Aaltonen-traumoista kärsivä Kärpät syventämään HIFK:n ahdinkoa

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden välillä on todistetusti nähty kovia taklauksia.
Kai Suikkanen tuo jälleen äänensä kuuluville Helsingin iltaan perjantaina. Tilastot eivät valehtele. HIFK on vienyt nimiinsä kaikki kauden keskinäiset kohtaamiset.

Asetelmat kiekkoillassa ovat selvät: runkosarjan loppusuoralla vain pisteet merkitsevät ja kun joukkueilla on eroa vain kolme pistettä, ei kattaus iltaan voisi olla herkullisempi. Kärpillä on viimeisestä viidestä ottelusta kolme voittoa ja kaksi tappiota. Tiistaina kaatui HPK loppulukemin 5-3.

HIFK:n viimeisin voitto kolmen kierroksen takaa löytyy myös HPK:sta numeroin 4-0. Sen jälkeen stadilaisilla on ollut vaikeampaa.

Corey Elkinsin menettäminen kokoonpanosta on iso lovi, ja kaksi perättäistä tappiota Tapparalle syö varmasti itse kutakin pukukopissa. Tiistaina takkiin tuli Kuopiossa. Juhliminen oululaisten kustannuksella olisi elintärkeää, sillä HIFK:n suora pudotuspelipaikka alkaa haista haaveelta. Kärpillä on täysin sama tilanne.

HIFK esitti tiistaina vahvan ensimmäisen erän ja meni kahden maalin johtoon toisessa. KalPa kampesi kuitenkin tasoihin ja meni menojaan. Hermokontrolli on ollut kuumimpia keskustelunaiheita stadilaisten pukukopissa. Aika ajoin kotijoukkueen kujeet lepsuvat ja puolustuspään virheistä vastustaja saa mahdollisuuksia sakottaa.

Puolustuspeli on toki parantunut ja alivoimalla pelaamisesta tullut jämäkämpää. Myös fyysisyys on lisääntynyt. HIFK-puolustuksesta täytyy nostaa esille Daniel Grillfors, joka iski HPK:ta vastaan kauden ensimmäisen maalinsa.

Kohua useasti herättänyt järkälemäinen Joe Finley tulee varmasti olemaan myös yksi näkyvimmistä pelaajista. Matt Generous on jo pitempään ollut poissa.

Erikoistilanteista yksilösuorituksiin

Molemmilta joukkueilta löytyy nimekkäitä pistenikkareita. Kotijoukkueen Roope Hintz, Jasse Ikonen, Lennart Petrell sekä kumppanit kärsivät kuitenkin aika-ajoin epidemiasta nimeltä maalinteon vaikeus. Tämä johtaa helposti turhautumiseen ja jäähyihin.

Kärpiltä taidokkaita otteita esittävät mm. Mika Pyörälä, John Albert ja Miska Humaloja. Kärppien erikoistilannepelaaminen on kelpo uomissa. Ylivoimaprosentti on yli kahdenkymmenen, ja alivoimallakin joukkue pelaa keskittyneesti. HIFK:n ylivoimapeli puolestaan on paljon heikommissa kantimissa. Erikoistilannepelaaminen jää turhan usein pelkäksi pyörittelyksi.

Maalivahtiosastolla ei ole kummallakaan valittamista. HIFK-luotsi Antti Törmäsellä on valittavanaan ykköstorjujanvirkaa hoitaneen Kevin Lankisen lisäksi entinen kärppämolari Niklas Bäckström, joka palasi vakavan loukkaantumisen jälkeen takaisin. Jussi Rynnäs pelasi tiistain HPK-ottelussa oululaisten maalilla loistopelin Sami Aittokallion istuessa luukulla.

Erikoista

HIFK:n kultakypärä Juhamatti Aaltonen on Kärpille ollut kova pala purtavaksi. Oululaislähtöisestä hyökkääjästä Suikkanen totesi edellisen kohtaamisen jälkeen: "Vaikka kentällä olisi ollut pelkkä Aaltonen, olisimme hävinneet." Tuossa kamppailussa Aaltonen lämäsi vierasverkkoon kaksi osumaa.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Entinen kärppähyökkääjä on ollut oikea painajainen entiselle seuralleen. Edellisessä ottelussa hyökkääjä teki kaksi maalia.

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Kärppien hyviä otteita esittäneen kakkosketjun laituri. Pelaa toistaiseksi parasta Liiga-kauttaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK ilmoittautuu pudotuspelitaisteluun
Sekä HIFK että Kärpät mielivät vielä päästä kuuden joukkoon. HIFK on tässä taistelussa askeleen edellä, eikä viime aikoina selkeästi parantunut puolustuspelaaminen mahdollisuuksia heikennä. Kärpät on avannut hyökkäyspelillisiä lukkojaan, mutta tästä ottelusta ei maali-iloittelua tule. Voittajaa haetaan lopulta ylitöiden kautta.
2 3
2 3