Kotivoitot ovat saaneet perjantain isäntäjoukkueen hymyilemään

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kalavelkoja kuitattavana Helsingissä - päättyykö HIFK:n kotivoittoputki kymmeneen?

Keskiviikkona tahoillaan pelanneet HIFK ja TPS lähtevät iltaan maukkaiden voittojen hurmiossa. Molemmat muistavat varmasti edellisen kohtaamisen Turussa. HIFK paukutteli tuolloin taululle 5−2-voittolukemat.

Helsingissä pelataan jo yhdennestätoista perättäisestä kotivoitosta. HIFK:lla on myös mahdollisuus voitolla porautua kuuden parhaan katraaseen ohi SaiPan. Tie sinne ei ole kuitenkaan kaikista helpoin, kun vastaan luistelee TPS, joka on sarjataulukossa sijalla kaksi.

Kaikki tietävät, mistä puhutaan, kun kyse on HIFK:n täsmäaseista. Puolustaja Miro Heiskanen ja maalivahti Atte Engren ovat helsinkiläisjoukon kulmakivet. Hatunnoston arvoisesti keskiviikkona Ilvestä vastaan pelasi myös Juha-Pekka Haataja, joka onnistui kahdesti.

Keskiviikon mittelöstä muodostui lopulta todellinen trilleri, kun johtoasema vaihtoi omistajaa pariinkin kertaan. Ilves onnistui Eemeli Suomen johdolla verottamaan kotijoukkuetta kahdesti ylivoimalla, mutta kärsi myös takaiskun HIFK:n hyödynnettyä ensimmäisen erikoistilanteen.

HIFK:n ylivoimapeli ei ole ollut kaudella timanttisinta luokkaa, mutta alivoimanelikolla on keskiviikon lapsuksista huolimatta homma pysynyt hyvin hanskassa. Yhteistyö kvartetin välillä tullaankin punnitsemaan, sillä TPS on ylivoimalla Liigan kärkikastia.

Voittoputkessa luisteleva HIFK karvaa korkealta, ja se mahdollistaa monta maukasta kiekonriistoa. Hyökkääjistä Joonas Rask ja Erik Thorell ovat etunenässä kärkkymässä ryöstökohteita. Pitkät pyöritysjaksot Nordiksella ovat olleet monasti onnistumisten tae, ja Juhani Tyrväisen johtama vitja on näissä paikoissa joukkueen parhaimmistoa. Kotijoukkueen tekeminen on siis ollut mallikasta lukuisista loukkaantumisista huolimatta.

TPS ja suuret lukemat

Turkulaisten tahti on koijoukkueeseen verrattuna ollut vuoristoratamaisempaa. Keskiviikon 5−2-kotivoittoa KooKoosta edelsivät 1−6-tappio SaiPalle, niukka vierasvoitto Tapparasta sekä Ilveksen rökitys lukemin 4−1. Perjantain vieras on iskenyt viimeiseen neljään otteluun 13 maalia. HIFK:lla sama saldo on 14. Engrenin torjunnoillaan todennäköisesti haastaa hyvin pelannut Oskari Setänen.

Nihkeän alun jälkeen keskiviikkona TPS laittoi hyrskyn myrskyn Suomi 100 vuotta -juhlissa Turussa. Konkariosastolta Tomi Kallio, Eric Perrin ja Henrik Tallinder näyttivät nuoremmilleen osaamisen tahtia ja nuorisosta Patrik Virta nousi valokeiloihin.

Vierailla on jäänyt paljon hampaankoon edellisestä ottelusta, ja HIFK saa laittaa kaiken likoon kivutakseen sarjataulukossa ylöspäin. Maalivahdeista riippuu, tehdäänkö Helsingissä viisi vai kolmetoista maalia. HIFK ei myöskään saa liikaa tuudittautua lukuisten voittojen tuomaan hyvänolontunteeseen.

Tulosvetovihje

Helsingissä maalataan tasaisesti
HIFK:n huikeaa kotivirettä perjantai-illan ottelussa mittamaan tulee TPS. Molemmilla joukkueilla on runsaasti maalintekovoimaa, joten paremmin vastustajan hyökkäyksen kurissa pitävä joukkue on vahvoilla voittotaistossa. Helsinkiläisryhmä lähtee hienoisena ennakkosuosikkina otteluun vahvan kotisaldonsa turvin, mutta maaleja nähtäneen molemmissa päissä, eikä jatkoajankaan mahdollisuus ole poissuljettu vaihtoehto.
3 4
3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Eric Perrin #10 | TPS

Keskushyökkääjä

Konkari pelaa itsevarmuudella ja on yksi joukkueen maalitykeistä.

Thomas Nykopp #80 | HIFK

Keskushyökkääjä

HIFK-hyökkääjä palasi kokoonpanoon keskiviikkona ja oli pohjustamassa joukkueensa ensimmäistä osumaa. Nykopp on myös hyvä aloittaja.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Helsingissä maalataan tasaisesti
3 4
3 4
Tappara katkaisee tappioputkensa
0 1
3 4
Ilveksen synkkä vaihe jatkuu
1 2
3 4
Kuopiossa maalit tiukassa
2 3
0 1
Jukurit taistelee voiton
1 2
2 3
LukkoSport
Lukko palaa voittokantaan
3 4
0 1

Loukkaantuneet

p
6 vk (päiv. 5.1.)
lh
2-3 vk (päiv. 5.1.)
kh
2 vk (päiv. 5.1.)
lh
8 vk (päiv. 5.1.)
p
Ylävartalovamma
TPS
h
Ylävartalovamma, loppukausi

Edelliset ottelut

HIFK

TPS

18.01
TPS - Jukurit
2 - 1 JA
11.01
TPS - KooKoo
1 - 2
06.01
Kärpät - TPS
5 - 3