Pelokas HIFK isännöi vapautunutta KooKoota

LIIGA / Ennakko
Vielä kauden alussa Kantola kiusasi HIFK:ta KooKoon paidassa, nyt osat ovat vaihtuneet.
HIFK saa tiistaina vieraita Kouvolasta, kun KooKoo saapuu vierailulle Helsingin jäähalliin. HIFK on ollut viime otteluissa vaikeuksissa, KooKoo on puolestaan noussut pudotuspelitaistoon. Ottelussa nähdään myös useamman pelaajan ensimmäinen esiintyminen vanhaa seuraansa vastaan.

Isäntäjoukkue HIFK katkaisi edellisessä ottelussaan Sportia vastaan kahden peräkkäisen tappion putkensa voittamalla vaasalaiset 1-0. Voittoa edeltäneistä kahdeksasta ottelusta helsinkiläiset olivat voittaneet vain yhden.

KooKoo on puolestaan voittanut kaksi peliä peräkkäin, molemmat kotihallissaan. Ensin orastavaa nousuvirettä sai todistaa Sport, seuraavaksi Kärpät. Ennen voittoja kouvolalaiset tarpoivat syvällä, sillä 12 edellisottelusta joukkue oli napannut kolme pistettä vain kertaalleen. 

Tiistain koitos on kauden kolmas joukkueiden välillä. Kaikki edelliset kohtaamiset ovat venyneet jatkoajalle, kahdesti pidemmän korren on vetänyt KooKoo, kertaalleen HIFK. Aiempien kohtaamisten parhaat pistemiehet ovat tehot 2+1 iskeneet Kai Kantola sekä Juha-Pekka Haataja. Heistä Kantola edusti kolmessa ensimmäisessä ottelussa KooKoota, mutta tiistaina mies pukee ylleen punaisen pelipaidan. 

Paineet pääosassa?

Kantola ei ole ainoa mies illan ottelussa, joka kohtaa edellisen seuransa ensimmäistä kertaa. Kantolan kanssa samaa matkaa HIFK:hon kulkivat myös Jarkko Malinen sekä Ryan O'Connor. Heistä Malinen sekä O'Connor ovat pystyneet väläyttelemään uudessa joukkueessaan, mutta suurtekoja ei ole vielä nähty. 

Vaihtokaupassa KooKoon riveihin siirtyneet Panu Mieho ja Miro-Pekka Saarelainen, heistä Mieho on ottanut paikkansa kouvolalaisten rivistössä. Kahdessa pelaamassaan ottelussa Mieho on ehtinyt iskemään tehot 1+2 ja kellottanut kauden ylivoimaisesti suurimmat peliminuuttinsa. 

Pelillisesti ottelu ratkaistaneen henkisellä puolella. HIFK on ollut tappiokierteensä aikana pelokas joukkue. Ulkoa katsottuna joukkue näyttää pelkäävän huomattavasti enemmän seuraavaa epäonnistumista kuin haluavan onnistumista. 

Arkuus näkyy erityisesti kahdessa asiassa. Kiekollinen pelaaminen on epävarmaa ja perustekemisen taso lähes luokatonta. Yksinkertaiset syötöt joko karkaavat vastaanottajan ulottumattomiin tai vaihtoehtoisesti ovat ennalta-arvattavia. Myös laukausten laatu ja määrä ovat heikkoja. Toiseksi joukkue on useaan otteeseen lamaantunut takaiskumaalin jälkeen. 

KooKoo puolestaan tyhjensi pajatsoaan myymällä johtopelaajistaan HIFK-kolmikon lisäksi myös puolustaja Mikko Lehtosen. Talous edellä tehdyt ratkaisut eivät ole kuitenkaan näkyneet kentällä ainakaan negatiivisessa mielessä. Kaukalossa on luistellut yritteliäs ja aktiivinen KooKoo, joka on napannut kahdesta edellisestä ottelustaan kuusi pistettä. 

Kahden voiton turvin kouvolalaiset nousivat vielä mukaan pudotuspelitaistoon. Tällä hetkellä joukkue on viimeistä edeltävällä sijalla, mutta kymmenenteen sijaan on matkaa enää neljä pistettä. Yksi ottelun avainkohdista onkin, pystyykö KooKoo jatkamaan paineetonta peliään, kun ottelussa panokset nousevat. 

Tilastopoiminta

Maalivahtien merkitystä usein korostetaan, eikä se HIFK:n tapauksessa ole tuulesta temmattua. Viimeisestä 12 ottelustaan helsinkiläiset ovat voittaneet kolme, jokaisessa näistä Kevin Lankinen on joutunut venymään nollapeliin. Sekä Jukureita että Sportia vastaan HIFK onnistui iskemään vain yhden maalin, HPK:n verkko heilui peräti neljästi. 

Seuraa Heitä

Robert Leino #62 | Örebro

Keskushyökkääjä

Tasaisesti minuutteja kaikissa pelitilanteissa saava Leino on ehtinyt pelaamaan 18 ottelua kotikentällä, mutta avausmaali antaa vielä odottaa itseään. Paikkoja on ollut, joko tiistaina nähdään kauden ensimmäinen kotikentällä?

Panu Mieho #63 | Timrå

Keskushyökkääjä

Mieho pelasi erilaisissa rooleissa HIFK:n riveissä 26 ottelua saalistaen kolme tehopistettä. Vastaavaan pistemäärään KooKoon riveissä vaadittiin kaksi ottelua. Perinteisesti vanhat pelurit ovat onnistuneet HIFK:ta vastaan erinomaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KooKoo ahdistaa HIFK:n nurkkaan
Vaikka KooKoo on noussut pudotuspelitaistoon mukaan, ottelussa suuremmat paineet ovat HIFK:lla. Helsinkiläisten peli on takkuillut kotiyleisön edessä läpi kauden ja jokainen tappio vie joukkuetta alemmas sarjataulukossa. HIFK tyytyy siirtelemään vastuuta ja pyörimään kulmissa, KooKoo puolestaan lähtee hakemaan työvoittoa. Kauden kaikki aiemmat kohtaamiset ovat venyneet jatkoajalle, joten ratkaisu pitkän kaavan mukaan ei olisi yllätys tiistainakaan.
1 2
2 3