Ensimmäinen heikkiläläinen paikallinen − Ässistäkö ensimmäinen suora tappio muutoksen jälkeen?

LIIGA / Ennakko
Ässissäkin pelannut Lähteenmäki osui perjantain HIFK-ottelussa.
Kari Heikkilästä tulee lauantaina uusin hahmo, joka on päässyt kokemaan Satakunnan paikallishuumaa päävalmentajan roolissa. Lukon ykkösketju oli vahvasti mukana HIFK:n kaadossa, ja voitto supistaisi piste-eron Ässiin jo alle kymmeneen.

Satakunnan keskinäisessä väännössä jääkiekon pääsarjassa on jo hetken ajan ollut ominaispiirre, että tulos ei riipu ollenkaan sarjatilanteesta tai joukkueiden nykyvireestä. Ässät-Lukko-pelit ovat olleet kuin joku oma todellisuutensa.

Joulukuun ensimmäiseen kohtaamiseen raumalaiset pääsevät henkisesti helpommasta asetelmasta. Vierailu Nordenskiöldinkadulle oli enemmän kuin onnistunut, ja Lukko onnistui kotijoukkueen lievästä hallinnasta huolimatta siinä tärkeimmässä asiassa, maalinteossa. Lisäksi Kaapo Kähkönen osoitti sen, miksi hänestä puhutaan erittäin lupaavana maalivahtina.

Ensiarvoisen tärkeitä onnistumisia siunaantui Lukon ykkösketjulle. Yksi synkän syysvireen mollisoinnuista onkin ollut juuri Aaron Gagnonin ja muiden tehoilemaan tottuneiden pelaajien vaisuus. Myös hankalaa vaihetta elänyt Sami Lähteenmäki sai tärkeän onnistumisen Helsingissä.

Aina valmentajanvaihdos ei kanna kovin pysyvää hedelmää, mutta Raumalla käännös on ollut noin 180 asteen verran. Kari Heikkilän johdolla Lukko on saalistanut kuudessa pelissä 14 pistettä, itse asiassa Heikkilän aikana ei ole vielä tullut suoraa tappiota.

Tulos on Lukolle elintärkeä, sillä heikon alkukauden jälkeen mikään muu ei riitä pudotuspelipaikkojen tavoittelussa.

Porilaisnippu vaeltaa kauden raskainta vaihetta lievän vaihtelevuuden keskellä. Keskiviikon Tappara-peli oli lähes kauden parasta kiekkoa, mutta muuten Jyrki Aho on analysoinut joukkueensa kehityskohteitakin.

Yksi toistuva teema on ollut jämäkkyys ottelun ratkaisuhetkillä. Milloin joukkue on ollut kokonaisuudessaan hieman höpsö, milloin taas Ahon mukaan he saavat tulevaisuutta varten oppia pelin pelaamisesta loppuun asti.

Kokeneiden Jussi Makkosen ja Tommi Paakkolanvaaran poissaolot ovat näkyneet karulla tavalla. Paakkolanvaaran paluu tosin alkaa olla lähellä vielä ennen joulupyhien taukoa.

Jatkosopimuksen Ässien kanssa tehnyt Andreas Bernard on viime otteluissa tilkinnyt patapaitojen maalia suhteellisen varmasti. Italialainen on todennäköinen valinta aloittamaan myös lauantain ottelussa.

Illan erikoinen

Vanhan kansan kiekkoilun ystävät pääsevät nauttimaan herkkuja kaikilla mausteilla jo ennen illan peliä. Alumnien Ässät-Lukko kokoaa takavuosikymmenten tähtipelaajia rakkaan harrastuksen pariin jo iltapäivällä.

Seuraa Heitä

Simon Suoranta #50 | TUTO

Laitahyökkääjä

Keskiviikko oli ensimmäinen Ässien jatkoaikapeli, joka kääntyi vierasjoukkueeen eduksi. Kuittaako Suoranta tämän lauantaina?

Sami Lähteenmäki #41 |

Laitahyökkääjä

Lähteenmäen Lukko-ura ei ole sujunut täysin suunnitelmien mukaan, mutta viime peleissä koko joukkue on syttynyt raivoisaan taisteluun pudotuspelipaikasta. Osuuko Lähteenmäki vanhaa seuraansa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukon suunta ylös, Ässien alas
Ässät on kerännyt täyden pistepotin vain kertaalleen viimeisen kahdeksan ottelun jaksolla. Lukko on palannut Heikkilän johdolla pelissään perustekemisen pariin ja marssii kuuden ottelun pisteputkessa. Nöyrä puolustuspelaaminen sekä muutaman yksilön riittävä hyökkäysvoima riittää raumalaisille vähintään pisteputken jatkamiseen.
1 2
2 3