Ilves ja KalPa taistelevat voitokkaasta viikosta

LIIGA / Ennakko
Antti Lehtonen on ollut vakuuttava Ilves-maalin suulla. Nuorukainen haastaa tosissaan jo takaisin Suomeen palanneen Hannu Toivosen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tiistaina edellisen kerran pelannut Ilves saa vieraakseen perjantaina kotihallissaan niukan voiton ottaneen KalPan. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kaikki tällä viikolla pelaamansa ottelut.

Ilveksen alkukausi on ollut hyvä. Ensimmäisestä ottelusta joukkue matkasi Jyväskylästä kotiin voitto taskussaan lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ville Meskanen johdatti tuossa pelissä tupsukorvat voittoon rangaistuslaukausten päätteeksi. Seuraavana päivänä Ilves kaatui jäähyihinsä, ja Tappara otti tylysti täydet pisteet ensimmäisestä paikalliskamppailusta. Tämän viikon ensimmäisessä pelissään Ilves nappasi kolme pistettä Vaasan Sportilta ehjän kuusikymppisen jälkeen.

KalPa on onnistunut ottamaan neljässä pelaamassaan ottelussa kahdeksan pistettä. Kuopiolaiset ovat voittaneet tähän asti jokaisen kotiottelunsa. Kauden ainoa tappio on tullut Mikkelistä, kun Jukurit voitti KalPan viime lauantaina 4–2.

Joukkueet kohtaavat nyt ensi kertaa kuluvalla kaudella, sillä Ilves ja KalPa eivät pelanneet vastakkain harjoituskaudella. Viime kaudella joukkueet pelasivat keskenään tiukkoja otteluita, jotka kaikki päättyivät maalin eroon. Neljästä kohtaamisesta kaksi venyi aina jatkoajalle asti.

Tasaväkinen taistelupari

Lauantai-illan kamppailu lienee melko tasaväkinen. Sekä Antti Lehtonen että Eero Kilpeläinen ovat aloittaneet kautensa mainiosti. Lehtonen ja Kilpeläinen aloittanevat omien joukkueidensa maalilla lauantainakin.

Ylivoimalla KalPa ja Ilves ovat olleet lähes yhtä tehokkaita. Ainoa suurempi ero joukkueiden välillä on alivoimapelissä: Ilves pitää alivoimatilastossa viimeistä sijaa. KalPa taas on kolmanneksi paras alivoimajoukkue.

Kausi on kuitenkin vielä alussa, ja tilastot kertovat vielä varsin vähän.

− Kaikilla on yllätysmomenttinsa, kun joukkueita ei tunneta vielä kovin hyvin. Joukkueissa tiedetään suunnilleen, miten jengit veivaavat. Jokaisessa joukkueessa on jotain uutta mukana, ja se tuo tähän tämän hienouden. Syntyy uusia sankareita, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi puntaroi.

Ilvesläisille tuttuja kasvoja Hakametsään

KalPa-paidoissa nähdään tamperelaisille tuttuja kasvoja, kun Alexander Ruuttu ja Matias Myttynen saapuvat pitkästä aikaa Hakametsään. Molemmat pelasivat viime kaudella Ruotsissa Allsvenskania.

Ruuttu on ollut KalPan mukana kauden alusta asti. Myttynen teki debyyttinsä kilpipaidassa perjantaina. KalPa hankki Myttysen lokakuun loppuun saakka kestävällä koeaikasopimuksella, kun Ville-Vesa Vainiola loukkaantui.

Varsinkin Myttysen peli parantui perjantaisen ottelun edetessä, eikä maalin tekeminen käynyt kaukana. Myttynen aloitti ottelun KalPan nelosketjun sentterinä. Ruuttu sen sijaan pelasi 13. hyökkääjän tontilla.

Seuraa Heitä

Sami Sandell #42 | HC Davos

Laitahyökkääjä

Sandell on pelannut alkukauden todella hyvin. Sandellin johtama ketju on ollut toistaiseksi Ilveksen vaarallisin. Viime kauden lähes kokonaan sivussa olleesta Ilves-konkarista huokuu peli-ilo.

Jaakko Rissanen #28 | KalPa

Keskushyökkääjä

Alusti perjantaina KalPan kaksi ensimmäistä maalia. Ykkössentteri, joka saa paljon vastuuta ylivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jos ei tasapeli, niin niukka kotivoitto
Ennakkoasetelma otteluun tulee olemaan melko tasaväkinen. Molemmat joukkueet ovat saaneet peliä urilleen, mutta maaleilla ei ole mässäilty. Omiinkaan ei ole suuremmin kolissut, joten kohtaaminen voi jäädä vähämaaliseksi.
2 3
1 2