Miikka Pitkänen (edessä keskellä) on ollut vahvassa vireessä.

Jussi Puuri

KooKoolla mahdollisuus tilastokummajaiseen

KooKoo sai jo kympin täyteen, sillä keskiviikkoinen jatkoaikatappio oli kouvolalaisille kauden kymmenes kerta, kun 60 minuuttia eivät riittäneet pelin ratkaisemiseen. Vaisusti Tampereella hävinnyt Ässät sai uutta ryhtiä pukukoppinsa seinälle.

Vain kolmen pisteen päässä Ässien seitsemännestä sijasta majaileva KooKoo koki niukan jatkoaikatappion HPK:lle. Ässät puolestaan synkisti keskiviikkoiltansa Hakametsässä, kun Ilves vei ansaitut sarjapisteet ilman edes kunnollista vastuksen tarjoamista.

− Kun olimme päässeet peliin mukaan, tuli heti paha virhe. Meillä on ollut hyvä jakso, mutta viime pelissä emme onnistuneet, kertaa Ässien päävalmentaja Jyrki Aho.

Aho myös joutui turvautumaan vähemmän miellyttäviin ratkaisuihin kesken ottelun.

− Ikinä en muuttaisi ketjuja, jos hommat toimisivat toivotulla tavalla. Lauantain kokoonpano ratkeaa lähempänä ottelua pienen sairastelunkin vuoksi, toteaa ässäkäskijä.

Jos vieraspelimatka oli porilaisille murheellinen, joukkueen pukuhuone koki keskiviikon aikana muutoksia. Jokainen Ässien pelaaja osallistui äänestykseen, jossa valittiin viidentoista seuralegendan kuvat, jotka ripustettiin kopin sivuseinille.

Kuvat odottivat reissulta saapuvia pelaajia.

− Haluamme tuoda historiaa mukaan juuri meidän pukukoppiimme. Ässät on elänyt jo pitkään ja elää vielä meidän jälkeemmekin. Tämä joukkue vain yksi osa historiaa, miettii Aho.

Kouvolalaisvieraat saapuivat jo perjantaina Poriin valmistautumaan molemmille joukkueille tärkeään peliin. Kolmen ottelun pisteputkessaan KooKoo on kaivanut yhden voiton varsinaisen peliajan jälkeen.

Lauantaina onkin mahdollisuus siihen, että KooKoolla on 22 ottelun jälkeen tasan puolet otteluista venynyt jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.

Molemmilla joukkueilla lauantain kamppailu katkaisee suurin piirtein ensimmäisen kolmanneksen tämän kauden runkosarjasta. Viikon lepotauko voi joskus aiheuttaa lievää herpaantumista taukoa edeltävässä ottelussa.

− Meidän osaltamme tärkeintä on palata omalle hyvälle tasollemme. Samoin haastetta on siinä, missä ajatukset harhailevat. Keskittymisen täytyy pysyä olennaisissa asioissa, pohtii ässäkapteeni Matti Kuparinen.

Tulosvetovihje

Porissa tasaista taistoa
KooKoon peliä on leimannut tehottomuuden lisäksi pelin tason heilahtelu otteluiden sisällä. HPK:ta vastaan joukkue hallitsi selkeästi peliä, mutta onnistui vain kahdesti maalinteossa ja menetti johtonsa viime hetkillä. Joukkue on osoittanut kauden aikana myös vahvaa selkärankaa nousemalla useamman kerran tasoihin viime hetkillä ja useamman maalin takaa-ajoasemasta. Ässienkin otteet ovat olleet vaihtelevia, mutta pääasiassa joukkue on pelannut tasaisia vääntöjä. Sellainen on odotettavissa myös KooKoota vastaan, eikä voittajan hakeminen yliajaltakaan ole poissuljettu vaihtoehto.
3 4
2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Maksim Matushkin #43 | Ässät

Puolustaja

Ilves-peli keskiviikkona oli heikko myös viime aikoina otteluja ratkaisseelta Maksim Matushkinilta. Sytyttääkö ruotsalaispakki jälleen kotiyleisönsä?

Patrick Bjorkstrand #62 |

Keskushyökkääjä

Pohjoismaista väriä vierasjoukkueen puolesta kantaa Patrick Bjorkstrand. Tanskalaishyökkääjän lättysyöttökone toimi loistavasti keskiviikkona Pallokerhoa vastaan. Jatkuuko sama vire aina taukoon asti?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPan liito kotikaukalossa jatkuu
2 3
1 2
HIFK jälleen Nordenskiöldinkadun herra
3 4
1 2
Kärpät ei taivu kotonaan
4 5
2 3
Porissa tasaista taistoa
3 4
2 3
JYP jättää HPK:n nuolemaan näppejään
1 2
4 5
Tapparan voittoputkelle jatkoa
0 1
3 4

Edelliset ottelut

Ässät

17.02
Pelicans - Ässät
4 - 3 VL

KooKoo

17.02
KooKoo - Ilves
2 - 3
10.02
KooKoo - KalPa
3 - 4
09.02
KalPa - KooKoo
4 - 2
06.02
KooKoo - HPK
1 - 2

Tällä kaudella

harjoitusottelut

10.08.2017
Ässät - KooKoo
2 - 3 VL

runkosarja