KooKoon maalihanassa on tulppa, Ilveksen maalin edessä seinä

LIIGA / Ennakko
Ilves on kahden ottelun voittoputkessa.
Kuva © Jarno Hietanen
KooKoo vierailee toistamiseen tällä kaudella Hakametsässä. Tällä kertaa vastaan asettuu kuitenkin Tapparan sijasta Ilves. KooKoo aloitti kautensa räväkästi, kun taas tupsukorvat pääsi vauhtiin hieman yskähdellen.

KooKoolla on allaan niukka voitto Lukosta viime lauantailta. Hurjan alkukauden jälkeen kouvolalaisten meno on tasaantunut, eikä joukkue ole äitynyt enää SaiPa-otteluiden kaltaiseen maali-iloitteluun.

Joukkueen tärkeimpiin pelaajiin lukeutuva Michael Keränen kohtaa entisen seuransa. Keränen palasi vastikään loukkaantumisen jäljiltä kaukaloon. Mies jäi SaiPan Cody Kunykin ajamaksi jo avausviikonloppuna. Hyökkääjältä odotetaan varmasti paljon tiistain ottelussa.

Muista pelaajista KooKoolla pinnalla ovat olleet puolustaja Emil Kristensen sekä hyökkääjät Anrei Hakulinen ja Miikka Pitkänen. Maalivahdeista päävastuun torjuntatyöstä on kantanut Juha Järvenpää, mutta Samu Perhonen oli juuri viime Tampereen-reissulla mies paikallaan.

Ilves on ottanut kauden kaksi ensimmäistä voittoaan kahdessa edellisessä ottelussaan, kun HIFK ja Jukurit kaatuivat tamperelaisten käsittelyssä. Kumpikaan ottelu ei kuitenkaan ratkennut varsinaisella peliajalla, joten joukkue metsästää edelleen ensimmäistä kolmen pisteen saalistaan.

Ykkösmaalivahti Antti Lehtonen on pelannut kaksijakoisen alkukauden, mutta hyvänä iltana mies voi pysäyttää minkä tahansa joukkueen. Markus Ruusun Ilves-debyytti ei varmasti sujunut hänen itsensä toivomalla tavalla.

Kokeneet hyökkääjät Tapio Laakso ja Sami Sandell ovat kantaneet joukkuetta otteillaan, mutta myös nuoremmat taiturit Eemeli Suomi ja Arttu Ruotsalainen ovat kantaneet kortensa kekoon pistetehtailun saralla.

Nouseva vastaan laskeva kurssi

KooKoo aloitti kauden sen verran räväkästi, että on hieman epäreilua puhua Kouvolan ylpeyden otteiden tason pudonneen, mutta kolmelta viime kierrokselta joukkue on onnistunut nappaamaan vain neljä pistettä, kun se ensimmäisistä neljästä kaivoi peräti yhdeksän.

Ilveksellä on kolmesta edellisottelusta kasassa sama mainittu neljä pistettä, mutta pottiin sisältyy kauden kaksi avausvoittoa, joskaan kumpikaan ei tullut 60 minuutin puitteissa. Joukkueen tuloksellisesti surkea alkukausi on kuitenkin ottanut hieman tuulta alleen.

Yksi Ilveksen kurssin parantuneisiin tuloksiin on päästettyjen maalien määrä. Viisi päästettyä edellisessä kolmessa ottelussa on koko Liigasta toiseksi vähiten kyseisellä ajanjaksolla. HPK on sijoittunut paremmin kahdella päästetyllä osumalla. KooKookaan ei ole päästänyt kovin montaa takaiskua, mutta maalihanatkin ovat tyrehtyneet sitten alkukierrosten.

22:sta tämän kauden tehdystä maalistaan KooKoo viimeisteli ensimmäisessä neljässä ottelussaan peräti 17.

Seuraa Heitä

Arttu Ruotsalainen #25 | AHL

Keskushyökkääjä

Näppärä Ässistä tullut hyökkääjä on ollut Ilveksessä varsin tehokas kolmella syöttöpisteellään. Avautuuko pienikokoisen hyökkääjän maalisaldo tiistaina?

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Ilves-leirissä erittäin tuttu pelaaja, joka siirtyi täksi kaudeksi Kouvolaan. On kärsinyt jo yhden loukkaantumisen tällä kaudella. Millainen on vastaanotto Tampereella?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilvekselle kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto
Ensimmäisillä kierroksilla hurjaa tahtia maaleja mättänyt KooKoo on palannut kuolevaisten tasolle, varsinkin vieraspeleissä. Kahdessa edellisessä vieraspelissä kouvolalaiset osuivat yhteensä vain kahdesti. Ilves on vielä ilman ensimmäistä varsinaisen peliajan voittoaan, mutta kahdesta viime ottelusta se on napsinut voitot voittolaukauskilpailussa. Runsasmaalista juhlaa ei silti ole luvassa.
2 3
0 1