HIFK vahvistuksien voimalla Ilveksen kaatoon

LIIGA / Ennakko
Joukkueet törmäsivät viimeksi ulkojäillä.
HIFK saa tiistai-iltana vieraita Tampereelta, kun Ilves saapuu Helsingin jäähalliin. HIFK esittelee ottelussa kolme uutta pelaajaansa, joiden avulla joukkue toivoo kääntävänsä kurssin kohti kuudetta sijaa. Ilves puolestaan pyrkii epätoivoisesti keräämään pisteitä taistellakseen viimeisestä pudotuspelipaikasta.

HIFK katkaisi edellisessä ottelussaan Jukureita vastaan kauden pisimmän tappioputkensa nappaamalla voiton jalkapallolukemin 1-0. Niukkaa voittoa edelsi kuuden ottelun tappioputki, jonka aikana HIFK ei saavuttanut pisteen pistettä. 

Vierasjoukkue Ilves on pelannut viisi viimeistä ottelua ilman täyttä pistepottia, joskin tupsukorvat nappasivat kaksi pistettä KalPalta kotihallissaan. Viimeisestä 12 ottelustaan Ilves on napannut täyden pistepotin vain kertaalleen. 

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät alemmasta puoliskosta. HIFK on yhdeksäntenä ja ero kuudenteen sijaan ja suoraan pudotuspelipaikkaan on venynyt jo 11 pisteeseen. Ilveksellä on puolestaan matkaa kymmenenteen sijaan kahdeksan pistettä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, pisteet ovat helsinkiläisten eduksi 7-2.

HIFK esittelee uusia miehiä

HIFK ilmoitti sunnuntaina vahvistaneensa kokoonpanoa kolmella KooKoossa alkukauden viilettäneellä pelaajalla. Kai Kantola, Ryan O'Connor sekä Jarkko Malinen tuovat jokainen leveyttä helsinkiläisten kokoonpanoon. 

Isäntien syntejä läpi kauden ovat olleet kiekollisesti köykäinen keskushyökkääjistö sekä aneemisesti esiintynyt ylivoimapeli. Malisesta HIFK toivoo löytäneensä ratkaisua molemiin ongelmiin ja viivapelaajana O'Connorilla on mahdollisuudet nousta koko joukkueen ykköspuolustajaksi. Myös ailahtelevasti pelannut Teemu Eronen saanee lisäpuhtia otteisiinsa O'Connorin saapumisen myötä. 

Muun joukkueen tasolle viime viikkoina taantunut Kevin Lankinen sai Jukureita vastaan tililleen kauden neljännen nollapelinsä. Myös kokonaisuutena heikosti pelannut sekä jatkuviin merkkausvirheisiin sortunut puolustus antoi Lankiselle edellisiä otteluita enemmän tukea. Tiistai näyttää oliko kyse suonenvedosta vai suuremmasta korjausliikkeestä. Jo nollapelin tuoma itseluottamus palauttanee Lankisen tasoa lähemmäs alkukautta. 

Jos on isännillä ongelmia pelinsä kanssa, samaa voi sanoa illan vierailijasta. Päällimmäisenä tupsukorvien huolenaiheena on ylivoimapeli. Viimeisessä kymmenessä ottelussa Ilves on käyttänyt ylivoimatilanteensa hyväkseen alle viiden prosentin tehokkuudella. 

Ilveksen henkiseen vireystilaan olisi luullut vaikuttavan positiivisesti omistajasotkujen selviäminen, mutta parin viime ottelun perusteella näin ei voi sanoa. Pelicansia vastaan Teemu Rautiainen iski ottelun avausmaalin, mutta johtoasemaa kesti alle minuutin, kunnes lahtelaiset painelivat rinnalle ja lopulta ohi. Jukureita vastaan Ilves johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Jukurit iski reilussa viidessä minuutissa kolme maalia ja eteni vastustamattomaan voittoon. 

Keränen saapuu Helsinkiin

Michael Keränen saapuu ensimmäistä kertaa Helsingin jäähalliin sen jälkeen, kun kävi kirjoittamassa sopimuksen HIFK:n kanssa vain siirtyäkseen AHL-ympyröihin ennen kauden alkua kesällä 2014. Ilvekseen Keränen palasi tällä kaudella suurten sakkojen saattelemana, eikä mies ole pystynyt nousemaan joukkueen pelilliseksi johtajaksi.

Pelillistä viittaa on noussut kantamaan tamperelaisten ykkösketju Rautiainen - Tapio Laakso - Otto Koivula. Väkkärämäinen Rautiainen päätti tammikuun lopulla pitkän kuivan kautensa ja on viimeisessä kuudessa ottelussa heiluttanut verkkoa viidesti. Myös joukkueen viimeisimmästä voittomaalista vastasi ykkösketjun pelaaja, kun Koivula iski jatkoaikamaalin KalPan verkkoon.

Seuraa Heitä

Ryan O'Connor #24 |

Puolustaja

HIFK toivoo tökkivään ylivoimaan apua O'Connorilta. Aiemmin ykköspuolustajan virkaa ylivoimalla hallussaan pitänyt Teemu Eronen saanee tehdä tilaa huomattavasti hanakammin laukovan kanadalaispuolustajan tieltä.

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Keränen kirjoitti kesällä 2014 sopimuksen HIFK:n kanssa, muttei ehtinyt pelaamaan yhtään ottelua ennen siirtymistään Minnesota Wildin organisaatioon. Tiistain ottelu on ensimmäinen Keräselle ensimmäinen HIFK:n kotihallissa sitten HIFK-sopimuksen allekirjoittamisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Uusilla miehillä uutta virtaa
HIFK esittelee ottelussa kolme uutta vahvistustaan, kun KooKoosta saapunut kolmikko Kantola, Malinen ja O'Connor esiintyvät ensimmäistä kertaa punaisessa paidassa. Kolmikko tuo helsinkiläisten kokoonpanoon kaivattua tulivoimaa viivalle sekä leveyttä hyökkäysosastolle. Ilveksellä on edellisestä täydestä pistepotista jo viisi ottelua, eikä tahti tule muuttumaan tiistaina.
3 4
1 2