KalPalla takana surkea ja HPK:lla erinomainen viikko

LIIGA / Ennakko
HPK:lla peli kulki viime viikolla.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK ja KalPa lähtevät mittaamaan toistensa tasoa hyvin erilaisista lähtökohdista, vaikka molemmat ovatkin sarjataulukon kärkipäässä ja peli-ideologiakin on hyvin samankaltainen.

Hämeenlinnaan vierailulle saapuvalla KalPalla on alla kauden huonoin viikko. Joukkue kohtasi molemmat tamperelaisjoukkueet ja jäi otteluista pisteittä. Tappioista huolimatta KalPa on edelleen sarjataulukossa toisena.

Torstaina Ilvestä KalPa jäi ensimmäistä kertaa kaudella pisteittä Niiralassa. Myös kuopiolaisten maalisaldo tuossa ottelussa oli yhtä pyöreä. Lauantaina joukkue pelasi pirteämmin, mutta Tappara oli Hakametsässä maalin verran parempi.

Vaikeasta viikosta toipumista ei helpota ainakaan se, että kultakypärä Jesse Mankinen ja puolustaja Niko Mikkola ovat sivussa liigaotteluista maajoukkuekomennuksen vuoksi. Lisäksi puolustaja Otto Leskinen on valittu alle 20-vuotiaiden MM-leiriryhmään.

Sen sijaan Tapparasta Kuopioon siirtynyt Arttu Ilomäki pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa KalPa-paidassa keskiviikkona.

Pennasen HPK:lla kulkee

HPK:n viikko oli kuin vastakohta KalPan viikosta. Maanantaina joukkue kaatoi Sportin jälleen Vaasassa Mestis-laina Jesse Paukun osumilla. Tostaina Ässät kaatui Rinkelinmäellä selvänumeroisesti 5-1.

Myös kotijoukkueen kokoonpanossa on muutoksia. Kauden ensimmäisen osumansa Ässiä vastaan iskenyt superlupaus Kristian Vesalainen pelasi lainapestinsä viimeisen ottelun HPK:ssa. Kahdesti Vaasassa osuneen Paukun lainapesti kesti vain yhden ottelun.

Puolustuksessa sairastelu on vaivannut Petteri Nikkilää ja Joni Tuulolaa. Kauden Liigassa aloittanut, mutta loukkaantumisensa jälkeen A-nuoriin palannut Niclas Almari tekee paluun HPK:n takalinjoille.

Kiekko kiinnostaa molempia joukkueita - tolppien välissä nuorten taistelu

Rinkelinmäellä vastakkain asettuu pelitavallisesti kaksi voimakkaasti kiekkokontrolliin pelinsä perustavaa joukkuetta. Molemmat joukkueet pyrkivät runsaaseen kiekonhallintaan ja laadukkaisiin maalipaikkoihin. Pekka Virran KalPa on virittänyt pelitavan äärimmilleen ja se on tuottanut myös hyvää tulosta syksyllä.

Antti Pennasen HPK pelaa vieraitaan suoraviivaisemmin, mutta mitään pystysuunnan jääkiekon näytöstä on turha keskiviikkoillalta odottaa. Päävalmentaja on saanut viritettyä hämeenlinnalaisten koneiston taas hyvään iskuun maajoukkuetaukoa seuranneiden vaikeuksien jälkeen.

Toisistaan mittaa ottavat myös hyvin pelanneet maalivahtikaksikot. Emil Larmi on pelannut huikean syksyn napattuaan ykköstorjujan viitan heti alkukaudesta. Raumalta kakkosmaalivahdiksi hankittu Antti Karjalainen on niin ikään ollut varmaotteinen pelaamissaan otteluissa.

Kuopiolaisten maalilla slovakialainen Denis Godla on myöskin hyödyntänyt ykkösvahti Eero Kilpeläisen loukkaantumisen tarjoaman tilaisuuden erinomaisesti. Kuopiolaisten maalilla on tosin viime aikoina nähty useammin kokenut Niko Hovinen.

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #75 |

Keskushyökkääjä

Oli tyytymätön rooliinsa Tampereella. Uhkuu varmasti näyttöhaluja ja haluaa näyttää uusvanhassa seurassaan osaamistaan.

Niko Kapanen #39 |

Keskushyökkääjä

Kokenut kapteeni on näyttänyt, että hiljaa hyvä tulee. Tietokone korvien välissä toimii, vaikka jalat eivät olisikaan täydessä tikissä. Kaikessa hiljaisuudessa naputellut myös siinä määrin tehoja, että kantaa HPK:n kultaista kypärää keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa tehokkaampi puolustuskamppailussa
Keskiviikkona Hämeenlinnassa nähdeen kahden tiiviisti puolustavan joukkueen taisto. HPK on ollut kotonaan erittäin vakuuttava, eikä KalPan vieraskunnossakaan suuria moitteita ole. Puolustuksen kautta pelaavien joukkueiden kohtaamisessa erikoistilannepelamainen nousee ratkaisevaksi tekijäksi, missä KalPa on askeleen edellä.
1 2
2 3