Alkukauden yllättäjät vastakkain

LIIGA / Ennakko
Jesse Mankisen osumatarkkuus on ollut kiitettävää luokkaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ennakkoarvioiden mukaan marraskuisen ottelun Ässät-KalPa ei kuulunut olla kärkipään kamppailu. Toisin kävi, sillä vierasjoukkue Kuopiosta pelaa kuin hurmiossa, ja porilaisnippu on ollut erityisen vahva kotipeleissään.

Tiistai-illan vauhtikiekko tarjoaa Ässissäkin valmentaneen Pekka Virran ja toisen syyskauden yllättäjän, Jyrki Ahon kohtaamisen. Molemmat luotsit ovat löytäneet joukkueilleen erilaisia keinoja voittaa pelejä. Virran KalPa on hionut reagointiaan pelin sisällä, kun taas Ahon Ässät perustaa pelinsä vahvaan keskialueen hallintaan suuntaan jos toiseenkin.

Kuopiolaisvieraat saapuvat Poriin erittäin vahvassa myötätuulessa. Seitsemän edellistä peliä on päättynyt voitonjuhliin, ja niistä vain kerran on menty voittomaalikilpailuun asti. Muut ovat kolmen pisteen onnistumisia.

Näiden turvin KalPa onkin jo noussut runkosarjan toiselle sijalle, eikä liidon katkeamiseen ole dramaattisia pelillisiä syitä. Dramatiikkaa vierasjoukkueen kohdalla on lähinnä sairastuvalla, kun kantava voima, maalivahti Eero Kilpeläinen, on pitkällä sairauslomalla.

Denis Godla on kantanut torjuntavastuuta, ja lisäksi KalPa hankki kokeneen Niko Hovisen paikkaamaan ykkösvahdin poissaoloa.

Ässien alkukauden yksityiskohta on ollut, että voittoja tai tappioita kertyy putkena, vähintään kaksi peräkkäin. Padan sairastupa tyhjenee hiljalleen, ja tiistaina mahdollisesti paluun tekee kultakypärän Simon Suorannalle menettänyt Jussi Makkonen.

Makkonen oli ennen Sport-ottelun polvitaklausta kotijoukkueen johtavia pelaajia muutenkin kuin sisäisessä pistepörssissä.

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Makkosen paluu on Ässille tärkeä asia sentteripelin jokaisella osa-alueella. Laittaa hieman ketjuja uusiksi, mutta ennen loukkaantumistaan Makkonen oli Ässien kultakypärä vahvan vireensä turvin.

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Keränen on seurasta riippumatta osunut melko usein maaliin Ässät-peleissä. Kun kuopiolaisten peli-ilo on tällä hetkellä kohdillaan, ei ole syytä epäillä tätä jatkumoa vieläkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa murskaa toisessa erässä
Ässät koki pienoisen pohjakosketuksen lauantaina kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kolmannessa erässä jäällä nähtiin jälleen vahva patalauma. KalPa puolestaan jatkoi liitoaan voittamalla sarjakärki Tapparan. Kuopiolaisten kaunis ja äärimmäisen tehokas kiekko erityisesti otteluiden toisissa erissä puree jälleen.
2
4 5