Valtosen suojatit Helsinkiin tappioputken katkaiseminen mielessään

LIIGA / Ennakko
HIFK on ollut Sportille vaikea vastus.
HIFK saa keskiviikkona vieraita Vaasasta, kun Sport saapuu vierailulle Helsingin jäähalliin. Alavireisesti esiintynyt Sport on viiden ottelun tappioputkessa, vastaavasti HIFK on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Löytävätkö Tomek Valtosen suojatit avaimet henkisen takalukkonsa avaamiseen?

Kotijoukkue HIFK on kääntänyt viime otteluissa kurssinsa voitolliseksi. Viimeisestä viidestä ottelustaan joukkue voittanut neljä. Viimeisimpänä punapaitojen nousevan vireen sai todeta KalPa, joka hävisi Helsingin jäähallissa jatkoajalla lukemin 2-1.

Alkukaudella puolestaan jopa yllättävän vahvasti esiintyneen Sportin taival on ollut vaikea. Viimeisestä kuudestatoista ottelustaan joukkue on pystynyt voittamaan varsinaisella peliajalla yhden. Kaikkiaan vastaavalla ajanjaksolla pisteitä on kertynyt vaivaiset kymmenen.

Kauden aiemmissa otteluissa HIFK on ollut niukasti niskan päällä. Kumpikin otteluista on ratkennut vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Ensimmäisen HIFK voitti Robert Leinon jatkoaikamaalilla, toisessa ottelussa ensimmäiset osumat nähtiin vasta rangaistuslaukauksissa, joiden sankariksi nousi voitto-osuman viimeistellyt Joonas Rask.

Vastakohtien joukkueet

Sportin maalia kohti on lauottu tällä kaudella toiseksi eniten kiekkoja tasaviisikoin. Myös torjuntaprosentti tasaviisikoin on sarjan heikompaa kastia. Vastustajan maalia lauottujen kiekkojen osalta Sport on puolestaan ollut Liigan kolmanneksi aktiivisin.

Vastaavasti HIFK ei ole päästänyt vastustajiaan laukomaan mielin määrin. Maalivahtien torjuntaprosentteja mitattaessa punapaidat sijoittuvat koko sarjan kärkipäähän. Vaikeuksia HIFK:lla on ollut laukaisupaikkojen löytämisessä.

Illan kohtaamisessa vastakkain asettuvat Liigan rangaistustilaston johtajat sekä yksilö- että joukkuetasolla. Koko Liigan jäähypörssin ykkösenä on keskiviikon ottelussa pelikieltoaan kärsivä Joe Finley, toisena lymyileekin Sportin kovaotteinen puolustaja Markus Kankaanperä.

Rangaistuksien osalta joukkueista löytyy myöskin eroja. Kahden minuutin rangaistuksia mitattaessa Sport on sarjassa kolmantena, HIFK kolmanneksi viimeisenä. Erikoistilannepelaaminen jättää kuitenkin molemmille joukkueille toivomisen varaa.

Loukkaantumisten runtelemat

Kauden alussa loukkaantumissuman keskellä räpiköinyt HIFK on ajautumassa uuteen kierteeseen. Ennestään joukkueen sairastuvalla olivat Miro Heiskanen sekä Miihkali Teppo. Lauantaina Matt Generous sai tärskyn päähänsä ja joutui jättämään pelin kesken. Keikkamiehenä Helsingissä kääntynyt Marcus Högström palasi Ruotsiin ja Finley kärsii vielä pelikieltoaan, joten puolustuksen paineistamisessa on Sportin päävalmentaja Tomek Valtosella iskun paikka.

Myös hyökkäys kärsi suuren kolauksen lauantain ottelussa, kun HIFK:n monivuotinen luottomies Corey Elkins loukkasi jalkaansa ikävän näköisessä tilanteessa.

Myös Sportilla on omat loukkaantumishuolensa, sillä joukkueesta puuttuvat kolme pistekeskiarvolla mitattuna parasta pistemiestä Olavi Vauhkosen, Markus Nenosen sekä Joonas Komulaisen poissaolojen myötä. Kultakypärää päässään keskiviikkona kantaa Ville Viitaluoma. 17 pistettä tällä kaudella iskenyt Viitaluoma löytyy tällä hetkellä vasta Liigan pistepörssin sijalta 79.

Seuraa Heitä

Daniel Grillfors #8 | Mora IK

Puolustaja

Kokenut ruotsalainen on löytämässä parasta pelillistä tasoaan. Kapeassa HIFK-puolustuksessa on tilaa Grillforsin tarjoamille koville taklauksille sekä kiekolliselle taidolle.

Aleksi Ainali #44 |

Keskushyökkääjä

HIFK:ssa useamman vuoden juniorina pelannut Ainali on käyttänyt lovet Sportin hyökkäyksessä hyväkseen ja lunastanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Keskiviikkona edessä on ensimmäinen esiintyminen vanhassa kotihallissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Suomalaistunut HIFK jatkaa nousukiitoaan
HIFK koki viikonloppuna takaiskuja, joiden seurauksena muun muassa Corey Elkins ja Joe Finley eivät ole keskiviikkona käytettävissä. Tästä huolimatta joukkue on ollut huomattavasti Sportia vakuuttavammassa vireessä, eikä ennakkosuosikista ole epäselvyyttä. Sportin maalinteko-ongelmat jatkuvat, kun taas HIFK lievittää ylivoimansa tuskaisuutta.
3 4
0 1