Jääkö HPK taas HIFK:n jalkoihin?

Aleksi Manninen www.instagram.com/aleksimanninenexposures

Mörkö Helsingistä saapuu pilaamaan HPK:n viikonlopun totaalisesti

HPK:n viikko ei ole sujunut hyvin. Lauantaina on kotiluolassa mahdollisuus vielä kasvojenpesuun, mutta HIFK on ollut HPK:lle myrkkyä tällä kaudella.

Viikon kaksi edellistä otteluaan hävinnyt HPK pyrkii saamaan positiivisen lopetuksen kolmen ottelun urakkaansa. Tiistaina Kuopiossa KalPa oli tyly isäntä maalein 5-2. Perjantaina Hämeenlinnaan vierailulle saapunut TPS oli tiukan ja laadukkaan ottelun jälkeen parempi maalein 4-3.

HIFK sen sijaan on purjehtinut hyvässä myötätuulessa. Jatkoaikatappio ulkoilmaottelussa Kärpille katkaisi helsinkiläisten voittoputken kuuden ottelun mittaiseksi. Edellisen kerran HIFK on jäänyt kokonaan pisteittä Porissa lokakuun loppupuolella.

HPK on ollut erityisen mieluisa vastustaja HIFK:lle. Kaikki kauden kolme pelattua ottelua ovat päättyneet helsinkiläisten juhliin. Ketään yksittäistä "Kerhon kaatajaa" ei voida nimetä, sillä onnistumisia on tullut HPK:ta vastaan laajalta rintamalta.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen erikoisuus löytyi Atte Engrenin tilastoista. HIFK:n maalivahdille ei kertynyt yhtään torjuntaa ottelun ensimmäisessä erässä. Koko ottelussa Engren joutui torjumaan vain 12 kertaa. HPK onnistui ohittamaan hänet ainoastaan kertaalleen, juuri ottelun avauserässä.

Antti Pennasen valmentama HPK taistelee vielä paikasta pudotuspeleihin, mutta ero kymppipaikkaan on kasvanut jo 12 pisteeseen. Ari-Pekka Selinin luotsaama HIFK sen sijaan hengittää pisteen päässä neljäntenä majailevan SaiPan takana, yhden ottelun lappeenrantalaisia vähemmän pelanneena.

HIFK:n avainpelaajista sivussa luultavimmin ovat puolustajat Joe Finley ja Teemu Eronen sekä hyökkääjä Joonas Rask.

HPK:n sairastuvalla on väljempää. Ainoastaan hyökkääjä Kristian Vesalainen on joutunut olemaan viikon aiemmista otteluista sivussa Sport-ottelussa sattuneen vamman vuoksi. TPS:n Jonne Virtasta vastaan perjantaina tapellut puolustaja Miro Karjalainen saattaa joutua kurinpitäjän kynsiin.

Tulosvetovihje

HIFK hakee taas pisteet Hämeenlinnasta
Vaikka HPK on esittänyt viime kierroksilla nousujohteisia otteita viisikkopelin tasolla, HIFK asettaa joukkueen kovaan puntariin. Heikkoudet puolustuspäässä näkyivät KalPaa vastaan, ja niihin myös helsinkiläisten on tarkoitus iskeä. HIFK:n voitokkaille otteille ei tule toista hairahdusta peräkkäin.
1
3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Lennart Petrell #32 | HIFK

Laitahyökkääjä

Rymistelijä on osunut tolppien väliin edellisen kerran juuri HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa. Osuuko kippari taas?

Eetu Tuulola #82 | HPK

Hyökkääjä

Viihtyy fyysisissä kamppailuissa. Juhlisti tuoretta jatkosopimusta kahdella syöttöpisteellä perjantaina.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Jukureilla yllätysmahdollisuus
2 3
2
HIFK hakee taas pisteet Hämeenlinnasta
1
3 4
Ilves heikentää Valtosen kortteja
4 5
1 2
KärpätLukko
Kärpät tempoilee Lukon pois pelistä
4 5
1
PelicansJYP
Lahdessa nähdään maaleja
3 4
2 4
TPS taipuu Porissa
3 4
2 3

Edelliset ottelut

HPK

03.03
Lukko - HPK
2 - 3
02.03
HPK - Sport
3 - 1
27.02
HPK - KalPa
1 - 2 JA

HIFK