HPK:n ja Ilveksen alkukausi on mennyt päin seiniä.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Häntäpään huippuvalmentajat kohtaavat Hämeenlinnassa - toisen joukkue voittaa väkisinkin

Keskiviikon häntäpään kahinassa kohtaavat joukkueet joilta odotettiin enemmän. Sekä HPK että Ilves ovat pettäneet odotukset, mutta toisella on nyt kenties paikka kääntää kurssi loppukaudeksi.

Sekä HPK:n Antti Pennasta että Ilveksen Karri Kiveä pidetään suomalaisen jääkiekossa ykköskorin valmentajina. Meriiteistä ja korulauseista huolimatta molempien huippuvalmentajien luotsaamat joukkueet ovat jämähtäneet Liigan häntäpäähän, kun runkosarja on jo ylittänyt puolivälin.

Pennanen lähti uudistamaan joukkueensa kehuttua pelityyliä edelliskaudesta. Uuden aktiivisemman ja nopeamman pelityylitrendin aallonharjalla ratsastaneen valmentajan käytössä ei kuitenkaan ole ollut sellaista pelaajamateriaalia, jolla pelitavan toteuttaminen olisi optimaalisesti onnistunut.

Hämeenlinnassa palattiinkin hetkeksi vanhaan, sitten taas uuteen ja moneen variaatioon siltä väliltä. Voittoja ei siitä huolimatta ole napsunut tilille, vaikka ajoittain joukkue on pystynyt varsin uskottavasti haastamaan isompiaan kuten esimerkiksi viime aikoina TPS:ää ja HIFK:ta.

Jotta homma olisi mahdollisimman vaikeaa, on HPK:ta koetelleet myös loukkaantumiset. HIFK:ta vastaan sivussa olleiden pelaajien lista oli hämeenlinnalaisittain karua luettavaa: kultakypärä Kristian Vesalainen, kärkipuolustajat Joonas Lehtivuori sekä Niklas Friman, viime kauden tulokkaiden pörssiykkönen Teemu Turunen ja ykkösvahti Emil Larmi. Heidän lisäkseen kovaotteinen peruspakki Miro Karjalainen istui pelikiellossa ja kuin kruunuksi kokenut hyökkääjä Juho Keränen lensi suihkuun jo avauserässä. 

Häävisti ei ole alkukausi mennyt Ilvekselläkään. Pykälää HPK:ta perässä sijalla 13 majaileva tamperelaisnippu on esittänyt viime aikoina muun muassa kuuden ottelun tappioputken, yhden erän täystyrmäyksen JYPiä vastaan, väkevän Suomi-100 -juhlaottelun Lukon isäntänä ja totaalisen mahalaskun Sportia vastaan.

HPK:n hankinnat eivät ole auttaneet joukkuetta raapimaan tarvittavia voittoja kasaan, jotta etumatka pudotuspelipaikalle oltaisiin saatu kurottua kiinni. Yhdysvaltalaishyökkääjä Jeremy Morinia katseltiin seitsemän ottelua kunnes matka jatkui Sveitsiin, eikä paluumuuttaja Ville Viitaluoma ole ollut takavuosien tasoinen vapahtaja HPK:lle. Parasta antia ovatkin esittäneet nuoret ja lupaavat hyökkääjät Vesalainen, Turunen, Eetu Tuulola ja Oula Palve.

Näyttää siltä, että Ilveksessä voidaan olla tyytyväisiä siihen, että 34-vuotiaan Bill Thomasin Euroopan kiertue pysähtyi Tampereelle. Ilves-ura ehti vanheta seitsemän minuuttia ennen ensimmäistä osumaa. Sportia vastaan se oli vielä laiha lohtu joukkueen jäädyttyä ratkaisupaikoissa. Puolustukseen hankitut fyysinen peruspakki Joe Piskula ja hyökkäyspään erikoismies Mark Flood eivät hekään näytä jäävän pelkiksi Alaskan vahvistuksiksi.

Tulosvetovihje

HPK:n kurimus jatkuu
HPK on taistellut vaikeuksia vastaan koko kauden. Viime kauden yllättäjä on vajonnut sarjataulukon häntäpäähän ja otteissa paistaa onnistumisten puute. Ilves puolestaan näyttää päässeen pahimman pelillisen sekä tuloksellisen kaamoksen yli. Viimeisestä viidestä ottelusta tupsukorvat ovat keränneet yhdeksän pistettä.
1 2
3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Oula Palve #11 | TPS

Keskushyökkääjä

Kiemurtelee leveällä liu'ulla hyökkäysalueelle kuin kalkkarokäärme ja suojaa kiekkoa jämäkästi. Kultakypärä näyttää vihdoin löytäneen sen vaihteen, jolla Liigassa tulee pelata.

Sami Sandell #42 | Ilves

Laitahyökkääjä

Viime aikoina Ilveksen parhaan ketjun, Suomi-Sandell-Meskanen, kokenein lenkki on vaivihkaa hiipinyt huippuvireeseen. Marraskuussa syntyi jo miltei piste per peli ja meno näyttää kiihtyvän vuodenvaihdetta kohti.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFK:n pisteputki jatkuu
2 3
1 2
HPK:n kurimus jatkuu
1 2
3 4
Pelicans laukoo Jukurit kumoon
1 2
5 6
Lappeenrannassa mahdollisuuksia maaleihin
4 5
3 4
Sport yllättää JYPin
3 4
1 2
Tapparan rutiini riittää
3 4
1 2

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

HPK

03.03
Lukko - HPK
2 - 3
02.03
HPK - Sport
3 - 1
27.02
HPK - KalPa
1 - 2 JA

Ilves

Tällä kaudella

harjoitusottelut

18.08.2017
Ilves - HPK
3 - 2
24.08.2017
HPK - Ilves
4 - 3

runkosarja