Larmi tulessa kasvattajaseuraansa vastaan − Hämeenlinnassa myös "Fööni" ja housut jalassa

LIIGA / Ennakko
Larmi kohtaa tutun seuran.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Torstaina HPK:n vieraaksi luistelee Pelicans. Hämeenlinnassa lahtelaiset saavat seurata esitystä, jossa housut pysyvät jalassa.

Marraskuun alussa Pelicans-joukkue ja henkilökunta on nimittäin kutsuttu Lahden kaupunginteatteriin katsomaan Housut pois -musikaalia. Kutsusta kertoi keskiviikkona Etelä-Suomen Sanomat.

Torstain kiekko-ottelussa housut pysyvät toivottavasti jalassa, sillä kyseessä on kotijoukkueen järjestämä perhepeli. Paikalle on odotettavissa kohtuullinen yleisömäärä viime aikojen positiivisten otteiden vuoksi. Voittoputki meni poikki tiistaina Tapparaa vastaan, mutta joukkueen kiekollinen pelaaminen on ollut erittäin vahvaa ja laukaisuhallintatilastot Liigan kärkipäätä.

Tutut maalivahdit vastakkain

HPK:n maalivahti Emil Larmi päästi ottelussa kuusi maalia, mutta kotijoukkueella ei ole syytä huoleen. Torstaina motivaatiosta ei ole pulaa, sillä Larmi oli vielä viime vuonna kasvattajaseuransa Pelicansin sopimuspelaaja. Edustusjoukkueen pelejä Larmille ei ehtinyt kertyä.

Kaudella 2013-14 Larmi ja Pelicansin nykyinen ykkösvahti Janne Juvonen ehtivät olla yhtä aikaa myös seuran A-nuorten maalivahteina. Juvosen alkukausi on ollut jopa Larmia vahvempi, sillä päästettyjen maalien keskiarvolla lahtelainen komeilee Liigan tilaston kärjessä.

Larmi on kyseisessä tilastossa yhdeksäs. Torjuntaprosenttitilastossa Juvonen on vähintään neljä ottelua pelanneista viidentenä ja Larmi 12. sijalla.

Kokoonpanoissa vain hiomista

HPK:n kokoonpano säilyy valmentaja Timo Turusen mukaan muuttumattomana. Pieni muutos saattaa kuitenkin tapahtua, mikäli Kirill Tulupov on jälleen pelikunnossa. Siinä tapauksessa Tulupov pelannee seitsemäntenä puolustajana ja viime ottelussa 13. hyökkääjänä pelannut Miro Ruokonen ottaa huilivuoron. Sivussa ovat pidempään ainakin Philippe Cornet, noin kaksi viikkoa sivussa oleva Niclas Almari sekä kuudeksi viikoksi sivuun joutunut Julius Valtonen.

Pelicans on saanut kokoonpanoonsa takaisin elintärkeän Antti Erkinjuntin. Hyökkääjä kehui seuran verkkosivuilla Antti Tyrväisen positiivista vaikutusta Pelicansin pelaamiseen. Erkinjuntin mielestä Tyrväisen kovat taklaukset ja kamppailu tuovat "uusia vivahteita lahtelaisten tekemiseen".

Hämeenlinnassa nähdään myös Pelicansin hallituksen puheenjohtaja Pentti Matikainen, joka tunnetaan myös lempinimellä "Fööni". Tällä kertaa entinen Leijonat-valmentaja Matikainen on myös HPK:n kanssa yhteistyössä, sillä seuran mainostuksen mukaan osa Matikaisen kauppaamien elämäkertakirjojen tuotosta ohjataan HPK-juniorien tukemiseen.

Seuraa Heitä

Teemu Suhonen #4 |

Puolustaja

Suhosella on ollut viime otteluissa vaikeuksia pelata virheettömästi. Kasassa kaudelta on jo neljä tehopistettä, mutta vastapainoksi hieman liikaa kiekonmenetyksiä.

Janne Juvonen #30 | Ambri-Piotta

Maalivahti

Juvonen on pelannut Pelicansin kaikki 11 ottelua. Ailahtelevan viime kauden jälkeen koppi on tarttunut Liigan huipputasolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kerhon kotitaika pitää
Sekä HPK että Pelicans ovat aloittaneet kauden vahvasti. Hämeenlinnalaiset ovat kuitenkin olleet kotonaan vaikeasti voitettavissa, joten isännät lähtevät myös torstain kamppailuun ennakkosuosikkeina.
3 4
1 2