Kerho on HIFK:n kanssa kilpasilla keskiviikkona.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Voittokantaan pääsyä tavoittelevat HIFK ja HPK nokikkain Nordiksella

HIFK hakee keskiviikkona kauden ensimmäistä voittoa kotonaan. Vastaan luistelee Ässille täpärästi tiistaina kaatunut HPK.

HIFK:n alku Liiga-kaudelle ei ole ollut mairitteleva. Peräkkäiset ottelut JYPin kanssa menivät molemmat hurrikaanipaitojen nimiin. Kotiavauksessa lauantaina HIFK otti repäisevän 3−0-johdon, mutta JYPin tultua maalin päähän punanutuilta loppui usko ja joukkue taipui jatkoajalla vieraille.

Perjantain ottelussa HIFK puolestaan oli vastaanottavana osapuolena ensimmäisen erän ensimmäisen puoliskon, mutta avausmaalin jälkeen tuli helsinkiläisten tekemiseen eloa.

Aika on HIFK:n puolella, sillä Helsingissä ollaan huilattu lauantaista asti. Kerätty energia tulisi käyttää sataprosenttisesti hyväksi ja polkea täydellä temmolla aloituskiekosta loppusummeriin. Akilleen kantapää Helsingissä on sentteriosasto. Juhani Tyrväinen, Erik Thorell ja Patrik Carlsson kapteeni Lennart Petrellin ohella edustavat HIFK:n hyökkäysosastonparhaimmistoa.

Menneiden kausien Corey Elkinsille ja Teemu Ramstedtille ei kuitenkaan olla löydetty sitä työnjatkajaa. Puolustuksessa on kauden alussa koloja loukkaantumisten takia.

HPK:n hyökkäyskalusto on pysynyt käytännössä identtisenä viime kauteen verrattuna, mikä on luonnollisesti etu. Helsinkiläisfaneille viime kausilta tuttu Robert Leino löytyy Kerhon hyökkäysvitjasta. Mainita voi myös kokeneen Janne Lahden ja Oula Palven.

Puolustukseen on hankittu nuoruuden intoa ja SHL:ssä viime kaudella pelannut Jesper Lindgren. HIFK:n riveissä viime kaudella debyytin suorittanut Miro Karjalainen hakee roolia uudessa seurassaan.

Perjantaina hitaan alun jälkeen HIFK aloitti aktiivisen hyökkäyspelaamisen ja laukoi enemmän kuin JYP. Onnistumisia on tullut myös ylivoimalla. HPK:n alivoima puolestaan on ollut jämäkkää, ja se iski tiistain ottelussa yhden ylivoimamaalin. Ässiä vastaan pelattu ottelu oli tiukka ja se ratkesi vasta viimeisessä erässä, kun Ville Korhonen laukoi 2−1-voittomaalin muuten mallikkaasti pelanneen Emil Larmin selän taakse.

Larmi jatkaa mitä luultavammin maalilla keskiviikkona. HIFK-luotsi Ari-Pekka Selinillä on puolestaan pähkäiltävänä, peluuttaako Niklas Bäckströmiä vai Atte Engreniä. Kevin Lankinen on vielä sivussa.

Viime kaudella kohtaamiset menivät joukkueiden välillä tasan 3-3. Avausmaalin ja erikoistilanteiden merkitystä ei voi koskaan liikaa korostaa.

Tulosvetovihje

Levännyt HIFK kotonaan vain lievä ennakkosuosikki
HPK on yksi joukkueista, jotka ovat ehtineet pelaamaan jo kolme ottelua, silti pistesarakkeessa on vain kaksi pistettä. Ritaripaitojen ongelmana on ollut erityisesti tehottomuus. HIFK on puolestaan pelannut kaksi ottelua vahvalla materiaalilla operoivaa JYPiä vastaan, joista kumpiki on päättynyt niukkaan tappioon. Ongelmana HIFK:lla on ollut suoritustason pitäminen läpi ottelun. HPK kuitenkin pelasi edellisen ottelunsa tiistaina, joten paremmalla levolla otteluun pääsevä HIFK on kotonaan lievä ennakkosuosikki.
2 3
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #27 | KooKoo

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä onnistui maalinteossa molemmissa JYP-otteluissa.

Janne Lahti #47 | HPK

Laitahyökkääjä

HPK-hyökkääjä pelaa konkarin kokemuksella.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Levännyt HIFK kotonaan vain lievä ennakkosuosikki
2 3
1 2
Ilves sysää SaiPan alkukauden kriisiin
2 3
0 1
Ässät vie, Jukurit pois nollakerhosta
3 4
1 2

Edelliset ottelut

HIFK

HPK

03.03
Lukko - HPK
2 - 3
02.03
HPK - Sport
3 - 1
27.02
HPK - KalPa
1 - 2 JA