Sportilla on tiukka paikka katkaista tappioputkensa itseluottamuksensa löytänyttä Ilvestä vastaan.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Ilveksellä kokoonpanossa uusi vahvistus, Sport pääsee kokeilemaan kalavelkojen maksua

Sarjataulukon perättäisiltä sijoilta lauantai-illan kamppailuun lähtevät Ilves ja Sport kaipaavat molemmat kipeästi voittoja. Viimeksi joukkueiden välillä nähtiin hurja taistelu.

Ilves ja Sport kohtaavat toisensa jo neljättä kertaa runkosarjassa. Sport voitti keskinäisistä kohtaamisista ensimmäisen jatkoajalla, mutta tuon jälkeen Ilves on vienyt kaksi viimeisintä ottelua nimiinsä varsinaisella peliajalla. Marraskuun lopulla Ilves katkaisi kauden toistaiseksi pisimmän tappioputkensa Sportin kustannuksella.

Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli täynnä tapahtumia. Sport johti ottelua kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta Ilves nousi väkisin rinnalle ja ohi. Sportille jäi pelistä varmasti hampaankoloon muun muassa Valtteri Viljasen tekemästä maalista, joka tarkistettiin videolta kahteen kertaan.

Haave pudotuspeleistä elää vielä Tampereella

Ilveksen peli-ilme on ollut viime otteluissa raikas. Joukkue sai marraskuun lopun Sport-voitosta rutkasti itsevarmuutta, minkä jälkeen Ilves on napannut kaksi tärkeää voittoa JYPistä ja Lukosta.

Kevääksi paikkaa kahdeksan parhaan joukkoon tavoittelevalla Ilveksellä on matkaa pudotuspeliviivaan 14 pistettä. Tavoite pudotuspeleihin on kova, mutta edelleen mahdollinen.

Lauantaina Ilveksen riveissä nähdään myös seuran uusin vahvistus, kun Bill Thomas debytoi keltavihreässä nutussa. 

Sport yrittää katkaista rujon tappioputkensa

Sport saapuu Hakametsään kuuden ottelun tappioputkessa. Kymmenestä viime pelistä Sportilla on vain yksi voitto. Vaasalaiset ovat sarjataulukossa neljä pistettä Ilveksen takana.

Otteet vaasalaisleirissä ovat olleet kauden aikana heikkoja ja erityisesti erikoistilannepelaaminen on yskähdellyt. Myös hyökkäyksiin lähtemisessä Sportilla on parantamisen varaa: Keskialueen ylitys tuntuu olevan joukkueelle vaikeaa. Sport pääsee vain harvoin vauhdilla hyökkäysalueelle ja yleensä hyökkäyksessä tyydytään kilpailemaan päätykiekoista.

Kotkapaidat ovat ottaneet takkiinsa kuluvalla kaudella useasti yksilövirheiden seurauksena. Tarkalla pelillä Sport voi saada kalavelkansa maksuun Ilvestä vastaan.

Tulosvetovihje

Ilves heikentää Valtosen kortteja
Tampereella kohtaa kaksi kovavauhtiseen kiekkoon pyrkivää joukkueita. Tämän myötä tapahtumiakaan ei tule puuttumaan. Ilves on saanut pelinsä hyvään noususuhdanteeseen erityisesti kotikentällä, ja hyvän itseluottamuksen johdolla tulee jälleen voitto. Sportin ongelmat kentän jokaisella osa-alueella jatkuvat.
4 5
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Bill Thomas #37 |

Oikea laitahyökkääjä

Thomas on takonut hurjia tehoja AHL:ssä ja menestynyt myös KHL:ssä. Tällä kaudella Thomas ei ole vielä pelannut. Näkyykö tämä otteissa?

Joni Tuulola #63 | AHL

Puolustaja

Kävi kuumana edellisellä visiitillä Hakametsässä. Nähdäänkö tällä kertaa painia vai tehoja?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Jukureilla yllätysmahdollisuus
2 3
2
HIFK hakee taas pisteet Hämeenlinnasta
1
3 4
Ilves heikentää Valtosen kortteja
4 5
1 2
KärpätLukko
Kärpät tempoilee Lukon pois pelistä
4 5
1
PelicansJYP
Lahdessa nähdään maaleja
3 4
2 4
TPS taipuu Porissa
3 4
2 3

Loukkaantuneet