Patapakan puhutuimmat nimet, Bernard ja Blood, ässämaalin edustalla.

Topi Lainio

Maalihanat aukaistu ja maalivahdit viritetty länsirannikon kohtaamisessa

Lauantaina kohtaavat Ässät ja TPS kaivoivat kumpikin kolmen pisteen voiton perjantain ottelustaan. Liekehtivätkö maalivahdit vai hämmentävätkö Ben Blood ja Ilkka Pikkarainen totuttuun tyyliinsä?

Maalivahtien ei suotta sanota olevan joukkueensa erikoisimpia hahmoja. TPS:n Oskari Setänen ja Ässien Andreas Bernard ovat osoittaneet väitteen pitävän paikkansa.

Setänen tunnetaan Liigassa paitsi vahvasta nykyvireestään, myös erikoisesta torjuntatyylistään. Jokaista maalivahtia kiekko osuu joskus päähän, mutta harva hakee torjuntoja kypärällään niin vahvasti kuin TPS:n raumalaislähtöinen veräjänvartija.

Bernardin alkukausi taas on ollut ehkä kummallisin hänen koko liigaurallaan. Vastuuta ja roolia on ollut tarjolla jopa enemmän kuin mihin rahkeet ovat riittäneet, mutta italialaisen erikoisuutena on, ettei millään tavalla ole ennakoitavissa, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Huippupeliä voi seurata liukuminen kiekon kanssa maaliin tai toisinpäin.

Bernard torjui perjantaina Lukkoa vastaan nollapelin, joten hän on vahva ehdokas jatkamaan lauantainakin maalilla. TPS:n Hämeenlinnan-vierailulla maalia vartioi Rasmus Tirronen, joten Setänen on vahva vaihtoehto turkulaisten maalille.

Ässissäkin pikavisiitillä piipahtanut Setänen on ollut suhteellisen vakuuttava aiemmissa Ässät-peleissä. Turussa patapaidat kaivoivat onnistumisen voittomaalikilpailun jälkeen, kun taas edellisen Porin-pelin TPS vei jatkoajalla nuorten MM-kisoihin suuntaavan Olli Juolevin vahvojen esitysten jälkeen.

Maali ensi kertaa pitkään sekä erittäin pitkään aikaan

Entisen Turun ja Porin läänin joukkueiden ottelut perjantaina sisälsivät rytinän lisäksi myös draamaa. TPS:n Martin Berger osui viimeksi maalipuiden väliin 31.1.2017, joten Pallokerhon verkkoon isketty osuma oli maukas onnistuminen.

Ässien puolustajan Aleksi Mäkelän liigauran ensimmäisen ja toisen osuman välillä kuluikin sitten hieman pidempi aika. Mäkelä niittasi 9.3.2013 ylivoimalla kiekon Espoon Bluesin maaliin. Perjantain osuma syntyi tolpan kautta tyhjään Lukko-maaliin omalta kenttäalueelta.

Tulosvetovihje

TPS taipuu Porissa
Taistelevaa ilmettään esitelleet porilaiset isännöivät lauantaina TPS:ää. TPS on kärsinyt pahasta pelillisestä ailahtelusta, kun tehot ovat liialti ykkösketjun varassa ja Henrik Tallinder on poissa. Tämä nostaa Ässien osakkeita, eikä sauma iskeä jää käyttämättä, kun laajuutta löytyy.
3 4
2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Philip McRae #10 | Ässät

Hyökkääjä

Yhdysvaltalaishyökkääjä on pitkän maalittoman kauden päätteeksi saanut onnistumisia hyökkäyspäädyssäkin. Siinä sivussa valikoimaan on tullut myös oivaltavia syöttöjä ketjukavereille, vaikka enimmäkseen ratkaisuna on vieläkin laukaus kohti maalia aina, kun se on mahdollista.

Martin Berger #55 | KooKoo

Puolustaja

Nuori peruspakki iski perjantaina kauden avausmaalinsa. Olli Juolevin parina luutiva Berger ei muutenkaan juhli osumilla kovin säännöllisesti. Kääntyykö parin työnjako päälaelleen Isonmäen lauantai-illassa, kun maalin makuun päässyt Berger metsästää lisää juhlittavaa?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Jukureilla yllätysmahdollisuus
2 3
2
HIFK hakee taas pisteet Hämeenlinnasta
1
3 4
Ilves heikentää Valtosen kortteja
4 5
1 2
KärpätLukko
Kärpät tempoilee Lukon pois pelistä
4 5
1
PelicansJYP
Lahdessa nähdään maaleja
3 4
2 4
TPS taipuu Porissa
3 4
2 3

Tällä kaudella

harjoitusottelut

19.08.2017
TPS - Ässät
2 - 3 JA

runkosarja