TPS hakee jatkoa voittoputkelle, HIFK:lle apuja sairastuvalta

LIIGA / Ennakko
Juhamatti Aaltonen palaa kaukaloihin loukkaantumisensa jälkeen.
HIFK saa perjantai-iltana vieraita Turusta, kun TPS saapuu Helsingin jäähalliin. Juhamatti Aaltonen sekä kapteeni Arttu Luttinen tekevät loukkaantumistensa jälkeen paluun HIFK:n kokoonpanoon. Pystyykö kaksikko auttamaan joukkuettaan TPS:n lentokelin katkaisussa?

Pelillisessä sekä tuloksellisessa syöksykierteessä viime aikoina kulkenut HIFK löysi tiistain ottelussa Ilvestä vastaan tunnelin valoisan pään. Ennen tiistain ottelua HIFK oli tehnyt kotikentällään vain yhden ylivoimamaalin, mutta Ilvestä vastaan joukkue onnistui kahdesti. 

Vierasjoukkue TPS puolestaan lähtee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Viimeisimpänä turkulaisten kovan vireen sai kokea Sport, joka hävisi vieraskentällä tylysti 5-2. Voiton takuumiehinä toimi kokenut kaksikko Tomi Kallio - Eric Perrin, joista kumpikin merkkautti kolme tehopistettä. TPS:n nykyisen voittoputken aikana ovat kaatuneet myös Kärpät sekä JYP.

Perjantain kohtaaminen on kauden kolmas joukkueiden välillä. Liigassa ainoa voitto on mennyt HIFK:lle, joka kävi hakemassa täyden pistepotin vieraskentältä lokakuussa. Lisäksi joukkueet kohtasivat CHL:n pudotuspeleissä, joissa helsinkiläiset etenivät jatkoon jännittävien vaiheiden jälkeen rangaistuslaukauksilla. Sarjataulukossa TPS on kolmantena, HIFK kahdeksantena. 

Odotettavissa vierailijoiden hallintaa

TPS kuuluu tasaviisikoin pelattaessa sarjan parhaisiin joukkueisiin. Ottelun hallintaa tasaviisikoin mittaavissa laukaustilastoissa turkulaiset ovat Liigan ehdotonta eliittiä. Vastustajan maalia kohti lauottujen kiekkojen perusteella turkulaiset eivät erotu joukosta, mutta TPS:n maalivahdit ovat sarjan vähiten työllistettyjä. 

Juuri tiivis puolustuspelaaminen sekä luotettava maalivahtipeli ovat turkulaisten menestyksen taustalla, mutta myös hyökkäyksestä löytyy terävä kärki. Kallion ja Perrinin lisäksi riveissä on Erik Thorellin, Dave Spinan sekä Ilkka Pikkaraisen tapaisia täsmäaseita. 

Yksi murhe vierasjoukkueen riveissä on keskusta. Vakituisista keskushyökkääjistä Patrik Virta on sivussa, eikä taustalta löydy vastaavan tason paikkaajia. Laitahyökkääjänä Liigaan nousseella Jerry Ahtolalla on kuitenkin kokemusta myös keskushyökkääjän tontilta ja viime otteluissa mies onkin nähty juuri keskustassa. 

HIFK:lla liikennettä sisään ja ulos

Jos TPS:llä on kapea keskusta, HIFK:lla se on pelin vahvin osa-alue. Vastaavasti helsinkiläisten ongelmana ovat olleet laitahyökkääjäosaston loukkaantumiset. Perjantain otteluun sairastupa tyhjenee jo kahdella pelaajalla, kun alkukauden ehdoton ykköstykki Juhamatti Aaltonen palaa kokoonpanoon. Aaltosen merkitys helsinkiläisten kiekolliseen peliin on ollut suuri, osassa pelaamistaan otteluista jopa käänteentekevä. 

Aaltosen lisäksi perjantaina kaukaloon palaa joukkueen kapteeni Arttu Luttinen, joka pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa. Avut laidalle ovat tarpeen, sillä hyökkäyspelissä on ollut suuria ongelmia läpi kauden. Ongelmat ovat vain korostuneet Aaltosen ollessa poissa. Kiekonhallintatilastoissa HIFK on kaukana kärkijoukkueista.

Helsinkiläisten riveissä liikenne ei rajoitu pelkästään sisäänpäin. Maalivahti Niklas Bäckström on sivussa tovin ja häntä paikkaamaan HIFK:n johto hankki kiekkokiertolaisen elämää viettäneen Jere Myllyniemen. Lisäksi seura ilmoitti loistavan viime kauden jälkeen alisuorittaneen Tommi Taimen jättävän joukkueen. Taimen poistuminen kokoonpanosta sekä Aaltosen ja Luttisen paluu tarkoittanee Saku Salmelan paluuta puolustajan tontille. 

Seuraa Heitä

Teemu Eronen #42 | JYP

Puolustaja

Puolustuksen kiekolliseksi johtohahmoksi täksi kaudeksi tullut Eronen saa entistä suuremman roolin Tommi Taimen poistuttua helsinkiläisten vahvuudesta. Nyt varsikin ylivoimapelissä Erosella on edessä entistä suuremmat haasteet.

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

HIFK:ssakin esiintynyt monipuolinen Ahtola on istutettu loukkaantumisten vuoksi keskushyökkääjän tontille. Myös tulosta on kauden aikana tullut, sillä Ahtola on ollut Jasper Lindstenin kanssa useimmin kentällä tasaviisikoin tehdyn maalin aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Apina nostettu Nordiksen kattoon
HIFK tappoi ylivoimapeikkonsa tiistaina, kun joukkue iski kaksi ylivoimamaalia kolmella ylivoimamahdollisuudellaan. Vaikka joukkue kärsii pahoista loukkaantumisista, tuo vapautti joukkueen peliä huomattavasti. Kovavireinen TPS haastaa minkä voi, mutta HIFK on askeleen edellä.
3 4
2 3