Taistelu pudotuspelipaikoista alkaa todenteolla - Kärpät matkaa Ilveksen luolaan

LIIGA / Ennakko
Jerry D´Amigo on vertynyt kauden mittaan hyvään vetoon.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ilveksen koko kauden ongelma on ollut kotipelit. Se on viimeksi voittanut kaksi kotipeliä peräkkäin lokakuussa. Kärpät ei taasen ole ollut hyvä vieraissa, vain viisi voittoa koko kaudella.

Ilves pelasi keskiviikkona Porissa Ässiä vastaan ja hävisi katkerasti kotijoukkueen tehtyä neljä maalia viimeisessä erässä. Tällä kaudella vieraspelit ovat sujuneet Ilveksellä paremmin kuin kotiottelut. Takkuturkit ovat neljäntenä Liigan vieraspelitilastossa. Kotipelit sen sijaan ovat menneet tamperelaisjoukkueelta kovin penkin alle. Joukkue on viimeisenä kotiottelutilastossa.

Lisäksi joukkuetta on rassannut koko kauden loukkaantumiset, sekä viime aikoina kuumetauti, joka on kaatanut pelaajia pois kokoonpanosta. Ilveksen kohdalla tulee jopa joskus sääli, mitä vastoinkäymisiä joukkueella on ollut, organisaation heikon menestyksen lisäksi.

Pelillisesti Ilveksellä ei ole suurta hätää. Joukkue ei pysty laadullisesti tappelemaan Liigan parhaiden kanssa, mutta Ilveksen etuna ovat hyvä työnteko ja nuoret, ennakkoluulottomat pelaajat. Joukkue tuntuu kipsautuvan kotihallissaan, koska vieraissa tuntuu peli onnistuvan paremmin.

Jerry D´Amigo on parantanut koko ajan peliään, ja hän on jopa yksi parhaista vahvistuksista Ilveksen paidassa pitkään aikaan. Samaa ei voi sanoa Brett Bulmerista, joka ei ole vakuuttanut juuri lainkaan. Hän palasi kokoonpanoon juuri parin viikon poissaolon jälkeen. Nuoret pelaajat väläyttelevät, mutta heidän niskaan ei voi koko vastuuta kaataa. Kausi on pitkä, ja välillä todella raskaskin. Nuoret eivät vielä ole tottuneet sellaiseen.

Kärpät parantaa hiljalleen

Joukkue aloitti kauden heikosti normaaliin tahtiin verrattuna, kun joukkue on totuttu näkemään Liigan kärkikahinoissa. Kärpät on Liigan sijalla kymmenen, Ilves sijaa alempana. Molemmat joukkueet hakevat kipeästi pisteitä, jotta pudotuspelit varmistuisivat. 

Oikeastaan koko kausi on ollut sekava oululaisjoukkueessa. Ketjut ovat olleet hakemista. Niklas Olaussonin tulon myötä ketjut tuntuvat loksahtaneen hieman enemmän kohdalleen. Antti Kalaputaan kakkosketju on toiminut joulukuun alusta lähtien, ja nyt Olaussonin johtama ykkönen, laidoillaan Liigan pistekärki Mika Pyörälä ja John Albert, on ollut hyvä.

Ilves-otteluun Kärppien nuttuun palaavat sairastuvalta Jari Sailio ja Toni Kähkönen. Molemmat ovat olleet lähes kaksi kuukautta loukkaantuneena. Kärpät on päästänyt vähän maaleja koko kauden aikana, mutta edellisessä pelissä meni viisi omiin. Maalin suulla Jussi Rynnäs on ollut loistovireessä, ja Sami Aittokallio on saanut vähän vastuuta. Joko on Aittokallion vuoro miehen syntymäkaupungissa?

Seuraa Heitä

Jerry D'Amigo #89 |

Hyökkääjä

Aluksi näytti, että D´Amigo olisi taas yksi turha hankinta Ilveksen pitkään listaan. Mies on kuitenkin parantanut kuin kana juoksuaan ja noussut yhdeksi parhaista pelaajista joukkueessa.

Niklas Olausson #16 | Luleå

Keskushyökkääjä

14 ottelua Liigassa, 14 pistettä. Ei liene tarve selittää enempää, miten tehokas ja tärkeä kaveri hän Kärpille on.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tervehtynyt kärppälauma hakee pisteet Tampereelta
Kuten esimerkiksi JYP ja HIFK, Kärpät on alkanut näyttää mestarikandidaatin elkeitä kaukalossa. Joukkue on löytänyt kaivattuja tehoja hyökkäyspäähän leveältä rintamalta, eikä puolustuspääkään ole pahasti vuotanut. Ilves puolestaan kärsii pahoista poissaoloista, jotka verottavat liikaa tupsukorvien peliä.
1 2
4 5