Ässiltä vaaditaan ryhtiliikettä - riittääkö potku Tapparaa vastaan?

LIIGA / Ennakko
Tappara on matkalla runkosarjan voittoon. Hakevatko tamperelaiset Porista yhden voiton lisää?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Ässät ja Tappara kohtaavat lauantaina viimeistä kertaa runkosarjassa. Porilaisilla on ryhtiliikkeen paikka, mutta vieraileva joukkue ei tee iltapuhteesta taatusti helppoa.

Ässät saa kotiluolaansa lauantaina kovan vastuksen, kun runkosarjaa suvereenisti johtava Tappara saapuu Poriin. Tamperelaiset eivät ole esittäneet viime aikoina aivan parastaan, mutta ovat silti ennakkosuosikki näiden joukkueiden kohtaamisessa.

Riittääkö nyt?

Porin Ässät on pelannut helmikuun aikana toistaiseksi seitsemän ottelua ja voittanut niistä viisi. Nopea vilkaisu kertoo, että hyvältä näyttää. Peli-ilme on kuitenkin ollut kahdessa edellisessä ottelussa huomattavan vaisu.

Tiistaina porilaiset nappasivat Ilvekseltä täydet kolme pistettä, mutta niukka 1−0-voitto oli lähestulkoon vain maalivahti Andreas Bernardin huippuotteiden ansiota. Hyökkäyspeli oli tehotonta, eikä Ilveksellä ollut hyvistä maalipaikoista pulaa. Ilveksen pelaajien sihti ei tosin kohdistanut kiekkoja juuri muualle kuin päin Bernardia.

Kyseisen ottelun jälkeen Ässiltä sopi odottaa parempaa, mutta torstaina Jukureita vastaan kärsitty 0−4-kotitappio ei tuota todellakaan ollut.

− Tiistain vaikeudet olivat tavallaan nähtävissä jo maanantaina, ja tällä kerralla totesin ensimmäisen minuutin jälkeen meidän fysioterapeutillemme, ettei näköjään riitä nytkään, totesi Ässien päävalmentaja Jyrki Aho torstain tappion jälkeen.

Tiistaina Ässien esitys riitti juuri ja juuri, torstaina ei lainkaan. Jää nähtäväksi, miten joukkueen peli pysyy kasassa runkosarjan ykkösen käsittelyssä. Tilannetta ei helpota pakiston vaikea tilanne. Jere Seppälä on sivussa vielä tovin ja Jyri Marttisen kausi on puolestaan kokonaan ohi.

Lasketellen loppuun

Tappara johtaa runkosarjaa peräti 11 pisteen erolla TPS:ään. Ilman mitään mullistavaa, on Tappara myös runkosarjan voittaja. Joukkue on tosin pelannut helmikuun aikana kahdeksan ottelua ja voittanut niistä varsinaisella peliajalla vain kaksi. 

Tappara ei ole ollut viime aikoina parhaassa tikissä, mutta toisaalta, ei joukkueen ole tarvinnutkaan. Vaikka viime viikot ovat nihkeiltä näyttäneetkin, ovat tamperelaiset varmasti valmiina, kun pudotuspelit aikanaan alkavat.

Kirikykyä Tapparalta tunnetusti löytyy, jos sitä tarvitaan. Torstaina joukkue näytti hauista nousemalla kahdesti tappiolta tasoihin kivikovaa JYPiä vastaan.

Poriin Tappara ei pääse matkaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, sillä ainakin Jere Karjalainen ja Jukka Peltola lienevät vielä sivussa. Positiivistakin löytyy, sillä tuorehko hankinta, kanadalaispuolustaja Blake Parlett on ollut iloinen yllätys, joka on tuonut tarvittavaa kovaotteisuutta alakertaan. 

Torstain ottelussa pelirangaistuksen saaneen Veli-Matti Savinaisen pitäisi olla mukana Porin-reissulla.

Erikoista

RU-38:n eli Rosenlewin Urheilijat-38:n voittamasta Suomen mestaruudesta tulee kuluneeksi 50 vuotta 26. helmikuuta. Ässät pelaa tämän kunniaksi koko ottelun RU-38:n peliasussa. Ennen illan liigaottelua pelataan Ässien ja Tapparan alumnijoukkueiden välinen ottelu.

Vuonna 1967 Porin Karhut ja Rosenlewin Urheilijat-38 yhdistyivät ja uusi seura sai nimekseen Porin Ässät.

Seuraa Heitä

Maksim Matushkin #52 |

Puolustaja

Jyri Marttisen kausi päättyi loukkaantumiseen, joten myös Matushkinin rooli ja peliaika kasvavat väistämättä. Ruotsalainen on ollut hyökkäyspäässä tehokas, mutta miten jalka jaksaa, kun vastuu lisääntyy.

Valtteri Kemiläinen #13 | Tappara

Puolustaja

Kemiläinen oli sivussa kahden kuukauden ajan, kunnes palasi Tapparan puolustukseen 14. helmikuuta. Hetki meni tunnustellessa, nyt tehnyt viimeiseen kolmeen otteluun tehot 1+2. Tappara tarvitsee ylivoimapeliinsä iskuvoimaa myös puolustajilta, varsinkin nyt, kun Otso Rantakarin tehot ovat kateissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tapparan panoksettomuus avaa Ässille sauman
Tappara on jo pitkään ollut käytännössä varma runkosarjan voittaja, mikä on näkynyt joukkueen vaikeana latautumisen otteluihin. Hallitseva mestari on alkanut usein näyttää tasoaan vasta päätöserissä. Porin lauantai-illassa tuo ei välttämättä kanna, vaikka Ässillä onkin ollut viime aikoina vaikeaa. Kotiottelun hurmos lataa Ässät uuteen iskuun, joka voi kantaa yllättävän pitkälle.
1 3
2 3