Syntymäpäivillä vieraana epätasaista liitoa lentävä Pelicans

LIIGA / Ennakko
Yleisöllä on 119-vuotisjuhlat edessä Helsingin jäähallissa torstaina
Kekkerit ovat pystyssä Helsingissä, kun HIFK juhlii 119-vuotta vanhaa taivaltaan torstain illassa. Vieraana toimivalla Lahden Pelicansilla on kolmella pisteellä mahdollisuus nousta isäntien rinnalle sarjataulukossa.

Kotikaukaloon vieraskiertueelta palannut HIFK kamppailee suurien ongelmien parissa. Yksi niistä on sairastupa, jolla on vilskettä kuin Stockmannin hulluilla päivillä. Jasse Ikonen nähtiin kaukalossa tiistain ottelussa Vaasan Sportia vastaan, mutta Joonas Raskin, Arttu Luttisen, Thomas Nykoppin ja Juhamatti Aaltosen uupuminen on hallaa stadilaisten muutenkin tökkineelle pelaamiselle. Tiistain pelissä Antti Törmänen kertoi, että ihan heti apuja sairastuvalta ei ole tulossa.

Maalinteon vaikeus

HIFKn kotiintuomisina on kehän takaa seitsemän pistettä neljästä ottelusta ja kaksi tuhlattua rangaistuslaukausta. Törmäsen suojatit saivat tiistaina heikon alun jälkeen vettä myllyyn Vaasassa ja ottelu, jossa ei kovia otteita kaihdettu, päättyi vieraille 3–4. Ottelussa nähtiin kolme ulosajoa.

HIFKn tähänastinen ylivoimapeli on ollut tehotonta toimintaa laihoin tuloksin. Kotona joukkue ei ole onnistunut kertaakaan erikoistilanteiden siivittämänä. Helsinkiläisiltä uupuu se maalille rynnivä kärki, joka aiheuttaisi vastustajan puolustukselle päänvaivaa. Joe Finley on osoittautunut hyväksi puolustajaksi, mutta pakkiparit ovat hakusessa. Tommi Taimi esimerkiksi kaipaisi vierelleen Joonas Järvisen luistimet täyttävän körilään.

Punanuttujen alivoimanelikko on puhaltanut suht hyvin yhteen ja agressiivinen karvaus on monesti syönyt vastustajalta parhaat paikat. Törmänen on peluuttanut maalivahtejaan Niklas Bäckströmiä ja Kevin Lankista vuorotellen. Molemmat osaavat hommansa.

Onko Pelicansista ilonpilaajaksi

Myös Pelicans on paininut loukkaantumissuman kanssa. Viimeisimmistä otteluista on moni venynyt jatkoille ja lahtelaisten saldona on neljä pistettä neljästä viimeisestä ottelusta.

Tiistaina KalPa nollasi lahtelaiset tylysti 5-0. Kuopiolaisten syvä prässi ja aggressiivinen vastustajan pelin avaamisen häirintä olivat myrkkyä kotijoukkueelle. Valopilkkuna lahtelaisten riveissä loisti yksi Liigan parhaista maalivahdeista, Janne Juvonen. Kiitos miehen panoksen; Pelicans on yksi liigan vähiten maaleja päästäneistä joukkueista.

Torstain vieraan erikoistilannepelaaminen on ollut alkukaudesta sarjan heikompaa keskikastia, mutta joukkue on ollut Liigan vähiten lusineita joukkueita. Nuoriso on Lahdessa ollut kovaa valuuttaa, kun esimerkiksi Roope Elimäki on onnistunut lunastamaan paikkansa pussinokkapaidassa. Yksi asia on varma: Hyökkääjä Antti Tyrväistä ei pitkän pelikiellon takia nähdä Nordiksen jäällä.

Edessä olevan 60-minuuttisen suurin kysymys kuuluukin: Kumman erikoistilannepelaaminen toimii paremmin?  

Seuraa Heitä

Joe Finley #3 |

Puolustaja

Isokokoinen puolustaja on perushyvä raataja, joka jakaa kovia taklauksia.

Roope Elimäki #37 | Kiekko-Espoo

Keskushyökkääjä

Nuorukainen on nostanut tasoaan huimasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK:n ketsuppipullo aukeaa
Torstaina Helsingissä nähdään kahden ailahtelevasti esiintyneen joukkueen ottelu. Erityisesti HIFK on kaukana tasosta, jota viime kauden hopeajoukkueelta odotetaan. Molemmat ovat vastikään saaneet tärkeän paluumuuttajan sairastuvalta, kun Iikka Kangasniemi ja Roope Hintz ovat mukana. Hintz on mukana HIFK:n ensimmäisessä kotiylivoimamaalissa, mikä kantaa helsinkiläiset voittoon.
2 3
1 2