Hampaankolon puhdistustalkoot vastaan voittokulku

LIIGA / Ennakko
Tiistaina joukkueet hakevat jälleen mahdollisuuksia vastustajan maalilla.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Joskus pientä huilitaukoa edeltävät pelit saattavat lässähtää lievään keskittymisen herpaantumiseenkin. Tiistaina odotettavissa on vahvaa kamppailupelaamista.

Tunnetko tunteen, kun hampaan seutuville jää jotain evästä, jonka saaminen pois kävisi melkein jo päivätyöstä? Tiistainen kotijoukkue Ässät tietää tunteen, kun vieraaksi saapuva KooKoo nappasi alkukaudella Porista täysin oikeutetun voiton. Päävalmentaja Jyrki Aholla on näkemys siitä, mistä silloin kiikasti ja mikä on tiistaina toisin.

− Se peli ratkesi lyhyeen mustaan hetkeen, jonka aikana vastustaja pääsi iskemään, ja siitä jäi hampaankoloon paljon. Kouvolassa vastaavasti kyllä onnistuimme mekin.

− KooKoo tulee valmentajavaihdoksestaan huolimatta melko samoilla vahvuuksilla peliin edelleen, nyt vain he ovat saaneet tulosta aikaan uuden valmentajan kanssa. Meidän joukkueessamme on tapahtunut tiivistymistä, mikä näkyy esimerkiksi vaihtopenkin toimintana otteluissa, arvioi Aho.

Tuomas Tuokkolan päävalmentajakaudella KooKoo porskuttaa neljän peräkkäisen suoran voiton putkessa. Äärimmäisen tasaisessa sarjataulukossa piste-erot pudotuspelipaikan tuntumassa ovat maltilliset, mutta käytännössä kouvolalaisnippu pelaa jo hiljalleen pääsystä kevään peleihin.

JYP, Kärpät ja Ilves ovat ohitettavina, joten voittoputkia vaaditaankin tavoitteen saavuttamiseen.

KooKoon etuna Ässiin verrattuna on ollut paljon puhuttu ylivoimapeli. Ässät on tehnyt ylivoimamaaleja nyt kolmessa ottelussa peräkkäin, mutta kokonaisprosentti on vielä hieman yli kymmenen. KooKoolla vastaava lukema on kymmenen prosenttiyksikköä korkeammalla.

− Nyt kun ylivoimalla on tullut tulosta, vähenee paine viisi vastaan viisi -pelissämme. Alivoimahan on ollut laadukasta pientä alkukauden suvantovaihetta lukuun ottamatta, sanoo Aho.

Kumpikin joukkue tarvitsee vahvaa virettä joulutauon lähtölaukaukseksi, eikä pelkkään peruutteluun ole kummallakaan varaa tai haluja.

Seuraa Heitä

Matias Varttinen #10 |

Laitahyökkääjä

TPS-ottelun maali-iloittelussa Varttinen laittoi maltillisesti kiekon rystyllä yläkulmaan. Usein kentän lyhyin mies on saanut paljon lisää itseluottamusta pelaamiseensa.

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Kantola on urallaan melko usein osunut juuri Ässiä vastaan. Jos veikata sopii, osuma saattaa syntyä puolittaisesta polviasennosta suhteellisen läheltä vastustajan maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kotonaan vahva Ässät niukka ennakkosuosikki
Ässät on ollut vaikeuksissa vieraissa, mutta kotikentällään patapaidat ovat onnistuneet loistavasti. Varsinkin erikoistilannepelaamisessa porilaiset ovat huomattavasti terävämpiä kotikentällään. Ilman taistelua KooKoo ei kuitenkaan luovuta pisteitä, sillä joukkue matkaa neljän ottelun voittoputkessa. Vähämaalinen ja tiukka taisto odotettavissa.
2 3
1 2