Voittaneet joukkueet Ville Uusitalon juhlapeliin

LIIGA / Ennakko
Ville Uusitalo on lauantain juhlan aihe.
Kuva © Timo Savela
Ässät ja JYP pääsevät Isonmäen kiekkojuhlaan voittoputkessa. Pata on ottanut neljä peräkkäistä suoraa voittoa, kun taas Jyväskylän ylpeys on kahdessa viimeisessä pelissään saalistanut voiton varsinaisen peliajan jälkeen.

Lauantain ottelun alku tarjoaa Ässien lähihistorian pitkäaikaisimmalle kapteenille Ville Uusitalolle mahdollisuuden tervehtiä yleisöä jäältä käsin tutussa ympäristössä. Kahdeksan kautta Ässissä, ja niistä yhteensä kuusi kapteenistossa. Neljä kautta Uusitalo kantoi C-kirjainta paitansa rintamuksessa.

Ilves-pelin jälkeen tamperelaisten päävalmentaja Karri Kivi ylisti oman aikakautensa kapteenin merkitystä koko seuralle mahtipontisin sanoin.

− Kun mentiin marraskuisia räntälenkkejä, tuli Ville Uusitalo sieltä aina ensimmäisenä, ja naama oli leveässä virneessä, kertaa Kivi.

Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Uusitalon tervehdyksen jälkeen alkaa taistelu sarjapisteistä, ja siihen molemmat joukkueet pääsevät kohtalaisista lähtöasetelmista. JYP nappasi kaksi peräkkäistä voittoa jatkoajalla ja voittomaalikilpailussa, ja viime kauden tyyliin Jani Tuppurainen on ottanut otteen kultakypärästä, vaikka paluumuuttaja Juha-Pekka Hytönen taustalla vaaniikin.

Jyväskyläläisjoukkueen nuorisokaarti on myös ollut ratkaisemassa otteluja. Maalillakin on nähty nuorten miesten vallankaappausyritys. Kokenut Pekka Tuokkola on saanut haasteen 19-vuotiailta Veini Vehviläiseltä ja Markus Ruusulta. Ruusu teki jo alkukaudella debyyttinsä liigatasolla.

Vehviläinen oli Porin-ottelun alla JYP-Akatemian mukana Lempäälässä, joten kaikki viittaa kaksikon Tuokkola-Ruusu visiittiin länsirannikolle.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho muistetaan JYP-vuosiltaankin tiiviin viisikkopelin ystävänä, eivätkä askelmerkit ole suuresti muuttuneet hänen jälkeensäkään. Lauantain kamppailussa maali-iloittelu ei ole kovin todennäköinen vaihtoehto. Sitä enemmän nähtäneen kaksinkamppailuja kentän jokaisella sektorilla.

Kotijoukkueenkin maalia on viime peleissä vartioinut Jyväskylässä kiekko-oppinsa saanut maalivahti. Ari Ahonen on käytännössä jatkanut siitä, mihin jäi viime kauden loppupuolella, ja toistaiseksi Andreas Bernard on joutunut tyytymään luukkuvahdin rooliin.

Pelaamissaan otteluissa Bernard on kuitenkin esiintynyt vakuuttavasti, joten porilaisten pelaamisen suurimmat huolenaiheet eivät ole tolppien välissä.

Antti Kerälä palasi sairastuvalta tiistain Ilves-otteluun, ja niin ollen Ässien ylivoimaan tuli lisää vaihtoehtoja, joita kokeilla.

Muokattu 15.10.2016 klo 11.30: Lisätty Karri Kiven kommentti.

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Makkonen ei ole kentän räiskyvin hahmo, mutta tulosta syntyy vakuuttavalla tahdilla. Pisteputki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi. Kausien 2009-11 aikana Makkonen kiekkoili JYPinkin riveissä.

Sami Niku #8 |

Puolustaja

Nuorten maailmanmestarin alkukausi on ollut vahva. Kauden avausmaali nähtiin tiistaina, ja huippupeli Porissa jatkaisi vain etunimikaimansa luomia perinteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kotivoittoa tarjolla Porissa
Ässien kotiluola, Ari Ahosen huikea vire ja JYPin hyökkäyskaluston loukkaantumiset. Näistä seikoista on tämän otteluparin vihje tehty. JYPin maalit jäävät korkeintaan kahteen. Ässien maalinteko on ontunut, mutta otteet ovat paranemaan päin. Luottaen porilaisten maalijyvän löytymiseen kannattaa kohteeseen kokeilla kotijoukkueelle neljää, viittäkin osumaa.
4 5
1 2