Suorannan johdolla kohti puolivälieriä?

LIIGA / Ennakko
Simon Suoranta on tällä hetkellä Ässille lähes kaikki kaikessa.
Liigan runkosarja lähenee loppuaan ja Ässillä on keskiviikkona vuorossa viimeinen kotiottelu, kun KalPa saapuu kaupunkiin. Panosta ottelusta ei puutu, sillä tärkeitä pisteitä on vielä molemmille jaossa.

Ässät isännöi keskiviikkona KalPaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan. Kannattajille päivä ei kuitenkaan ole vielä kauden viimeinen vaellus porilaiseen kiekkopyhättöön, sillä verrattuna viime kauteen, Ässät on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä.

Porilaiset ovat sarjataulukossa seitsemänsinä vain pisteen päässä Pelicansista. Tosin, Kärpät hiillostaa sijaa alempana tasapisteissä, eikä HIFK:kaan ole kuin neljä pinnaa perässä. Porilaisten viimeiset kolme runkosarjaottelua ovat siis erittäin tärkeitä, mikäli joukkue mielii suoraan puolivälieriin.

KalPan tilanne on hieman Ässien kaltainen, mutta muutaman sijan korkeammilla sijoituksilla. Kuopiolaiset ovat pelanneet tasaisen runkosarjan, eikä varsinaisen peliajan tappioita ole tullut kertaakaan kahta enempää peräkkäin. Tästä toistaiseksi palkintona hieno runkosarjan toinen sija.

KalPa on kasannut yhteensä 107 pistettä, mutta TPS vaanii vain pisteen perässä. Ottelun edellä mainittuja enemmän pelannut JYP on myös 106 pisteessä. Kaikki on siis vielä auki myös KalPan lopullisen runkosarjasijoituksen suhteen.

Porilaisyleisö vaatii maaleja

Ässät voitti helmikuun ensimmäisillä viikoilla TPS:n ja JYPin kotihallissaan, mutta viime ottelut ovat sujuneet kotona nihkeämmin. Viimeisissä kolmessa kotipelissään porilaiset ovat hävinneet varsinaisella peliajalla niin Jukureille, Tapparalle kuin HPK:llekin. Otteluiden maaliero 2−8 ei mairittele porilaisia.

Otteet ovat myös olleet kovin ailahtelevia. Jukureita vastaan Ässät alisuoritti pahemmin kerran, mutta sitä seuranneet ottelut Tapparaa ja HPK:ta vastaan olivat jo parempia. Muutamat karkeat virheet johtivat kuitenkin siihen, ettei sarjapisteitä ropissut.

Ässät on tehnyt sarjassa viidenneksi vähiten maaleja ja se fakta on nostanut taas päätään viime aikoina. Porilaiset tuskailivat maalintekoaan viime viikolla sarjajumbo SaiPaakin vastaan, eivätkä 76 laukausta ja selvä pelinhallinta riittäneet kuin nihkeään jatkoaikavoittoon. 

Porilaisten maalivahtipeli on Andreas Bernardin johdolla hyvällä mallilla ja vaikka puolustuspäässä onkin pahoja poissaoloja, on se osasto kestänyt vastustajien paineen hyvin.

Laukausten sihtiä on kuitenkin syytä teroittaa. Ei pelkästään keskiviikkona KalPaa vastaan, vaan myös yleisellä tasolla - muuten pudotuspeleissä tulee nopea noutaja. Joukkueen kultakypärä Simon Suoranta on hurjassa iskussa, mutta muidenkin pitää pystyä nostamaan tasoaan.

Vierailijoilta löytyy laadukasta tulivoimaa

KalPan otteluissa on taottu viime aikoina maaleja kovalla tahdilla, ja joukkueen puolustuspää ei ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Kuopiolaiset lähtevät keskiviikon otteluun silti ennakkosuosikkina, eikä vähintään joukkueen hyökkäysvoiman ansiosta, joka on toiminut parantavana laastarina päästetyille maaleille.

KalPalla on kolme tasaisen tehokasta hyökkäyskolmikkoa ja taustatukea tulee ajoittain myös laadukkaalta nelosketjulta. KalPan tulivoimasta nähtiin hyvä esimerkki tiistaina. Vaikka Sport osui neljästi, ei se riittänyt voittoon, kun kuopiolaiset pistivät vielä maalin verran paremmaksi.

Jaakko Rissanen, Matias Myttynen, Janne Keränen ja Jesse Mankinen ovat kaikki tehneet yli 30 tehopistettä. Rissasella on kasassa 40 tehopistettä ja kolme viimeksi mainittua ovat myös lähellä 40 pisteen rajapyykkiä.

KalPa tulee todennäköisesti hallitsemaan keskiviikon ottelua, joten Ässillä tulee hikinen puhde, kun kuopiolaisten hyökkäysketjut pyörittävät vaarallisia kuvioitaan.

Seuraa Heitä

Simon Suoranta #50 | TUTO

Laitahyökkääjä

Ässien tehokkain maalintekijä ja lisäksi paras pistemies. Suoranta on yltynyt viime aikoina huimaan vireeseen ja on kannatellut joukkuettaan välillä lähes yksin. Viimeiseen neljään otteluun tehopisteet 3+3 takonut Suoranta erottuu jäällä aina - positiivisella tavalla.

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Saman verran maaleja kasassa kuin Suorannalla, 18 kappaletta. 25-vuotias Mankinen on rikkonut tällä kaudella kaikki henkilökohtaiset piste-ennätyksensä. On tehnyt Suorannan tavoin viimeiseen neljään otteluun tehot 3+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät ei saa vetoapua KalPalta
Jokainen piste olisi Ässille tarpeen taistossa suorasta pudotuspelipaikasta, ja tämä on varmasti joukkueelle kova motivaattori. Vaikka KalPalla onkin edellispäivältä ottelu alla, väsymys tuskin näkyy. Kuopiolaisten terävä hyökkäyspään peli saattaa hyvinkin olla myrkkyä Ässille. Todennäkösesti KalPa tulee hallitsemaan kiekkoa läpi ottelun ja Ässien toivonkipinät piilevät lähinnä satunnaisissa nopeissa tilanteissa.
1
2 3