Tuleeko kymmenes ilvesturkin kustannuksella?

LIIGA / Ennakko
HIFK yrittää saavuttaa kymmenennen peräkkäisen kotivoiton
Lauantaista asti huilineet HIFK ja Ilves iskevät yhteen Helsingissä. Kuluvalla kaudella joukkueiden välillä on jo nähty yksi taisto. Ilves oli pätevämpi tuolloin voittomaalikilpailussa.

Helsingissä panokset eivät voisi olla kovemmat. Nordiksella pelataan jo kymmenennestä peräkkäisestä kotivoitosta. Lauantaina Tapparan kaatajina toimivat maalin mieheen iskeneet Erik Thorrell ja Miro Heiskanen. Isoa osaa näytteli myös maalivahti Atte Engrenin loistosuoritus HIFK-maalilla. Juhani Tyrväinen-Vili Sopanen parivaljakolla oli useampikin iskunpaikka, mutta kaksikko ei saanut taituroitua kiekkoa hyvin pelanneen Christian Heljankon selän taakse.

Karri Kiven luotsaaman Ilveksen on syytä puida tarkasti videolta läpi toisen tamperelaisporukan virheet, sillä HIFK on tällä hetkellä huimassa vedossa. Alivoimanelikko puhaltaa hyvin yhteen hiileen ja se on nyt onnistunut nollaamaan sekä Tapparan, että HPK:n ylivoimat. Joukkue karvaa korkealta ja se on mahdollistanut monta maukasta kiekonriistoa. Joukkueen sairastuvalla on kuitenkin vielä valitettavan ruuhkaista.

Tappioputken katkaisusta energiaa ja uskoa

Lauantaina Ilves kaatoi kotonaan Vaasan Sportin lukemin 6-4. Voitolla joukkue katkaisi samalla kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioiden kierteen. Voittokantaan päässyt tamperelaisjoukkue luistelee varmasti intoa puhkuen ottamaan mittaa HIFK:stä.

Ilveksen viimeisin voitto kuun alussa kulminoitui vahvaan maalineduspelaamiseen. Tappioiden täyteiseen jaksoon on mahtunut tuon jälkeen hermostunutta pelaamista, joka on kostautunut esimerkiksi turhan usein paitsioina. Oman alueen puolustaminen on myös ollut viime aikoina tuskaa Ilvekselle. Pukukopissa varmasti tiedostetaan, että asialle on tehtävä jotakin, sillä HIFK:n pitkät pyöritysjaksot ovat olleet monesti myrkkyä vastustajalle. 

Ilveksen erikoistilannepelaaminen on ollut ylivoimalla Liigan keskikastia. Alivoiman valossa joukkue rypee puolestaan taulukon häntäpäässä. Tässä on HIFK:llä iskunpaikka, mikäli ailahteleva ylivoima saa ruletin toimimaan.

Tupsukorvien kolmoskenttää Eemeli Suomi, Juhani Tamminen ja Ville Meskanen voi pitää Ilveksen ykkösnyrkkinä. Taannoisen voiton tuoma into saa varmasti pelaajat pelaamaan vapautuneemmin. Sarjataulukossa joukkueilla on eroa 23 pistettä HIFK:n hyväksi.

Seuraa Heitä

Micke-Max Åsten #45 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä on parantanut otteitaan viime aikoina. Muutamaan viimeiseen peliin mahtuu esimerkiksi kaksi maalia.

Juhani Tamminen #88 |

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä ratkaisi ottelun Sportia vastaan lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK:n vahva vire jatkuu
HIFK on ollut viime ajat vahvassa voittamalla viimeisistä kuudesta ottelustaan viisi, joista viimeisin tuli viime viikolla Tapparasta. Ilveskin katkaisi tappioputkensa alavireisen Sportin kustannuksella, mutta tutut ongelmat puolustuspelissä olivat edelleen läsnä. Tamperelaisryhmälle vieraspelit ovat olleet myös myrkkyä, sillä joukkue on hävinnyt kuusi edellistä edellistä vieraskamppailuaan. HIFK puolestaan on ollut kotikaukalossaan voittamaton syyskuun lopulta lähtien. Hyvävireinen helsinkiläisjoukkue rokottaakin kovalla kädellä Ilveksen alakertaa ja korjaa ottelusta selvän voiton.
5 6
1 2