Tilien tasaus tapetilla runkosarjan loppusuoran alkaessa Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Lukko tuo raumalaista taitoa Helsinkiin keskiviikkona.
Olympialaisten tuoman tauon jälkeen HIFK saa mahdollisuuden tasoittaa kauden keskinäiset otteluvoitot Rauman Lukon kanssa. Kotikenttäetu on joukkueiden välillä ollut aiemmin valttia ja voitot ovat vieraille 2−1.

HIFK lähtee runkosarjan loppurutistukseen sarjataulukon sijalta viisi. Ennen taukoa joukkue onnistui selättämään HPK:n 3−1 kotonaan ja kärsi sitä ennen kaksi vierastappiota. Vieraissa ongelmana oli maalintekoalueelle pääseminen. Sekä Ilves että Pelicans puolustivat pääkaupunkilaiset pois parhailta paikoilta. Helsingissä näistä virheistä oli otettu opiksi, ja pääsy maalin edustalle ei ollut enää niin vaikeaa.

Tilastoissa HIFK:n paraatipaikalle nostanut erikoistilannepelaaminen on sulanut kuin lumiukko keväällä. Joukkue on onnistunut vain kerran ylivoimalla viidessä viimeisessä ottelussa. Keskiviikkona vastaan asettuva Lukko on Liigan kärkikastia alivoimatilastoissa, joten homma ei helpotu. Kotijoukkueella on myös tarkkuudessa parantamisen varaa. Turhan usein virheet omassa päässä ovat avanneet vastustajalle iskunpaikkoja.

Jarkko Malinen iski Ilvestä vastaan joukkueensa ainokaisen ja kruunasi ennen taukoa 400. liigaottelunsa kahdella syötöllä. Hyökkääjä Thomas Nykopp on myös ollut näkyvässä roolissa kenties HIFK:n vaarallisimmassa hyökkäysvitjassa, sivuillaan Joonas Rask ja Lennart Petrell. Puolustuksessa onnistumisia on Teemu Erosen lisäksi tullut viimein Saku Salmelallekin. Ari-Pekka Selin on vuorotellut maalivahtikaksikko Kevin Lankista ja Atte Engreniä.

Joukkueen aggressiivinen karvaus ja pitkien pyöritysjaksojen tuomat onnistumiset toimivat menestyksen takeena, ja viidessä edellisessä ottelussa on nähty 16 maalia. Lukon sama saldo on 13.

Lukko ja pian haaveeksi jäävä kuudes sija

Ennen olympiataukoa Lukko matkasi Turkuun, missä TPS:n nuoriso-osasto toimi joukkueen turmana ja lopputulos oli lopulta 1−4. Vaikka pelintekijöitä ei Lukolta puutu, ailahtelevat joukkueen otteet pahoin. Tämä näkyy myös erikoistilannepelaamisessa. Joukkue on HIFK:n tavoin onnistunut vain kertaalleen viimeisen viiden kierroksen aikana.

Teemu Ramstedtin ja Chris VandeVelden yhteistyö on aika ajoin täyttä timanttia. Arttu Ilomäki puolestaan kantaa kultakypärää. Kaapo Kähkönen Lukon maalilla on kantanut torjuntavastuuta. Toisaalta johtoasemassa raumalaisjoukkue osaa myös pelata viisaasti ottamatta turhia riskejä.

Lukon tilanne alkaa olla tukala. Sarjataulukossa joukkue on sijalla kahdeksan ja matkaa kuuden joukkoon on kahdeksan pistettä. Karu fakta on, että Lukko on ottanut ainoastaan kaksi voittoa edellisestä kymmenestä ottelusta.

HIFK yrittää puolestaan kuroa kiinni JYPiä, jolla on helsinkiläisiin nähden seitsemän pisteen etumatka. Paikka kuuden parhaan joukossa ei ole vielä selvyys, sillä mahdollisen alamäen alkaessa punanuttujen perässä tulevat KalPa ja SaiPa saattaisivat suistaa HIFK:n seitsemänneksi. Taistelu kuuden parhaan joukosta käy kuumana, sillä sijojen kolme ja seitsemän erotus on keskiviikkoon lähdettäessä vain 11 pistettä.

Seuraa Heitä

Miro Heiskanen #4 | Dallas

Puolustaja

HIFK-hyökkääjä on jälleen olympiakomennuksen jälkeen Liiga-kaukalossa.

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Lukko-hyökkääjä kohtaa jälleen entisen seuransa. Hän on yksi joukkueensa tukipilareista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK jatkaa vahvoja otteita
HIFK on ollut hyvässä iskussa, sillä viimeisistä 10 ottelusta voittoja on kertynyt kahdeksan. Erityisesti kotikaukalossa se on ollut todella kova häviten edellisistä 10 kotiottelustaan vain yhden. Lukon tilanne on puolestaan päinvastainen, kun raumalaisryhmä on onnistunut voittamaan vain kaksi edellisistä 10 ottelustaan. Maalinteko on ollut Lukolle hankalaa, kun taas HIFK:n viimeistely on sujunut varsin mallikkaasti. Helsinkiläisisäntä ei taivu tälläkään kertaa kotikaukalossaan, vaan pistää Lukon kotimatkalle tappio niskassaan.
4 5
1 2