JYP hallitsee, HIFK:n ongelmat alkavat aloitusympyrästä

LIIGA / Ennakko
Ensimmäisessä ottelussa HIFK:n maalilla oli ruuhkaa, mutta Lankinen pelasti voiton HIFK:lle.
HIFK ja JYP kohtaavat puolivälierien toisessa ottelussa Helsingin jäähallissa. Ensimmäisen ottelun vei nimiinsä HIFK, mutta JYP oli ottelussa hallitsevampi. Helsinkiläiset jäivät telineisiin erityisesti aloitusympyrässä. Perjantain kamppailussa HIFK:n sentterien on löydettävä lääkkeitä aloitusvaikeuksiinsa.

HIFK voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen Jyväskylässä. JYP oli ottelussa selvästi hallitsevampi joukkue ja pystyi luomaan enemmän maalintekopaikkoja. HIFK:n maalilla Kevin Lankinen pelasi loistavan ottelun pitäen joukkueensa mukana taistelussa. Kun HIFK:n viimeistely oli vielä asteen taistelupariaan tehokkaampaa, joutuu JYP perjantaina Helsingin jäähalliin takaa-ajajana.

Vaikka JYP on voiton perässä, on HIFK joukkueista se, jonka täytyy parantaa otteitaan. Mikäli JYP pääsee myllyttämään peliään keskiviikon tapaan, pitkässä sarjassa se nousee rinnalle ja ohi. HIFK ei vastaavasti voi vain luottaa Lankisen maagisiin esityksiin.

Aloituksissa JYPillä iso etu

Usein erityisesti pudotuspeleissä myyttiset pienet marginaalit nousevat esiin. Yksi näistä pienistä marginaaleista on toiminta aloitusympyrässä. Ensimmäisessä ottelussa JYP oli aloituksissa selvästi niskan päällä.

Yksittäisistä pelaajista kokenut Jarkko Immonen voitti kaikki 23 aloitustaan. Muista vakituisista aloittajista Juha-Pekka Hytönen sekä Henri Kanninen voittivat aloituksistaan 70 prosenttia, Antti Suomela 77 prosenttia. Kaikkiaan jyväskyläläiset veivät kiekon helsinkiläisten nenän edestä yli 81 prosentin varmuudella.

Helsinkiläisten riveistä parhaiten pärjäsi Patrik Carlsson, jonka aloitusprosentti oli alle kolmekymmentä. Carlsson oli myös ainoa enemmän kuin yhden aloitusvoiton ottanut HIFK-pelaaja. Erityisesti Thomas Nykoppilla oli ongelmia, mies voitti ainoastaan yhden neljästätoista aloituksestaan.

Mikäli HIFK aikoo pitää ottelusarjan hyppysissään, on sen löydettävä uusia kikkoja aloitusympyrään. Ensimmäisen ottelun tapainen aneemisuus rasittaa helsinkiläisiä kohtuuttoman paljon. Aloitusvoittojen myötä JYP saa ottelun hallinnan itselleen ja pääsee määrittämään ottelun tempoa haluamaansa suuntaan, kun HIFK joutuu kuluttamaan energiaansa kiekonriistojen toivossa.

Perjantaina HIFK:lle on luvassa ensiapua ongelmiinsa kotikentän tuoman vaihtoedun myötä. Toisaalta pelkkä tuudittautuminen viimeiseen vaihto-oikeuteen on turhaa, jos jyväskyläläiset nappaavat karkkeja lavasta jatkuvasti, päivysti ympyrässä kuka tahansa.

Seuraa Heitä

Thomas Nykopp #80 |

Keskushyökkääjä

Sentteri johtaa HIFK:n nimellistä ykkösketjua, mutta ensimmäinen ottelu jätti paljon toivomisen varaa. Vaikeudet aloitysympyrässä heijastuivat koko ketjun peliin. Perjantaina syytä odottaa parempaa.

Antti Suomela #11 | Lausanne

Keskushyökkääjä

Keskushyökkääjä oli yksi lukuisia aloitusvoittoja kairanneista pelureista ensimmäisessä ottelussa. Runkosarjasta tutut tehot jäivät kuitenkin uupumaan ja Suomela oli kentällä molempien HIFK:n maalien aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa
Ottelun kuvasta on helppo odottaa erilaista kuin Jyväskylässä, sillä HIFK tulee lisäämään aktiivisuuttaan. Tämä korostaa JYPin selviytymistä paineen alla ottelun kulmakiveksi. HIFK:n tasapaino puolustussuuntaan on toinen iso asia hyökkäyspelin korostuessa heidän pelisapluunassaan. HIFK voittaa tiukan ottelun niukalla marginaalilla, eikä jatkoaikaa tule sulkea pois kuvasta.
2 3
2 3