SaiPa koettelee kotivoittojen jatkumoa Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Thomas Nykopp pääsee jälleen koettelemaan SaiPa-molaria
Lauantain jääkiekkohuumaa Helsingissä tarjoilevat HIFK ja SaiPa. Molemmilla on alla maukkaita voittoja iltaan lähdettäessä. Kilpakumppanien edellinen kohtaaminen syyskuussa venyi lappeenrannassa jatkoille. Kotietu oli silloin valttia.

HIFK on ollut kova kotona ja se tavoittelee SaiPan kustannuksella jo seitsemättä peräkkäistä kotivoittoa. Joukkue murskasi Pelicansin tiistaina 5-1 ja Vaasan Sportin edeltävänä lauantaina 4-0. Kuudessa kotiottelussa taotut 29 maalia kielivät, että tie lavasta maaliverkkoon on löytynyt ainakin Nordenskiöldinkadulla.

Toimii ja ei toimi vaihde

Kilpirinnat nollasivat tiistaina Liigan parhaan ylivoiman ja maalivahti Atte Engrenin kauden toinen nollapeli jäi vain vajaan viiden minuutin päähän. Verkonvartija on pelannut upeaa kautta Kevin Lankisen tuuraajana, joka on vielä pitkään poissa. Punanuttujen ylivoimapeli puolestaan oli täyttä dynamiittia. Kolme viidestä maalista syntyi erikoistilanteista.

Tämä on harvinaisempaa herkkua, sillä HIFK:n erikoistilanteet eivät ole vain aika ajoin ottaneet toimiakseen. Tilastojen valossa kotijoukkueella on SaiPaan selvä ero. HIFK:n ylivoimaprosentti on 19.28 %, kun SaiPan Liigan heikoin ylivoima polkee numerolla 9.88 %. Alivoimatilastoissa joukkueet ovat sijoilla kahdeksan ja yksitoista HIFK:n eduksi.

HIFK on ainakin kotona saanut tehostettua hyökkäyspeliä. Vili Sopanen, Juhani Tyrväinen ja timanttikautta pelaava puolustaja Miro Heiskanen vastaavat upeimmista osumista. Joonas Raskilta ja Erik Thorrellilta odottaisi enemmän. Puolustuksessa on edelleen isoja aukkoja loukkaantumisten takia.

SaiPa ja takaa-ajoasema

Saipalla on lauantaihin lähdettäessä alla tappio Kalpasta. Monasti on SaiPa kuluvalla kaudella ollut takaa-ajajana, mutta löytänyt sisun nousta rinnalle ja viedä pisteet kotiin.

Laitahyökkääjä Roy Radke on ollut hyvä lisä joukkueen vahvuuteen. Tiistaina mies iski Jukureita vastaan kaksi maalia minuuttiin apunaan Topi Nättinen. SaiPan sairasteleva osastokin alkaa pikku hiljaa valua tositoimiin, kun esimerkiksi Lauri Taipalus palasi viikon alussa kaukaloon.

SaiPan jäähymäärä on kaudella ollut turhan iso. Mikäli tiistain ruletti Helsigissä on edelleen toimintakunnossa, paranee keltamustien pysyä syntilaatikosta ulkona. Idän ihmeen ennen maaottelutaukoa takunnut ylivoimapeli alkaa tosin pikku hiljaa löytää suuntansa. Jatkosopimuksen SaiPan kanssa solminut Frans Tuohimaa passitetaan varmasti maalinsuulle.

Lauantain ottelu kulminoituu hyödynnettyihin erikoistilanteisiin ja vireystasoon. Perjantain tiukat väännöt ja matkat aterioineen saattavat turruttaa. Edessä on kova kamppailu, jossa karvataan korkealta.

Seuraa Heitä

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on päässyt maalien makuun.

Roy Radke #41 |

Laitahyökkääjä

Yksi SaiPan ratkaisijoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK jyrää kotonaan
Sarjataulukossa SaiPa on edellä ja kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantaina. HIFK on kuitenkin kotikentällään vaikea pala purtavaksi. Helsinkiläiset ovat hävinneet kotonaan varsinaisella peliajalla vain yhden kotiottelun ja viimeisestä seitsemästä kotiottelusata se on napsinut täydet pisteet. SaiPan noste ei riitä lauantaina HIFK:n kaatamiseen.
4 5
1 2