Liigan surkeimmat alivoimat vastakkain − Ilveksen ja Sportin kohtaaminen ylivoiman juhlaa?

LIIGA / Ennakko
Karri Kivellä ja Ilveksellä on ollut vitsit vähissä viime aikoina.
Kuva © Saana Hakala
Sarjataulukon häntäpään joukkueet ottavat yhteen Tampereella lauantaina. Pelin henki on selvä: vaikka kausi ei ole edes puolivälissä, kaipaavat molemmat joukkueet kipeästi pisteitä, jotta unelma pudotuspeleistä pysyisi hengissä. Ottelu tuskin hivelee taktista silmää, mutta tilastojen perusteella maaleja on lupa odottaa.

Molempien joukkueiden syksy on ollut pitkä ja synkkä. Sport ja Ilves löytyvät peräkkäisiltä sijoilta sarjataulukon pohjilta. Kaksikkoa huonommin on suorittanut ainoastaan Mikkelin Jukurit. Ohipelejä ei saisi kummallekaan enää tulla, mikäli joukkueet aikovat jatkaa pelejä vielä runkosarjan jälkeen.

Kotijoukkue Ilveksen viime aikojen saldo on murheellinen. Tamperelaiset kyntävät kuuden ottelun tappioputkessa, ja viimeiseen neljään otteluun Ilves on saanut kiekon vastustajan verkkoon vain neljästi. Viimeisin tappio on tiistailta, kun Ilves kävi häviämässä TPS:lle Turussa sekavalla esityksellä.

Vaasan Sport löysi valon tunnelin päästä viime tiistaina, kun Pelicans kaatui Kuparisaaressa värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 7−5. Sportin Joel Kiviranta teki ottelussa hattutempun ja Aleksi Ainali vietti viiden pisteen iltaa.

Ottelu Pelicansia vastaan saattaa osoittautua vaasalaisille vielä käänteentekeväksi tapahtumaksi. Kolmestatoista edeltävästä pelistä Sport oli poistunut kaukalosta voittajana ainoastaan kahdesti. Tulevaisuus näyttää, millaisen energiaboostin vaasalaiset maalijuhlasta saivat.

Ilves ja Sport ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella, ja molemmat ottelut on pelattu Vaasassa. Ensimmäisessä kohtaamisessa Liigan toisella viikolla Sport oli parempi jatkoajan jälkeen. Toisessa kohtaamisessa Markus Ruusun nollapeli avitti Ilveksen voittajaksi lukemin 2−0.

Lauantain ottelussa katseet kannattaa kääntää maalivahteihin. Ilves ja Sport ovat Liigan kaksi ylivoimaisesti eniten maaleja päästänyttä joukkuetta. Ilveksen Antti Lehtonen palasi aivotärähdyksestä toivuttuaan tositoimiin viikko takaperin ja voi parhaimmillaan olla käänteentekevä pelaaja Ilvekselle. Lehtosen lisäksi vaihtoehtoina Ilveksellä on myös Riku Helenius ja Markus Ruusu, mutta määrä ei aina korvaa laatua.

Sportin maalia vartioi tällä kaudella enintään keskinkertaisesti torjunut Mika Järvinen. Kakkosmaalivahti Rasmus Rinne ei vakuuttanut ja hänen sopimuksensa purettiin. Tilalle hankittiin Mestiksestä Jonathan Iilahti, jolta kuitenkin puuttuu kokemusta liigatasolta.

Sport on tietojen mukaan saamassa lauantaina takaisin sairastuvalta Erik Riskan ja Markus Kankaanperän. Oskari Manninen lienee pidempään sivussa, ja Sam Povorozniouk on pelikiellossa. Ilveksen sairastupa näyttää tällä hetkellä tyhjältä.  

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi näki tiistaina joukkueensa otteissa positiivisia piirteitä tappiosta huolimatta. Sportin tiistai puolestaan oli hyvinkin positiivinen, ainakin hyökkäyssuunnan onnistumisten myötä. On mielenkiintoista nähdä, kumpi joukkue ratsastaa lauantaina positiivisuudella ulos negatiivisesta kierteestä.

Seuraa Heitä

Otto Koivula #12 | AHL

Hyökkääjä

Viime keväänä vuoden tulokkaaksi valittu Koivula on jatkanut pistetehtailua hyvällä tahdilla tälläkin kaudella. Kääntöpuolella Koivulalla on niskassaan joukkueen negatiivisin plusmiinus-lukema, hyytävä -13.

Aleksi Ainali #44 |

Keskushyökkääjä

Tuplasi tiistaina koko kauden pistesaldonsa, kun keräsi elämänsä ottelussa pisteet 1+4=5. Jatkaako nuori keskushyökkääjä tehoilua Ilvestä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilveksen putki poikki
Ilves on jäänyt pisteittä kuudessa edellisessä kamppailussa. Viime otteluissa tupsukorvilla on ollut erityisesti ongelmia viimeistelyssään. Myös Sportilla on ollut vaikeuksia, vaikka alla onkin voitto. Vierasottelut ovat kuitenkin vaasalaisille olleet tervan juomista. Viimeisestä kahdeksasta vierasottelusta joukkue ei ole kertaakaan saalistanut täyttä pistepottia, eikä sellaista ole luvassa lauantainakaan, vaan Ilves katkaisee tappioputkensa.
2 3
2