Sport aikoo hoitaa Mannisen - Kohtaako HPK Järvisen?

LIIGA / Ennakko
Sport aikoo ottaa ylimääräisen tilan pois Oskari Manniselta.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK kohtaa ensimmäisen kerran Sportin tällä kaudella. Joukkueiden valmennuksesta HPK:n Timo Turunen ja Sportin Petri Karjalainen avasivat näkemyksiään tulevasta kohtaamisesta.

HPK:n valmennusjohdon Timo Turunen vastaili kysymyksiin lauantaisesta vastustajasta. Sport on Tapparan tavoin joukkue, joka noudattaa suoraviivaista tekemistä ottelun alusta loppuun.

− Tilastollisesti joukkueet lähtevät otteluun hyvin tasapäin, jos vertaillaan tehtyjä maaleja ja pistetilannetta. Sport on hyvin päävalmentajansa Tomek Valtosen näköinen joukkue. Sport taklaa loppuun asti ja pelaa perusvarmaa suoraviivaista peliä suoraan maalia kohti, oli Turusen analyysi Sportin pelitavasta.

− Joukkue on täynnä taistelijoita. Ykkösketju tekee kovaa tulosta ja kaksi seuraavaa pelaa perusvarmaa jääkiekkoa. Uskallan sanoa, että Sportilla on liigan paras neloskentällinen, jossa ovat esimerkiksi Filip Riska ja Erik Riska tekemässä likaista työtä joukkueen eteen. Sportin maaliltakin löytyy toki meille haasteita ihan riittämiin.

HPK:n tuoreen puolustajan Richard Stehlíkin tekemiset ovat miellyttäneet valmentajan silmää. Teemu Turusen paluuta lukuunottamatta, ei kotijoukkueella ole muutoksia aikaisempaan otteluun nähden.

− Liikkeellelähtö on näyttänyt ihan hyvältä ja Stehlík paransi otteitaan TPS-ottelussa. Stehlíkiltä löytyy juuri oikeanlaiset ominaisuudet. Hän pystyy pelaamaan kiekollista peliä ja sen lisäksi häneltä odotetaan hyvää puolustuspään pelaamista. Kokoa ja näköähän puolustajalla riittää ja hän korvaa ulottuvuudella sen, minkä liikkeessä häviää.

− Turunen kovaa Waltteri Hopposen, mutta muita muutoksia ei nyt ole tiedossa. Emil Larmi jatkaa tolppien välissä, Turunen kommentoi HPK:n kentällisiä.

Reilut kaksi vuotta Sportin väreissä pelannut Oskari Manninen odottaa lauantain kohtaamista malttamattomana.

− Sportissa pelaa paljon minulle tuttuja pelaajia ja minulla on hyvä käsitys siitä, minkälainen joukkue on meillä huomenna vastassa. Sport on joukkue, jolta vaaditaan jatkuvasti kovaa taistelua ja siihen meidän on pystyttävä vastaamaan, Manninen jakoi omaa näkemystään vastustajasta.

− Entisiä pelikavereita vastaan pelaaminen tuo mukanaan hieman lisää kipinää tekemiseen ja ylimääräistä halua näyttää osaamistaan.

Manninen on tehnyt pelaamissaan 15 ottelussa seitsemän tehopistettä ja maaliverkkokin on heilunut jo kolmesti.

− Kokonaisuudessaan alkanut kausi on mennyt ihan hyvin. Joitakin yksittäisiä heikkoja hetkiä on toki yksilötasolla tullut. Se ollut hyvä, että pisteitä on tullut heti alusta lähtien. Se alkaa turhauttaa, jos ensimmäistä maalia joutuu odottelemaan vuoden vaihtumiseen asti.

− Täällä Hämeenlinnassa on ollut hyvä pelata ja joukkueen pelityylikin tuntuu sopivan minulle mainiosti, Manninen jatkoi tyytyväisenä.

Otteluputkessa pelannut Sport taistelee järjellä ja kärsivällisyydellä

Sportin valmennuksen Petri Karjalainen on hyvin tietoinen siitä, että minkälainen joukkue on lauantain kohtaamisessa vastassa.

− HPK on hyvin liikkuva, kiekkoa kontrolloiva ja vastustajalle vaarallinen joukkue. Otteluun luo tietysti oman mielenkiintonsa se, että joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. HPK on meille todella hyvä haaste, koska he tulevat hieman enemmän levänneenä varmasti kovalla liikkeellä otteluun. Järkevästi ja kärsivällisesti pelaamalla saamme varmasti hyvän lopputuloksen, Karjalainen analysoi kohtaamista.

− HPK tunnetusti tulee otteluiden alussa kotonaan lujaa päälle ja karvaa aktiivisesti. Me olemme valmistautuneita siihen ja sitä me heiltä odotamme. Meidän tavoite on pelata suoraviivaista peliä ja kovan karvaamisen myötä pääsemme puolustamaan nopeasti syvältä vastustajan alueelta.

Sportin edellisessä ottelussa voitokkaasti torjunut maalivahti Mika Järvinen on tuttu nimi hämeenlinnalaisille. Järvinen pelasi oranssissa paidassa viimeksi kaudella 2012-13. Vielä ei ole varmaa pääseekö kotiyleisö jännittämään Järvisen otteita lauantain kohtaamisessa.

− Kyllä pelaava maalivahti on jo hyvin tiedossa. Ottelun alussa se selviää viimeistään muillekin, Karjalainen virnistelee.

Myös Manninen on vielä tuoreessa muistissa Sport-leirissä.

− Sen verran mitä on tullut Mannisen pelejä seurattua, niin hän on pelannut hyvin alkukauden. Ihan mielenkiintoista saada hänet lauantaina vastaan. Me varmasti otamme häneltä pois sen ylimääräisen tilan, jonka edellisissä peleissä vastustajat on hänelle antaneet, Karjalainen lopettaa.

Seuraa Heitä

Oskari Manninen #14 | HIFK

Puolustaja

Oskari Manninen toi edellisessä ottelussa HPK:n mukaan taistelemaan pisteistä tekemällään viime hetken maalilla. Sportin valmennuksen Petri Karjalainen on luvannut joukkueensa ottaa Manniselta ylimääräisen tilan pois, joten pelaajan otteita on syytä pitää silmällä.

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Edellisessä ottelussa Ässiä vastaan kolme maalia viimeistellyt Olavi Vauhkonen on varmasti pelaaja, joka ei sen suurempia esittelyjä kaipaa. Nauttikaa vauhdista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Hämeenlinnassa iloista hyökkäyspeliä
Sekä HPK että Sport mahtuvat neljän eniten maaleja tehneen joukkueen joukkoon. Joukkueiden suurin ero on, että HPK pystyy hallitsemaan kiekkoa huomattavasti vastustajaansa paremmin. Sport on laukonut vastustajan maalia kohti juuri HPK:n jälkeen toiseksi eniten, mutta vaasalaisten maalivahteja kohti on lauottu eniten kiekkoja koko Liigassa.
4 5
3 4