Varsinaisella vai ilman? Tulikuuma TPS mittaa HPK:n sitkeyden

LIIGA / Ennakko
TPS:llä on tehomiehiä joka lähtöön.
Kuva © Timo Savela
Hyvin kautensa aloittanut TPS kohtaa lauantaina HPK:n, jonka otteluista yli puolet ovat ratkenneet vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

TPS saapuu Hämeenlinnaan kuuden ottelun voittoputkessa. Turkulaiset ovat hävinneet kauden kahdeksasta ottelustaan ainoastaan yhden. Torstaina SaiPa kaatui selvänumeroisesti 5-2.

Vaikka puolustaja Ilkka Heikkisen maalitahti on kauden ensimmäisistä otteluista hieman rauhoittunut, on TPS:llä ratkaisijoita laajalla rintamalla. Edes Eric Perrinin loukkaantuminen ei tunnu turkulaisten venettä keikuttavan.

Joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, vain yhden vähemmän kuin 27 osumalla kärkipaikkaa tilastossa pitävä Ilves. Ari-Pekka Selinin suojatit ovat myös puolustaneet hyvin, sillä omissa ei ole soinut kuin keskimäärin kaksi kertaa per ottelu.

Tehtyjen ja päästettyjen maalien hyvistä lukemista huolimatta TPS ei ole tilastojen valossa Liigan kärkipäätä erikoistilanteissa, vaan joukkue on sekä yli- että alivoimatilastoissa keskikastia.

Maalilla sekä Oskari Setänen että Aleksandar Georgijev ovat pelanneet erinomaisesti. Ainoastaan Pelicansin tarjoamassa 6-1-selkäsaunassa tapahtui notkahdus.

Myös voittoputkessa, vaikka varsinaisella ei meinaakaan ratketa

Myös HPK on voittoputkessa. Kolme edellistä ottelua ovat tosin ratkenneet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Syksyn ainoa kolmen pisteen voitto on syyskuun lopulta JYPiä vastaan.

Kerho on onnistunut kirimään rinnalle takaa-ajoasemasta ja saanut käännettyä tiukkoja kamppailuja voitokseen. Torstaina Oula Palve ratkaisi voiton Ilveksestä voittomaalikilpailussa. Kotijoukkue sai edellisessä ottelussa myös alkukaudella yskähdelleen ylivoimansa kuntoon, kun Kerho osui peräti kahdesti ylivoimalla.

Maalilla jatkanee Emil Larmi. Nathan Lawsonin ura HPK:ssa saattaa olla jo taputeltu. Kanadalainen on ollut sivussa kahdesta edellisestä ottelusta ja syyksi on ilmoitettu harjoituksissa sattunut loukkaantuminen. Luukkuvahtina on toiminut lupaava Ukko-Pekka Luukkonen.

Pureeko oma koira kotijoukkuetta?

Viime kaudeksi HPK koki kirpaisevan menetyksen, kun lupaava oma kasvatti Patrik Virta valitsi seurakseen TPS:n. Viime kausi meni vielä totutellessa Liiga- ja Mestis-kiekkoon, mutta tänä syksynä on tulosta syntynyt.

Virta on TPS:n toiseksi tehokkain pelaaja David Spinan jälkeen. Kahdeksassa ottelussa on syntynyt tehopisteet 3+5.

Jutun otsikkoa muokattu 8.10. klo 11.27: TPS ei ole sarjakärki, vaan Tapparan jälkeen toisena.

Seuraa Heitä

Patrik Virta #11 | ERC Ingolstadt

Keskushyökkääjä

Löytänyt juniorivuosilta tutun vireen nyt myös aikuisten sarjassa. Minkälaisen vastaanoton TPS:n tehomies saa entisessä kotihallissaan?

Emil Larmi #33 | Växjö Lakers

Maalivahti

Nuori maalivahti on ollut HPK:n kantavia voimia. Sähäkkä veskari pelaa sopivasti pilkettä silmäkulmassaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pystyykö HPK horjuttamaan turkulaisten puolustusta?
TPS on onnistunut kauden alussa loistavasti ja majailee sarjataulukossa toisena. Suurin syy onnistumisiin on puolustuspelaamisen tehokkuus. Vain kertaalleen turkulaisten maaliin on tehty enemmän kuin kaksi maalia ottelussa, eikä HPK:n hyökkäyskalusto kuulu paperilla sarjan vaarallisimpiin.
1 2
2 3