seitsemän ottelua perässä. Aalto saakin illan ottelussa asianmukaisen huomioinnin.

Ilves on pelannut paremmin vieraissa kuin kotona. Kahdeksan kotiottelua on mennyt, kun Ilves on viimeksi voittanut kotona saalistaen kolme pistettä. Ottelusta tullee kahden rikkinäisen joukkueen kohtaaminen, jossa maaleilla ei juuri mässäillä. Liigan paras alivoima pitänee huolen että Sport saa todella tehdä hommia.

Vaasalaisten veri ei... ei kun kyllä se vapisee

Kuten taiteilija Juhani "Juice" Leskinen lauloi jo yli 30 vuotta sitten, Vaasan veri on vapissut viime otteluissa. Seitsemän tappio-ottelua putkeen ei paljon naurata Sportin kopissa. Voittoa kotkapaidat ovat viimeksi juhlineet 7. joulukuuta. 

Iso ongelma vaasalaisilla on maalinteko, kuten odottaa saattaa tappioputken jälkeen. Parhaat pelaajat ovat telakalla loukkaantumisten takia. Ylivoimakaan ei ole toiminut kunnolla, ehkä uusin vahvistus Tomas Kubalik tuo jotain tullessaan. Myös puolustajilta odotetaan tehopisteitä. Isoja minuutteja tahkotaan, mutta pisteissä se ei näy. 

Markus Nenonen ja Olavi Vauhkonen ovat toistaiseksi poissa kokoonpanosta. Lisäksi Ville Viitaluoma kärsi viime viikolla flunssasta. Kubalikin pelaaminen on vielä auki, riippuen peliluvan saapumisesta. 

Seuraa Heitä

Teemu Aalto #38 |

Puolustaja

800 ottelua Liigassa, ei ole montaa pelaajaa mukana sillä listalla.

Jesse Paukku #16 |

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä pelasi lauantaina toisen liigapelinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves murtaa kirouksensa
Ilveksen edellisestä kolmen pisteen kotivoitosta on jo kahdeksan ottelua. Vaasalaisten pelikään ei ole varsinaisesti ollut lennokasta, sillä tahti on ollut yhtä nihkeä vieraskentällä. Ilveksen suurin murhe on ollut tehoton ylivoimapeli, kun taas Sportilla alivoima on takunnut. Ilves saa ylivoimaansa pienoista helpotusta, mikä tuottaa myös täyden pistepotin.
2 3
1 2